ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 02, 2009 13:39 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

jesli chodzi o dane do przelewu dla Kacperka u formici, podaje poniżej z dopiskiem dla Kacperka od ślepaczków:

Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań"
Zabrze, 41-800
ul. E. Czogały 9

IV od. PKO BP SA w Zabrzu
27 1020 2401 0000 0202 0240 5868

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt paź 02, 2009 13:58 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

napisałam do opiekunów kotków, aby podali dane do pzrelewu na pw Marcjannie, pozostałe kotki z tej listy 11:

Zezik -kandydatura przeniesiona na październik

Bambusek- tak dostał na imię kotek bezimienny z Łodzi, będący w ogloszeniach jets na dt u Miodalik, a coś mnie sluchy doszły, ze i ds już na niego czeka, ale na razie ciii.... :wink:

KubuŚ u kotiki nie mamy informacji

Dymny kotek jets pod opieką fundacji,wątek został zamkniety

korteczka u noveny jest po zabiegu i zdrowieje

Selenga natomiast przeniosła ew. dofinansowanie na inne kotki w potrzebie i dała radę sama :ok: ,dziekujemy :D

a przy okazji, jak będize jakis bazarek, Selenga, wrzuć, prosze tutaj także link :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt paź 02, 2009 15:28 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Ślepinka Bella z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=100402 miała dziś pojechać do DT, a wkrótce do DS. Tymczasem:

casica pisze:Dziewczyny, jestem w szoku.
Asia i Daniel dzwonili do mnie - Belli nie ma w schronisku. Podobno od dwóch dni jest w domu bo zgłosił się po nią właściciel. Człowiek ten przyszedł z książeczką zdrowia kotki i ponoć nie było żadnych wątpliwości, że to jego kotka.(

Dziwna historia...

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt paź 02, 2009 20:35 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Diuna pojechała dziś do domu, za to rudy kocur z wrocławskiego schroniska jest w Izolatce i jest z nim gorzej. Przydałby się DT.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Sob paź 03, 2009 8:07 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Gratulacje dla Diuny :)

I wielkie kciuki za domek dla rudaska - tylko dom jest dla niego ratunkiem :ok:

Obrazek

Bazyliszkowa

Post » Sob paź 03, 2009 18:16 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Szczegóły powrotu Belli do jej domu:

Georg-inia pisze:Rzeczywiście Bellę odebrał jej opiekun. Kotka, mimo swojej ślepoty, wychodziła na dwór - opiekunowie mieszkają w domku. Kotka znała swoje podwóreczko, była siatka i zabezpieczenia bramy, łaziła po trawce koło chałupy i tyle. I nagle zniknęła. Opiekunowie nie wiedzą, jak to się stało, chodzili, szukali, pisali ogłoszenia podobno. To się stało w połowie lipca. Być może nawet odwiedzali schronisko, ale Bella była przecież w szpitaliku, tam nie ma wstępu, zresztą wszyscy wiemy jak jest :roll: Kotka podobno poznała swoich ludzi, a była przecież dość niedotykalska, wiem z własnego doświadczenia, bo na mnie nafukała i chciała zdzielić pazurzastą łapą ;)

Bazyliszkowa

Post » Nie paź 04, 2009 1:04 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Bazyliszkowa pisze:Gratulacje dla Diuny :)

I wielkie kciuki za domek dla rudaska - tylko dom jest dla niego ratunkiem :ok:

Obrazek

Z tego co wiem na 99% Simba jedzie do DT do Łodzi -do Asi&Daniela?Maja go ze schronu odebrac-to pewne, jeszcze jednego na tymczas wezma...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie paź 04, 2009 16:40 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Simba - ma DT u Asia & Daniel
Obrazek viewtopic.php?f=1&t=100215&p=4970353#p4970353

DS nadal poszukiwany :ok:

Bazyliszkowa

Post » Pon paź 05, 2009 7:51 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Potrzebny DOM dla małego Ledwokotka!

dzinxy pisze:5 dni temu znaleźli mnie w centrum szczecina. . . bylem bardzo chory. . oczy mialem tak zaropiałe i tak je drapałem ze wytarlem sobie cala sierc z lapek i pyszczka. . . wirus który zaatakował moje oczy sprawil ze galki oczne wyciekły i bede ślepy na resztę życia. . . nie mam oczu. . . miałem także 4 ataki padaczki w pierwszy dzień jak mnie znaleźli. .

od tego czasu jest mi coraz lepiej. . mam dobra opiekę lekarska. . . zdrowieje. . mam dobry apetyt. . bawię się. . nie mam więcej atakow. . . nauczylem się sam chodzić do kuwety i jestem całkowicie normalnym małym kocurkiem. . . . jestem mądry, odważny, lubię być adorowany tak jak każdy kot i nie boje się ludzi. ale nie jestem jeszcze 100% zdrowy...

jest tylko jeden problem. . . nie mam domu. . . a potrzebuje go b pilnie. . na razie podróżuje po Polsce z panią która mi ocaliła życie. . . ale ona nie mieszka w Polsce. . . i nie moge z nią zostać... sama nie ma tu domu.. a ludzie u ktorych ona sie zatrzymuje nienawidza kotow i chca zeby mnie uspic [oczywiscie ona im na to nie pozwoli nawet jesli to znaczy ze bedziemy mieszkac w aucie]

potrzebuje spokojnego stabilnego domu. . . jestem całkowicie bezbronny z powodu mojej ślepoty. . wiec muszę już zostać kotem domowym. . . to ze jestem ślepy nie ogranicza mnie. . . mam dobry słuch, wąsy i węch. . . zapamiętuje gdzie co jest i umie sobie poradzić. . . ale potrzebuje domu w którym nie ma dużych zmian i ludzi którzy rozumieją ze jest mi troszkę trudniej niż innym kota bo nie mam oczu.

pani z która podróżuje mówi ze dostarczy mnie do każdego zakątka polski jeśli tam będzie mój nowy dom. jej numer komórkowy: 0794-119-359. mozna tez pisac do niej maila: katarzyna.bylok@ncl.ac.uk

[przepraszamy ale ja nie umiem pisac. . a moja pani nie jest z polski wiec tez ma klopot z tym jezykiem]

viewtopic.php?f=13&t=101182
Ostatnio edytowano Pon paź 05, 2009 10:38 przez Bazyliszkowa, łącznie edytowano 1 raz

Bazyliszkowa

Post » Pon paź 05, 2009 10:37 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Cd. informacji o kotku z postu powyżej.

Marsylka pisze:Dodam, że z krótkiej rozmowy wywnioskowalam, że Opiekunka Ledwokotka lada dzień będzie wracać do Australii.. Z wielu przyczyn nie mozliwe jest jego zabranie w tą podróż ( z wlasnych doswiadczen wiem ile trwają procedury pt czipowanie, paszport, konieczne szczepienia...)
Tu - w Polsce - nie ma żadnych znajomych "kociarzy", a już wcale takich,którzy byliby sklonni zaopiekowac się kalekim kocim dzieckiem...
Wiem też,ze Katarzyna jest zdeterminowana znaleźć maleństwu dom i nie myśli nawet o schronisku..
Tak, jak napisala w poście - Ledwokotek może zostać dowieziony w absolutnie dowolne miejsce w Polsce - tak więc - Dobry Domku znajdź się !

Bazyliszkowa

Post » Pon paź 05, 2009 11:51 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Melduję się..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon paź 05, 2009 12:00 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Kaprys2004 pisze:Melduję się..

Witaj :D

Bazyliszkowa

Post » Pon paź 05, 2009 12:09 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Potrzebny DOM NIEWYCHODZĄCY:

kasia86 pisze:Przepraszam Cioteczki, zdjęcia są złej jakości.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Maleńka 330 gramowa księżniczka jutro będzie miała usunięte to wyłupiaste oczko :(
Drugie oczko jest w bardzo złym stanie, ale doktor Ania daje nadzieję na jego uratowanie.Powiedziała też, że jeżeli przeżyje to kicia musi trafić do domku niewychodzącego i tu znowu ogromna prośba o pomoc do WSZYSTKICH CIOTECZEK.

viewtopic.php?f=1&t=99457&start=585

Bazyliszkowa

Post » Pon paź 05, 2009 12:16 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Oj, podnosimy, podnosimy szybciutko..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon paź 05, 2009 13:08 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Bazyliszkowa pisze:Potrzebny DOM NIEWYCHODZĄCY:

kasia86 pisze:Przepraszam Cioteczki, zdjęcia są złej jakości.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Maleńka 330 gramowa księżniczka jutro będzie miała usunięte to wyłupiaste oczko :(
Drugie oczko jest w bardzo złym stanie, ale doktor Ania daje nadzieję na jego uratowanie.Powiedziała też, że jeżeli przeżyje to kicia musi trafić do domku niewychodzącego i tu znowu ogromna prośba o pomoc do WSZYSTKICH CIOTECZEK.

viewtopic.php?f=1&t=99457&start=585

Koteczka jest w stanie cięzkim Nazywa sie Sisi I JEZELI PRZEZYJE (trzymajcie kciuki) ma juz domek stały.Przyjedzie do swojego domku z Bambo forumowym(DT U Miodilak),czyli zamieszka z moja rodzina na stałe.
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]