Daisy,Telma,Muczacza i Bajk - Bajeczka [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro wrz 23, 2009 21:55 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - prawie bezzebna Bajka :)

aga9955 pisze:Beatko a cos na apetyt moze podac. Bajka ma co prawda nerki chore ale moze cos jest co by ja postymulowalo:)

dalam w poniedzialek 1/4 peritolu, i jak po 2 godzinach nie zadzialal, nakarmilam ja strzykawka wlasnie...
zobaczymy co D. powie, moze relanium?

z moich obserwacji - od wtorku je dosc ladnie (ale nadal chyba nie taka ilosc, jaka powinna - wpadam w paranoje, chyba sobie wage kupie) ale tylko jak stoje obok i ja namawiam, no i jak nic nie rozprasza jej uwagi
udaje sie to tylko (ale nie zawsze) na balkonie - jak zamykam sie z nia w sypialni to NATYCHMIAST Muczacza zaczyna skrobac w drzwi i koniec spokoju :evil:
na drapaku (albo w budce) tez juz nie, bo natychmiast pojawia sie jeczaca Daisy :evil: :evil: :evil:
normalnie nie ma gdzie jej spokojnie nakarmic :(
na balkon tez za mna wybiegaja ale udaje mi sie go zamknac od zewnatrz :wink:

kolacja byla, zjadla ladnie sporo chrupek nerkowych :D

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro wrz 23, 2009 22:09 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - Bajka ta sobie :(

ja wiem jedno....jak stoje i patrze to ciagle wydaje mi sie ze moje koty malo jedza. Potem doznaje szoku jak sprzatam kuwete. Kupy jak budowle sakralne :mrgreen: :mrgreen:
Trzymam za apetycik;) ma byc zadawalajacy Duza:)))) :ok: :ok:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto wrz 29, 2009 18:34 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - Bajka ta sobie :(

ehhh same atrakcje mam z Bajka
dokarmiamy sie strzykawka - ale o dziwo na Exigeanta RC sie dzisiaj prawie rzucila i zjadla od razu ze 20 chrupek :roll: zolza :evil: nerkowe ani seniorowe zadne ostatnio nie wchodzi

nadal ma nadzerke ogromna z jednej strony, dostalysmy jakies inne leki od D. i znowu za tydzien (w niedziele) kontrola :roll:

mialam w piatek jechac z Muczacza i Telma na badania krwi ale mi sie domowo pokomplikowalo i dooopa :( znowu musi poczekac :(

Beata

Post » Nie paź 04, 2009 21:01 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - Bajka tak sobie :(

nikt do nas nie zaglada :(

podczas mojej nieobecnosci kotow dogladala "nowa" (tzn wczesniej mi nieznana :wink: ) ciotka z Tarchomina, Bajka ponoc bluzgala ale tabletki ladnie lykala
niestety z jedzeniem nadal sa problemy, zdesperowana juz w poniedzialek kupilam exigenta RC, ladnie jadla przez 1 dzien a potem znowu "jak tak bardzo prosisz, to zjem 3 chrupki, ale na wiecej nie licz..."

dzisiaj bylysmy na kontroli u D.
dziasla podobno pieknie sie goja oprocz tego jednego miejsca z prawej strony, gdzie ciagle nadzerka i strasznie krwawi :cry:
no i Bajka schudla znowu (ja teraz to widze, ma juz zapadniete boczki), wazy juz tylko 2,90 kg :(

dostalysmy kontynuacje poprzednich lekow plus Encortolon - jesli zacznie jesc, to kontrola za tydzien, jesli nie to jade znowu we wtorek/srode do D.

kurcze :cry:

Beata

Post » Nie paź 04, 2009 21:29 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - Bajka tak sobie :(

Trzymamy kciuki za lepsze jedzenie !
U naszej staruszki na nadzerki pomogly krople z domieszka kociego serum, podawane do oczu i nosa.
Ale ona miala atak kaliciwirusa, a u Bajki to "tylko" slabo gojace sie dziasla po usunieciu zebow ?

glaski dla Twojej gromadki

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Nie paź 04, 2009 22:17 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - Bajka tak sobie :(

moni_citroni pisze:u Bajki to "tylko" slabo gojace sie dziasla po usunieciu zebow ?

no i szwankujace nereczki :(

dzieki Moni 8)

Beata

Post » Pon paź 05, 2009 7:22 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - Bajka tak sobie :(

i ja potrzymam... :ok: :ok: :ok:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro paź 07, 2009 17:54 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - Bajka tak sobie :(

zaczela jesc :D
i siedzi na drapaku i czeka, az ja zauwaze i podam chrupki :D
przynajmniej tak jest od poniedzialku - jutro mnie nie bedzie calutki dzien w domu :( no ale zycie sie toczy...

martwi mnie to, ze jest jakby do mnie przyklejona - wiekszosc czasu spedza na reczniczku, ktory polozylam jej za laptopem na biurku
i nie chce sie stamtad ruszac
pilnuje mnie czy sie zegna? :cry:

lekka jak piorko jest
w nocy tez spi przytulona do mojej poduszki albo mojego boku
bardzo mnie to niepokoi :(

Beata

Post » Śro paź 07, 2009 17:56 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - Bajka tak sobie :(

Beatko

moje koty jak zrobilo sie zimniej tez zmienily miejsca spania:) to nic zlego. Najwazniejsze ze Bajka je:)

Caluje mocno i tylko zdrowia zycze wszystkim domownikom:)
Obrazek

aga9955

Post » Śro paź 07, 2009 19:07 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - Bajka tak sobie :(

Kciuki!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro paź 07, 2009 20:16 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - Bajka tak sobie :(

aga9955 pisze:moje koty jak zrobilo sie zimniej tez zmienily miejsca spania:) to nic zlego. Najwazniejsze ze Bajka je:)

ja wiem, i biore poprawke na zachowania "nocno-zimowe"
ale pracuje (zwykle) z domu i ona (bardzo niezwyczajnie) siedzi mi na biurku w ciagu dnia... i sie we mnie gapi... i tylko ten reczniczek na biurku jej sie podoba...
mnie sie to nie podoba :( jakies zle skojarzenia mam...

:(

Beata

Post » Śro paź 07, 2009 20:31 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - Bajka tak sobie :(

Kurka... :(

:ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro paź 07, 2009 20:42 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - Bajka tak sobie :(

Beata pisze:
aga9955 pisze:moje koty jak zrobilo sie zimniej tez zmienily miejsca spania:) to nic zlego. Najwazniejsze ze Bajka je:)

ja wiem, i biore poprawke na zachowania "nocno-zimowe"
ale pracuje (zwykle) z domu i ona (bardzo niezwyczajnie) siedzi mi na biurku w ciagu dnia... i sie we mnie gapi... i tylko ten reczniczek na biurku jej sie podoba...
mnie sie to nie podoba :( jakies zle skojarzenia mam...

:(

trzymam :ok:
Obrazek

aga9955

Post » Czw paź 08, 2009 10:28 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - Bajka tak sobie :(

Beata, nie kracz ;)
Przełóż ten ręcznik w zupełnie inne miejsce, to zobaczysz, czy to zamiłowanie do ręcznika, czy do Ciebie ;)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Nie paź 11, 2009 18:13 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - Bajka tak sobie :(

przelozenie recznika nie pomoglo :(

w dodatku w czwartek wyszlam z domu o swicie i wrocilam po polnocy, wczoraj podobnie - i czekaja mnie takie 3-4 tygodnie (no, od za tydzien) spedzane cale w biurze, w domu mnie nie bedzie :(
Bajka chyba w te dwa dni nic nie jadla, wczoraj ja karmilam troche na sile, dzisiaj tez, ale dzisiaj juz strasznie sie plula i od drugiego karmienia nie myje sie :( mimo, ze pysio upaprane w mokrym
juz nie wspominam o bluzgach w moja strone :(

dzisiaj nie ma D. (dobrze, ze sie dowiedzialam na czas, planowalam dzisiaj jechac) wiec jedziemy jutro wieczorem
bardzo niefajnie jest :cry: jak ona sama nie zacznie jesc to niestety szybko sie to skonczy, przy jej obecnym stanie :cry:

nie moge teraz wziac urlopu, nie po moich dlugich zwolnieniach i przy tym tempie pracy (u nas od pazdziernika to jest straszna goraczka, ktora trwa az do wakacji...)
i w dodatku moja mam wymaga teraz wiekszej uwagi, musze czesciej do niej jezdzic :(
niech ona sama zacznie jesc, please :placz:

Beata

[poprzednia][następna]