Koty - Szczecin - Prosimy o Wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 07, 2009 21:56 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

NOT pisze:
Ja-Ba pisze:moim zdaniem też wszystkie podpisy maja znaczenie. W ostatecznym rozrachunku nie chodzi o to by w jednym konkretnym mieście jedna konkretna lecznica działała normalnie, ale by zwrócić uwagę na kretyństwa jakie maja miejsce w całej Polsce i jakie tak naprawdę są działaniami przeciwko zwierzętom.

Masz rację Ja-Ba.
Najgorsze są pozorowane działania, bo za chwytliwymi hasłami nie zawsze kryje się konkretna działalność.
Na przykład przeczytałam w ulotce, że organizacja X (pożytku publicznego) karmi koty w całym mieście.
Aż oczy przecierałam, bo nigdy nie widziałam ani nie słyszałam, aby jakaś organizacja w Szczecinie fundowała karmę dla dzikich kotów.
Taka informacja to dezinformacja. Niezorientowani uwierzą, a my kociarze zastanawiamy się "skoro jest tak dobrze, to czemu jest tak źle".
Skoro organizacja karmi koty w całym mieście, to dlaczego wszyscy kociarze karmią wolnożyjące koty za własne pieniądze.

Myślę, że bardzo ważne jest tropienie w naszym życiu codziennym różnych kretyństw, kłamstw, czy nadużyć.
Niestety ja też dziś zwrócilam się o POMOC do OPP. Usłyszałam że mam sobie radzić sama.Prosiłam o pomoc dla Karmicielki z terenu działek Lotnisko.Notabene o działkach pisano rózne ciekawe rzeczy w lokalnej gazecie w zeszłym roku. Podobno ta właśnie Organizacja ratowała i wywoziła koty z opuszczonych działek.....Żywa dusza z Organizacji nie pojawiła sie na miejscu.Wszystko jest załatwiane na telefony, w których pełno sprzeczności i niedomówień.Była akcja zbiórki żywności. Dokad trafiła ta Pomoc????? Z tego co mi wiadomo, nie trafiła do żadnej z Karmicielek.Dziś poprosiłam o Pomoc bo zapłakana Karmicielka nie miała z czym pojechać do kociaków. Poszła ze mna do sklepu, pomogła w zakupach dla kociaków.Ugotowałam i zawiozłam. Na moje pytanie co robić??? W odpowiedzi od Organizacji usłyszałam że nie ma karmy, nie ma kasy, nie ma nic.Mamy sobie radzic same.Mamy isć do prezydenta, gazety czy gdzie tam sobie chcemy.....

I niestety kolejny juz raz zostałam potraktowana jak namolna mucha.Kiedy padło pytanie kto zabierał i ratował koty z działek, pożegnano mnie krzykiem i rzuceniem słuchawką.A chciałam tylko POMOCY dla tych, które tej pomocy Bardzo potrzebują....Nic więcej.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro paź 07, 2009 22:24 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

A najsmutniejsze jest to ze podobno tak wiele osób deklaruje sie że karmi.Podobno Organizacja wie najlepiej i sama potwierdza że przecież " Tam ludzie karmia" Tylko że to są właśnie tacy Ludzie którym często nie wystarcza. Bardzo często. Koty Karmicielki czasem dostają znikomą ilosć posiłków, aby tamte na działkach dostały choć tyle, aby przetrwać. Tyle aby starczyło na ogrzanie zmarzniętego futerka pod deskami, gdzie część z nich ma swoje schronienia. Tam nie ma juz altanek. Nie ma juz nic.Sa tylko Ludzie i w nich cała nadzieja dla tych kociaków. Ze przyjda. Ze nie zawioda. Jak Ci którzy je na tych działkach porzucili.....Moze warto by było aby ktos z Organizacji sie pofatygował i zobaczył na własne oczy jak i jak często sa tam karmione koty.Jak Osoby które deklaruja ze karmia pojawiają sie tam bardzo sporadycznie. A całe karmienie spada na barki tych co siedzą cicho....

iza71koty

Post » Czw paź 08, 2009 2:02 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

iza71koty pisze:A najsmutniejsze jest to ze podobno tak wiele osób deklaruje sie że karmi.
....

I właśnie te deklaracje są najpodlejsze, bo zamazują obraz rzeczywistości.
Stwarzają iluzję, że nie jest źle.
Najgorsze, że ludzie nie są rozliczani ze słów.
Podobnie organizacje.
Deklaracje dają nadzieję.
Szkoda, że tak rzadko dają coś więcej.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Czw paź 08, 2009 12:49 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

i tak wlasnie wyglada smutna ,szara ,polska rzeczywistosc.
czlowiek moze sie zaharowac na smierc,a w podziece jeszcze w twarz dostanie :evil:
zadne normalne slowo z moich ust na ten temat nie padnie
dlatego skoncze tak swoje rozwazania
reszta,ktora siedzi mi w glowie jest tak niecenzuralna,ze lepiej zachowam to dla siebie :evil:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Czw paź 08, 2009 13:12 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

wiora pisze:...
czlowiek moze sie zaharowac na smierc,a w podziece jeszcze w twarz dostanie :evil:
zadne normalne slowo z moich ust na ten temat nie padnie
dlatego skoncze tak swoje rozwazania
reszta,ktora siedzi mi w glowie jest tak niecenzuralna,ze lepiej zachowam to dla siebie :evil:

Masz rację Wiora.
Nie wszystkie słowa warto wypowiedzieć.
Czasami człowiek styka się z takimi sytuacjami, że ma ochotę siarczyście zakląć zwłaszcza gdy spotyka się z bezdenną głupotą, podłością, bezczelnością bądź zwykłym brakiem dobrej woli.
Kiedy słyszę publiczne deklaracje za którymi nic się nie kryje, to mam ochotę użyć słów, których kulturalni ludzie by nie zrozumieli.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Czw paź 08, 2009 18:17 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

hopsamy z wieczora :kotek:

wiora

Post » Czw paź 08, 2009 20:45 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

deklaracje
działania....
dwie różne, ale to różne rzeczy...
wiem to doskonale.

W sierpniu była afera z głosowaniem w krakvecie, nie wiem czy to obserwowałyście.
Zgłoszone było tez schronisko w Koninie i była cała afera w głosowaniu.
Nie mam ochoty przytaczać wszystkiego, nie brałam w tym udizału, o aferze dowiedziałam się już po...

O co mi jednak chodzi - schron jest w katastrofalnej sytuacji, a własciwie nie schron tylko zwierzaki dla których nie ma jedzenia. Gdy było to głosowanie to dziewczyny tam działające uruchomiły dosłownie "niebo i ziemię" by wygrać głosowanie a tym samym wygrać jedzenie dla psów i kotów.
Zmobilizowało się do tego głosowania setki osób, pozornie solidarnych, współczujących, chcących pomóc.
Gdy głosowanie schronisko przegrało, na tym samym forum do tych samych osób zgłosiłam prośbę-apel by kazdy z nich zakupił jedną - słownie- jedną- paczke karmy dla kotów/psów i podarował schronisku... odzew... czy musze pisać?

Tacy właśnie jesteśmy.
Generalnie - gęby pełne frazesów
a reszta - pełna g...a..

Tak jest wszędzie, w całej Polsce. Ci którzy działają, dają z siebie wszystko, czas, pieniądze, zdrowie.
Inni wypinają "piersi" do orderów.
I to oni są górą, bo w mediach. Oni sa w czyściutkich garniturkach, czyli lepsi. Tylko nikt nie wie, od kogo lepsi..
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Czw paź 08, 2009 22:12 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

dla mnie w ogole to glosowania to jakas parodia
to jest chore co sie dzieje
ale pokazuje w calej okazalosci nasza polska mentalnosc
a mianowicie ze jak trzeba to reka z gardla komus wyrwiemy-byle by nie mial lepiej od nas
palcem naznaczamy osoby,ktore maja inne poglady,inne wyznanie,inny kolor skory,inne wychowanie-pomimo tego ,ze wlasnie takie osoby zreguly sa bardziej kulturalne i wychowane niz cala ta wytykajaca i pietnujaca je cholota
wszystkim na okolo wytykamy bledy
-ale swoich za diabla nie widzimy :evil:

ogolnie jestem tak sfrustrowana i zla ze szkoda gadac
czasem bardzo sie wstydze tego ze jestem Polka :roll:

wiora

Post » Pt paź 09, 2009 12:49 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

hop z poludnia :ok:

wiora

Post » Pt paź 09, 2009 13:19 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Popołudniowy hop.

Wreszcie piątek...

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Pt paź 09, 2009 14:50 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Bardzo potrzebna POMOC.Potrzebna Osoba która pomoże w karmieniu kociaków na terenie działek Lotnisko Dąbie.Potrzebny Ktoś kto pomoże w instalacji kocich budek. Sama nie dam rady. Jestem chora. Bardzo Proszę o Pomoc. :catmilk:

iza71koty

Post » Pt paź 09, 2009 15:07 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Bardzo Potrzebne Wsparcie dla kotów z terenu działek Lotnisko.Jest Bardzo cieżko. Kociaki są głodne.Karmicielka nie ma środków na zakup karmy. Kto może pomóc karmić kociaki?????One codziennie czekaja. Zbliża sie zima.

Kto moze mi pomóc w zrobieniu dla nich schronień? Tam juz nie ma nic......Kto posiada jakieś wolne zbędne budki które może ofiarować dla tych kociaków?Ja nie moge oddać wszystkich, bo częsć musi zostać dla tych co juz wkrótce zostaną bez schronień. Proszę o POMOC.

iza71koty

Post » Pt paź 09, 2009 17:19 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

to ja podrzuce i postaram sie uklepac jakis bazarek :!:
niestety fizycznie nijak moge pomoc :(

wiora

Post » Sob paź 10, 2009 9:58 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

podrzucam z rana :!:

[b]bardzo prosimy o pomoc dla kotow z Dabia

wiora

Post » Sob paź 10, 2009 11:34 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Witam
|Ja też mogę tylko podrzucic :(
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

[poprzednia][następna]