^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 04, 2009 9:51 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

dzień dobry

oby było lepiej...
Sabina wczoraj wróciła do mnie, myślałam że wszystko jest w porządku, bo poznała miejsce, poznała mieszkanie, od razu na wyprostowanych nogach wędrowała i obwąchiwała stare katy, ale..
Reaguje warczeniem na dotyk i głaskanie, branie jej na ręce wywołuje atak furii, jest agresywna do kotów :? - nie wiem czy to przez zmianę otoczenia, czy tak już jej zostanie. Ona była grzeczna i mrucząca przy głaskaniu, a teraz...nie poznaję kota :(
Myślicie, że jej to minie? Mam ją na siłę brać na ręce i głaskać, czy zostawić w spokoju?
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Nie paź 04, 2009 10:03 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

o kurczę to co ją spotkało w tym byłym domu ?
Ja bym ją chyba próbowała oswajać łagodnie... jesli sie boi może po jakims czasie jak sie przekona ze nikt na nią ręki nie podnosi uspokoi się ? Jeśli byłą wczesniej miziasta to co ją musiało spotkać zeby tak reagowała na kontakt z człowiekiem ? Nie jestem kocim psychologiem ale gdyby to był tylko stres związany ze zmianą miejsca i nowymi kotami toby warczała na koty - a nie atakowała człowieka...
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Nie paź 04, 2009 10:27 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

No ja właśnie nie wiem co się stało, wg pana wszystko było super, kot kochany.
Ona się bawi z moimi kotami, owszem, ale cały czas jest czujna i próbuje dominować. Ale teraz śpi sobie przytulona do Amzika. Ze mną też się bawi, ale na dotyk reaguje warczeniem. Oby to było chwilowe.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie paź 04, 2009 10:30 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

nie widzę dzisiaj tej studentki nie wiem czy mają dzis zajecia... mam nadzieje, że szybko sie do Ciebie odezwie - faktycznie masz teraz nad-stan jeśli chodzi o lakotorów :wink:
Obrazek

Istna

Post » Nie paź 04, 2009 10:36 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

10 potworów 8O

Istna, nic na siłę, może ta pani jednak nie chce kota, zrobię Sabinie ogłoszenia.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie paź 04, 2009 11:11 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Moja niepełnosprawna wczoraj zażyczyła sobie spacerek - obie zmoczyłyśmy się i wytarzałysmy we wszystkich dostępnych pokrzywach - ona ma teraz normalnie wigor za 5 kotów, jeno możliwości nie te... trzeba ją asekurować przy chodzeniu jak uczące się chodzić dziecko :roll: Widzę, że strasznie zazdrości czarnej zarazie - że ona może sobie biegać gdzie chce i kiedy chce - bo ona jest uzależniona ode mnie jeśli ją zabiore na spacer to ma spacer a jeśli nie - sama nie da rady. Po tej terapii jaka przechodzi ona sama czuje sie świetnie, ale jej ciało niestety nie. Przydałby jej sie "chodzik" 8)
Obrazek

Istna

Post » Nie paź 04, 2009 11:15 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Jak dobrze, że leczenie pomaga :)
Co mówi Marcin? jeździsz z nią jeszcze do Mierzyna?
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie paź 04, 2009 11:58 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

e-dita pisze:Jak dobrze, że leczenie pomaga :)
Co mówi Marcin? jeździsz z nią jeszcze do Mierzyna?

Z litości nad naszymi kruchymi finansami dostajemy zastrzyki do robienia w domu (te najbardziej bolesne zastrzyki których w domu chyba bym nie była w stanie zrobić robione są w lecznicy - juz i tak Puki na tyle doszła do siebie że trzeba na niej usiąść zeby jej szpryce codzienną dać :wink: ) a na kontrolę jeździmy co 3-4 dni.
To dziwna sprawa jest - jak ją opukuje pan doktor, to tylne nogi ledwo tam drgną a przednie za to ma nadwrażliwe. Nikt nie wie i chyba nikt sie nie dowie już :roll: co jej tak naprawdę jest. Objawy ma super dziwne - wyniki badań podstawowych wskazują na zdrowego kota, a jak jest każdy widzi.
Obrazek

Istna

Post » Nie paź 04, 2009 12:17 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

e-dita pisze:dzień dobry

oby było lepiej...
Sabina wczoraj wróciła do mnie, myślałam że wszystko jest w porządku, bo poznała miejsce, poznała mieszkanie, od razu na wyprostowanych nogach wędrowała i obwąchiwała stare katy, ale..
Reaguje warczeniem na dotyk i głaskanie, branie jej na ręce wywołuje atak furii, jest agresywna do kotów :? - nie wiem czy to przez zmianę otoczenia, czy tak już jej zostanie. Ona była grzeczna i mrucząca przy głaskaniu, a teraz...nie poznaję kota :(
Myślicie, że jej to minie? Mam ją na siłę brać na ręce i głaskać, czy zostawić w spokoju?

A może by podać jej przez kilka dni suchą karmę dla znerwicowanych Royal Canin CalmCC36.
Jest to nowość. Rewelacyjnie odpręża i działa juz po pierwszej dawce.
Można ja podawać np. przy dokoceniach i różnych innych stresowych sytuacjach.
Niestety droga. Cena producenta (obowiązująca we wszystkich gabinetach) za 2kg - 84zl, a za 4 kg - 127zl.
W mniejszych opakowaniach nie jest sprzedawana. Czasami można dostać u wet. darmowe próbki.
e-dita, jeśli będziesz zainteresowana to daj znać. Mogę trochę odstąpić.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Nie paź 04, 2009 16:55 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Zwracam się z prośbą do wszystkich bywalców na tym wątku o zapoznanie się z petycją i ewentualne podpisanie oraz przesłanie jej do swoich znajomych.
Prośbę kieruję nie tylko do osób, których ta sytuacja dotyka bezpośrednio, ale również do tych które przyjmowane są z kotami bezdomnymi poza wyznaczonymi, porannymi godzinami (na zasadzie kumoterstwa), a także do tych które wprawdzie nie korzystają z darmowych wizyt, ale widzą bezsens obecnej sytuacji.

http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=4478

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Nie paź 04, 2009 17:38 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

NOT pisze:A może by podać jej przez kilka dni suchą karmę dla znerwicowanych Royal Canin CalmCC36.
Jest to nowość. Rewelacyjnie odpręża i działa juz po pierwszej dawce.
Można ja podawać np. przy dokoceniach i różnych innych stresowych sytuacjach.
Niestety droga. Cena producenta (obowiązująca we wszystkich gabinetach) za 2kg - 84zl, a za 4 kg - 127zl.
W mniejszych opakowaniach nie jest sprzedawana. Czasami można dostać u wet. darmowe próbki.
e-dita, jeśli będziesz zainteresowana to daj znać. Mogę trochę odstąpić.

NOT dziękuję :)

Miałam próbki tej karmy, ale oprócz tego, że bardzo smakowały kotu nie zauważyłam działania uspokajającego - na pewno dwie próbki to za mało. Sabinka trochę sie uspokoiła, nawet sama przyszła do mnie położyć się na kolanach. Jutro jadę z nią na szczepienie, poproszę weta o próbki.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie paź 04, 2009 19:07 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

e dita identyko było z moim Morusem...oddany po 3 mies.był przełagodnym miziakiem.Przez tydzien jak wchodziłam do pokoju to rzucał sie na mnie.Gryzł drapał.....duzo mowiłam do niego.Gdy nie widział to ryczałam,że ludzie tak okrutnie go skrzywdzili.Upłynęło już duzo czasu od jego powrotu.Coż jest lepiej duzo lepiej.Jednak zdaza mu się ,ze capnie zębami...delikatnie,ale jednak....
ta karma na niego nie podziałała,nawet za bardzo mu nie smakowała.heh. :roll:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon paź 05, 2009 9:46 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

poniedziałkowo witam
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pon paź 05, 2009 19:28 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Dzisiaj odszedł Duduś białaczka go pokonała :(
Ja mam zapalenie oskrzeli drugi dzień walcze z 40 stopniową gorączką jestem wyłączona z życia :(
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Pon paź 05, 2009 19:40 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

bardzo mi przykro Moniko :(
trzymaj się i zdrowiej....
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

[poprzednia][następna]