***WARSZAWA-pomoc dla Konstancina***

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 03, 2009 11:30 ***WARSZAWA-pomoc dla Konstancina***

Mój wspaniały TŻ zaproponował akcję.

1. My kupimy karmę dla azylu w TESCO - akcja na stronie http://www.tesco.pl/konkursy/schroniska/index.php żeby i inne schroniska skorzystały.

2. Poprosimy forumowiczów z Warszawy, żeby robiąc zakupy dla swoich zwierzaczków, kupili więcej karmy i podali adresy na PW.

3. W przyszłą niedzielę zrobimy rajd po warszawskich forumowiczach, zbierzemy karmę i zawieziemy do Konstancina. Akcję możemy powtarzać w każdy weekend.
Ostatnio edytowano Sob paź 03, 2009 11:39 przez vega013, łącznie edytowano 2 razy

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob paź 03, 2009 11:33 Re: WARSZAWA-akcja dla Konstancina

Czy może być karma marketowa :oops: ? Purina na przykład?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob paź 03, 2009 11:35 Re: WARSZAWA-akcja dla Konstancina

Marcelibu pisze:Czy może być karma marketowa :oops: ? Purina na przykład?

Moim zdaniem - lepsza karma marketowa niż puste brzuszki.

Popatrz proszę viewtopic.php?f=1&t=101029

PS. Masz rację - bure jest najpiękniejsze na świecie. :1luvu:

vega013

Post » Sob paź 03, 2009 13:04 Re: WARSZAWA-akcja dla Konstancina

Podrzucam :lol:

vega013

Post » Sob paź 03, 2009 13:55 Re: ***WARSZAWA-pomoc dla Konstancina***

Fajnie by było, gdyby część karmy to było mokre żarełko bo niestety jest dużo maluchów i one dostają puchy. Natomiast dla dorosłych mieszkańców KA chrupasy są na pewno najbardziej ekonomiczną opcją :ok:

Jeśli chodzi o tanie puchy to dobrze sprawdzają się te z rossmanna, ja zawiozłam też na próbę trochę puszek opticat z lidla - przynajmniej wersje "pasztet" nie mają w składzie zbóż. Zobaczymy, czy się sprawdzą. Wiadomo, że zawsze trzeba znaleźć złoty środek między ilością, a jakością.

vega, a kiedy się wybieracie? Bo ja też podjechałabym, możnaby się spotkać (mieszkam blisko KA, więc bez sensu żebyście ode mnie odbierali) Teraz mam zamiar zamówić wór chrupasów dla nich, jakoś pod koniec tygodnia byłabym w stanie tam podjechać.
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Sob paź 03, 2009 14:13 Re: ***WARSZAWA-pomoc dla Konstancina***

slapcio pisze:Fajnie by było, gdyby część karmy to było mokre żarełko bo niestety jest dużo maluchów i one dostają puchy. Natomiast dla dorosłych mieszkańców KA chrupasy są na pewno najbardziej ekonomiczną opcją :ok:

Jeśli chodzi o tanie puchy to dobrze sprawdzają się te z rossmanna, ja zawiozłam też na próbę trochę puszek opticat z lidla - przynajmniej wersje "pasztet" nie mają w składzie zbóż. Zobaczymy, czy się sprawdzą. Wiadomo, że zawsze trzeba znaleźć złoty środek między ilością, a jakością.

vega, a kiedy się wybieracie? Bo ja też podjechałabym, możnaby się spotkać (mieszkam blisko KA, więc bez sensu żebyście ode mnie odbierali) Teraz mam zamiar zamówić wór chrupasów dla nich, jakoś pod koniec tygodnia byłabym w stanie tam podjechać.

Planujemy wyjazd na przyszłą niedzielę. Trochę żarełka dla głodnych brzuszków powinno się już uzbierać, my oczywiście również kupimy. Sprawdzimy puchy z Lidla i Rossmana - dotychczas nie interesowaliśmy się nimi.

vega013

Post » Sob paź 03, 2009 14:30 Re: ***WARSZAWA-pomoc dla Konstancina***

Pozwoliłam sobie wrzucić info o Waszej akcji tu: http://forum.gazeta.pl/forum/w,10264,10 ... pomoc.html
Obrazek

slapcio

Post » Sob paź 03, 2009 14:32 Re: ***WARSZAWA-pomoc dla Konstancina***

slapcio pisze:Pozwoliłam sobie wrzucić info o Waszej akcji tu: http://forum.gazeta.pl/forum/w,10264,10 ... pomoc.html

Bardzo dziękuję :1luvu:

vega013

Post » Sob paź 03, 2009 16:03 Re: ***WARSZAWA-pomoc dla Konstancina***

Popieram, świetna inicjatywa :ok: Tu puszeczka, tam puszeczka...
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Sob paź 03, 2009 18:09 Re: ***WARSZAWA-pomoc dla Konstancina***

Satoru pisze:Popieram, świetna inicjatywa :ok: Tu puszeczka, tam puszeczka...

Dokładnie :lol: W ten sposób można dużo uzbierać :lol:

vega013

Post » Nie paź 04, 2009 9:29 Re: ***WARSZAWA-pomoc dla Konstancina***

Dziewczyny, czy któraś z tescowych karm jest lepsza od tej drugiej?
Obrazek

atrophy

Od: Śro lip 05, 2006 21:57

Post » Nie paź 04, 2009 14:44 Re: ***WARSZAWA-pomoc dla Konstancina***

vega36 pisze:
Satoru pisze:Popieram, świetna inicjatywa :ok: Tu puszeczka, tam puszeczka...

Dokładnie :lol: W ten sposób można dużo uzbierać :lol:

To miłe, ale w skali kilkuset futer, takie "dużo" jest problematyczne.
Dla Kontancina konieczne jest rozwiązanie systemowe, bo wkrótce może być powtórka z Boguszyc.
Może to przesada, bo w Konstancinie walniętych prezesów nie ma, ale ciekawie to nie wygląda i myśle, że dowodzący obiektem dobrze o tym wiedzą.
Nie jest dobrze.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Nie paź 04, 2009 15:32 Re: ***WARSZAWA-pomoc dla Konstancina***

PcimOlki, oczywiście masz rację, ale to nie znaczy, że trzeba zaprzestać doraźnej pomocy. Pani Irena zdaje sobie sprawę z powagi sytuacji, wiem że Fundacja wciąż próbuje znaleźć sponsora (póki był dotychczasowy, dawali radę). Może Tobie (lub komukolwiek innemu) coś przychodzi do głowy, jak my - jako społeczność forum moglibyśmy zadziałać? Ja jestem wyprana z pomysłów :|

Więc mimo potrzeby zrobienia czegoś na szerszą skalę, ja mam zamiar im zawieźć w tym tygodniu kolejną porcję żarełka. Najgorsze co teraz (krótkoterminowo) mogę sobie wyobrazić, to "powtórka z rozrywki" , czyli konieczność kupowania jedzenia z pieniędzy na opłaty. Odcięcie jakichkolwiek mediów zimą skończy się tragedią :(
Obrazek

slapcio

Post » Nie paź 04, 2009 17:52 Re: ***WARSZAWA-pomoc dla Konstancina***

slapcio pisze:PcimOlki, oczywiście masz rację, ale to nie znaczy, że trzeba zaprzestać doraźnej pomocy. ....

Czy ja gdziekolwiek tak napisałem?
Chciałem jedynie zauważyć, że problem jest dość poważny i nie ma co się zeuforyzować jednokrotnym szarpnięciem i zapomnieć.
Po prostu obawiam się, że jeśłi nic nie znajdą powstanie problem na skalę Boguszyc. Bez "polityczno-medialnych" podtekstów i bezsensownych przepychanek, lecz jednak ogromny problem. Krakanie, to wszystko, co mogę w obecnej chwili.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pon paź 05, 2009 16:01 Re: ***WARSZAWA-pomoc dla Konstancina***

Podrzucam :kotek:

vega013

[następna]