Olinek ['], Drops, Kimisia i inni fotki str. 101

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 05, 2009 7:12 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia itd. ... - i tymczasy

to możemy trochę uffff odetchnąc? :)

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pon paź 05, 2009 7:23 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia itd. ... - i tymczasy

wygląda, że to był już ostatni dzwonek na zabieg. Gdyby ta uwięźnięta wątroba zaczęła martwieć, mógłby być nie lada problem :strach:
Aniu, prywatnie chciałam zapytać: Metacam się sprawdza u Trusinka? bo ja dawałam przeciwbólowo - juz nie pamiętam komu - ale nie było w ogóle efektu, dlatego pytam
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon paź 05, 2009 7:53 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia itd. ... - i tymczasy

Wieści super :)

Pisiokoty jesteście :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pon paź 05, 2009 10:27 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia itd. ... - i tymczasy

Witamy cioteczki :1luvu:.
Dziękujemy za słowa wsparcia i wszystkie kciuki - bardzo się przydały i zrobiły swoje jak widać :D.
Trusio, jak na tak poważny zabieg, czuje sie całkiem nieźle. Dużo odpoczywa, śpi (no bo co ma robić w klatce), z apetytem je, robi ładne kupy, trochę bawi się myszką, no, ale generalnie nudzi się jak mops. Wyrywa się do wychodzenia, ale wypuszczenie go z klatki kończy się na tym, że kolega próbuje się zachowywać jak dotychczas tj. biegać i wskakiwać gdzie się da. Nie, nie, nie, mowy nie ma! :wink:
Bardzo się obawiałam tego, co będzie po operacji, zamartwiałam się, że będzie cierpiący przez wiele dni itp., itd. A tymczasem (tfu, tfu) kocio czuje się nadspodziewanie dobrze. Pan dr Krzysztof Zdeb i towarzyszący mu przy operacji dr Łukasz Krysa spisali się doskonale :ok:. http://www.wetmarysin.pl/doctors/index.

TŻ (który podobnie jak ja miał różne mega-stresy przedoperacyjne) niemal przez dwie doby po przyjeździe Trusia prawie non-stop leżał pod klatką powtarzając w kółko: "świetna robota, spisali się chłopaki, świetna robota" :wink: i gapiąc się na kociastego, który:
- oddycha spokojnie klatką piersiową i brzuszkiem, a nie jak dotychczas szybko i "męcząco" górą płuc
- wcina z apetytem
- leży sobie wygodnie wyciągnięty na boku, albo i momentami nawet z kołami do góry
- od czasu do czasu miętosi myszkę.

Kocio dostaje antybiotyk i leki przeciwbólowe.
W lecznicy po operacji przeciwbólowo dostał Metacam (i chyba lek zrobił swoje, bo na bardzo cierpiącego nie wyglądał i apetyt miał jak smok :wink: - to Ingusia odpowiedź na Twoje pytanie), a Ewa z kolei daje mu Tolfedynę.

Madziu, dziękuję Ci bardzo za chęć pomocy :1luvu:, jakoś się finansowo ogarnęliśmy na razie. Pozostałe wydatki (tj. kontrolne badani krwi, kontrolne zdjęcia rtg, doszczepienie i za jakiś czas kastracja) rozłożą nam się w czasie, więc już nie będzie problemu.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon paź 05, 2009 10:39 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia itd. ... - i tymczasy

Cieszę się ogromnie że wszystko OK i Truś wraca do zdrówka :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon paź 05, 2009 10:40 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia itd. ... - i tymczasy

Aniu, czytając post miałam wielki uśmiech od ucha do ucha :D :D :D Jak dobrze, jak dobrze, jak dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oczywiscie kciuki zaciskam nadal i przegorąco ściskam rekonwalescenta oraz duże i małe Pisiokoty :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon paź 05, 2009 11:04 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia itd. ... - i tymczasy

Truś zuch :)
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Śro paź 07, 2009 20:17 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia itd. ... - i tymczasy

co za wspaniałe wieści :!: :!: :!: :!: Strasznie się cieszę :ryk: i trzymam mocno za Trusińka :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro paź 07, 2009 20:44 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia itd. ... - i tymczasy

Aniu czekamy na wieści od Trusia, skrobnij choć słówko jak się kituś czuje.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw paź 08, 2009 6:42 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia itd. ... - i tymczasy

poranne miziania dla Trusia, jak tam chłopak się czuje :?: :?: :?: :1luvu:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw paź 08, 2009 13:13 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia itd. ... - i tymczasy

Trusinek ma się całkiem, całkiem nieźle :kotek:.
We wtorek dostał ostatnią porcję antybiotyku i leku przeciwbólowego, więc od wczoraj bacznie mu się przyglądaliśmy, żeby się upewnić, że bez leku przeciwbólowego będzie czuł się w miarę dobrze. No i chyba (odpukać) jest w porządku. Rano wyskoczył rączo z klatki i pobiegł do kuchni na śniadanko razem z resztą bandy, ładnie zjadł i poleciał zapolować na szerszenia (brrr :?). W tym to momencie wkroczyłam do akcji - rozochocone towarzystwo przegoniłam, Truśka zapakowałam do klatki, a sama przytachawszy drabinę zneutralizowalam stwora (który postanowił uwić sobie zimowe gniazdko na samej górze drapaka) i wyrzuciłam za okno :ok:. TŻ nieświadom tych mrożących krew w żyłach wydarzeń chrapał w tym czasie w najlepsze :D.

Wczoraj wypuściliśmy Trusia na godzinny spacer z klatki, biegał sobie "na goło" :D, a w tym czasie TŻ uprał i wysuszył mu kubraczek, z lekka osikany w okolicach tyłeczka.
Rana na brzuszku wygląda bardzo ładnie, na nasze oko wszystko się goi jak trzeba - to, co na zewnątrz (i to w środku czyli zeszyta przepona pewnie też). W poniedziałek idziemy na zdjęcie szwów, no i nie będzie trzeba go juz tak więzić całe dnie. Po naszym powrocie z pracy - popołudniami i na noc będziemy go wypuszczać - ale podczas naszej nieobecności jeszcze co najmniej ze dwa tygodnie bedzie kiblowac w klatce na wszelki wypadek.
Potem to już (dosłownie i w przenośni :D) życie pełną piersią.

A do trusiowej skarpetki jeszcze coś skapnęło wczoraj - a minowicie 50 zł od Agi9955 z bazarku MarciiMuuu oraz 50 zł od Zuzi_96 i 15 zł z jej bazarku czyli razem 115 zł :1luvu:.
Dziękujemy baaardzo
:1luvu:.

A tu foteczki przystojniaka :wink::

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Czw paź 08, 2009 13:21 przez pisiokot, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pisiokot

Post » Czw paź 08, 2009 13:19 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia itd. ... - i tymczasy

Jak dobrze czytać dobre wieści :ok:

A Truś to niezły przystojniak, i jak mu do twarzy w granacie i w białych sparpetach 8O :D

Dołożyłam małą cegiełkę jeszcze do Trusinka, te 15 zł od zuzi_96 to już mój kubeczek w owieczki, hi, hi.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Czw paź 08, 2009 13:25 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia itd. ... - i tymczasy

Myszeńk@ pisze:A Truś to niezły przystojniak, i jak mu do twarzy w granacie i w białych sparpetach 8O :D

Dołożyłam małą cegiełkę jeszcze do Trusinka, te 15 zł od zuzi_96 to już mój kubeczek w owieczki, hi, hi.

Aaa, to Ty Myszeńko byłaś "kubeczkowym zdobywcą" :D. Kubeczek kilka razy przechodził z rąk do rąk, i już straciłam orientację, do kogo w końcu trafił.
Dziękujemy baaardzo :1luvu:.

A Trusiak to faktycznie przystojniak jak się patrzy, nooo, mówię Wam :wink:.
Obrazek

pisiokot

Post » Czw paź 08, 2009 13:27 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia itd. ... - i tymczasy

Ależ Trusinek wyrósł!!!! A jaki ma ogon 8O śliczny kotek z niego.
I w granatowym ubranku mu do pyszczka :wink:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw paź 08, 2009 13:35 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia itd. ... - i tymczasy

Piękny, wracający do zdrowia Trusinek :1luvu: :1luvu: :1luvu: Jak ładnie mu w ubranku :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]