SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-aktualizacja!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 06, 2009 8:44 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

EwKo może jednak nie takie głupie :wink:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Wto paź 06, 2009 9:32 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

EwKo pisze:Ej, no! Bo zacznę podejrzewać, że NIEKTÓRZY dopiero teraz obejrzeli foty, którymi biję na forum po oczach od sierpnia <foch>

:lol:

no cos Ty 8O :twisted:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Wto paź 06, 2009 14:40 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Tak a propos zdjęć, EwKo czy to nie będzie czasem też Kwaśniewska?
http://picasaweb.google.com/Ewko77/CKot ... 3786995778
Ma charakterystyczne to wcięcie na prawym uszku, tutaj widać:
http://picasaweb.google.com/Ewko77/CKot ... 6941075522
Obrazek

naya

Od: Pon lis 07, 2005 10:36

Post » Wto paź 06, 2009 15:31 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Wiesz co, nie wiem. Nie wyglądało mi to na Kwaśniewską, ale głowy se obciąć nie dam. Nie wiem, czy to uszko jest właśnie uszkiem pani K., czy po prostu tak się ustawiło i należy do innego czarnego kota ;)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Wto paź 06, 2009 15:44 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Mówisz wcięcie wcięciu nierówne :lol: Fajna to Kwaśniewska. Zdaje się taka... stateczna. Nie wygląda na kota, który wspina się po firankach i przebiega po twarzy :D
Obrazek

naya

Od: Pon lis 07, 2005 10:36

Post » Wto paź 06, 2009 19:51 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Kwaśniewska to kochana kotka. Dużo przeżyła na podwórku. Zanim ją wysterylizowałam mordowano tam kolejne mioty jej kociąt, przeganiano ją zamykając kolejne piwnice. Od lat dokarmiała ją moja sąsiadka i dwie starsze panie, jednak nikt wcześniej nie pomyślał, żeby zakończyć to pasmo nieszczęść. Jak doszło do otwartej wojny miedzy zarządcą kamienicy i osobami, które dokarmiały koty Kwaśniewskich zamknęłyśmy najpierw w pracowni. Tam się okazało, że Kwaśniewska wcale nie chętnie wychodzi już na podwórko i jest całkiem fajnym kotem domowym :wink: Kwaśniewski też chętnie przebywał w pomieszczeniu, dał się leczyć, bo w ostatnich dniach na wolności złapał katar i miał świerzba w uszach. Kwaśniewskiej na stare lata naprawdę należy się domek, a i jej syn Kwaśniewski w towarzystwie mniejszej ilości kotów lub jako jedynak na pewno okazał by sie kolanowym kotem. Strasznie mi go żal, on dopóki nie znalazł się w azylu ufał ludziom. W azylu boi się takiej ilości kotów i kompletnie zamknął się w sobie. Teraz to juz ucieka przed wszystkimi :(

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Śro paź 07, 2009 13:13 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Ja takie koty bardzo lubie tzn. takie które nie potrzebują człowieka na wyłączność 24 h 8)
Moje kolorowe footerka dalej próbują mi odwodnić, że ich przemiana jest całkowicie poważna i trwała. Kropka się dzisiaj nawet zapomniała i przespała część nocy ze mną w łóżku a Wenecja odśpiewała poranną serenade w stylu "dawaj w końcu jeść". Żarłok z niej ogromny :oops:
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Śro paź 07, 2009 19:11 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Ada, zima idzie, to w łóżku cieplej 8)
A i zapasik tłuszczyku zgromadzić trzeba.

Wyrachowane bestyjki :ryk:

EwKo

Post » Pt paź 09, 2009 8:43 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Wczoraj jak musiałam podać Negrii leki, bo oczko się jej paskudzi nawet mój syn stwierdził (pomaga mi łapać futra), że to czarne to najgorsze :twisted:
Jakiś gen razem z czarnym odpowiada za lękliwość kotów w tym kolorze ? 8)
hmm...chociaż mam jeszcze kilka czarnych i sa całkiem normalne. Chociaż niedokońca, bo Dolly bez oczka, normalna nie jest ale akurat ta jej nienormalność to w innym kierunku poszła :twisted:
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pt paź 09, 2009 20:49 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Z braku obiektów koloru smoły uparcie trzymam się zdania, że największymi pierdołami - pod każdym względem - w świecie kotów są bure dresy. Bure z białym też podlega tej klasyfikacji.

:twisted:

EwKo

Post » Pt paź 09, 2009 21:25 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

A ja jestem zdania, że pierdołowatość jest zależna głównie od wieku. Jakoś nigdy mi się nie zdarzało, żeby do kotów powyżej 1,5 roku mówić: przerobię Cię na rękawiczki 8) .

A do młodszych mi się, owszem, zdarzało. Na przykład wczoraj, gdy zobaczyłam wędrującą swoją bułeczkę. Z dołu miała przyczepionego Nikonka, którego trzymała za zęby. Nikonik dał się prowadzić bardzo ładnie, chodził wręcz z wyprężonym jak struna ogonkiem. Ale moja teoria ma pewne zalety: z kociego dresiarstwa się wyrasta :D
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt paź 09, 2009 21:37 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Ja Ci chyba Tosię wyślę...

:twisted:
Karola podaruję - nie będę okrutna.

Aha, ja przerabiam na dywaniki, czapeczki i bambosze 8)

EwKo

Post » Sob paź 10, 2009 8:53 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Wczoraj głaskałam Loę.
Siedziała i się gapiła, więc stwierdziłam, że zaryzykuję :twisted: i pogłaskałam po łebku (więcej niż 2 głaski na raz!). Przestałam, ręce całe, a ona "miau?" 8O

Od pewnego czasu ona się zaczyna zachowywać dziwnie... Mam nadzieję, że to dobry objaw... :wink:

A Forda wczoraj zafascynowała szczotka do zamiatania :wink:

San

Od: Czw lut 16, 2006 10:26

Post » Sob paź 10, 2009 9:59 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Może speCKotki odbyły jakąś wewnętrzną naradę i stwierdziły, że trza się wziąć w garść i zdążyć przed zimą zadekować sie we własnym mieszkanku?

Jak się objawia ta fascynacja szczotką do zamiatania? 8)

EwKo

Post » Sob paź 10, 2009 10:05 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Fascynacja objawiała się ukradkowym chodzeniem za nią i gapieniem się jak przysłowiowa sroka w gnat,gdy szczotka zamiatała :wink: podłogę w jego bezpośredniej bliskości, np. stopień niżej :wink:

San

Od: Czw lut 16, 2006 10:26

[poprzednia][następna]