^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 29, 2009 20:40 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Istna, trzymaj się, będzie dobrze. Wiesz, że możesz na nas liczyć. Kciuki za koteczkę.
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Od: Śro sie 23, 2006 22:00

Post » Śro wrz 30, 2009 7:43 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

życie jest niesprawiedliwe :( w zeszłym roku na działkach znalazłam 3 maluszki
w 2 chłopaczkach zakochała sie moja mama i postanowiła sie dokocić
od dwóch dni nie mozemy sie pozbierać Duduś (jeden z braci ) ma białaczke szpikową ostatnie stadium :(
nawet doktor Gugała stwierdził ze już nic nie mozna zrobić
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Śro wrz 30, 2009 10:55 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

strasznie mi przykro dziewczyny...
od razu mi sie przypomina mój Klusio :(
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Śro wrz 30, 2009 18:48 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

:( :( Mój tymczas tez powoli schodzi... :cry: Wirus ostry... nie wiadomo co- kot po prostu przestał jeść, pić, dostał gorączki, wychudł.... blade dziąsła

Życie jest okrutne
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Śro wrz 30, 2009 20:22 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

O matko...same smuteczki:(((((

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Śro wrz 30, 2009 20:45 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Hej dziewczyny, jakoś smutno się dzieje ostatnimi czasy :?

U mnie w podobnie..
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Czw paź 01, 2009 9:48 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

U mnie wreszcie trochę powiało optymizmem - nie jest to jeszcze niestety ozdrowienie mojej niepełnosprawnej, ale są widoczne zmiany - na lepsze :D Pukunia i lepiej się czuje, i zdrowotnie też odzyskała sporo utraconych już rzeczy. Apetyt ma wilczy (te zastrzyki chyba mają coś wspólnego ze sterydami), ale i chęć do zycia odzyskała w całej pełni :wink: Chodzi - na sztywnych ale chodzi ! - nie tylko do kuwetki (michę w ostatnim czasie trzeba było jej juz donosic), ale w ogóle przechadza sie po domu, chodzi za człowiekiem z pokoju do pokoju, nawet wspina sie znów na kanapy :D Ostatnio żyła wyłącznie w parterze, dzisiaj nawet na stól się wdrapała (z kanapy oczywiście). Mozolnie idzie jej zdobywanie pięter bo właściwie wspina się na przednich łapach, tylne nie bardzo jej pomagają. Prawdę mówiąc gdyby miał pozostać ten stan - ale juz bez pogorszeń - też bym była szczęśliwa.
Wczoraj pierwszy raz robiłam zastrzyk - w sumie zadna filozofia a tak się obawiałąm czy dam radę :wink: Niezbyt fachowo mi poszło, Puki sie obraziła tak że nawet sie zastanawiałam czy nie zemści sie jakoś konkretniej (patrzyła z wyraźną chęcią mordu w oczach) - nie wiem jak będzie dzisiaj... :roll: To bardzo nerwowe zwierzę :wink:
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Czw paź 01, 2009 14:09 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

może na wszelki wypadek nie patrz w kocie oczy ;)

agiis-s

Post » Czw paź 01, 2009 14:30 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

agiis-s pisze:może na wszelki wypadek nie patrz w kocie oczy ;)

Czasem warto - bo czasem bezpieczniej zabrać na czas rękę albo w ogóle sie przesiąść gdzieś dalej :wink:
Obrazek

Istna

Post » Czw paź 01, 2009 14:37 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Istna pisze:
agiis-s pisze:może na wszelki wypadek nie patrz w kocie oczy ;)

Czasem warto - bo czasem bezpieczniej zabrać na czas rękę albo w ogóle sie przesiąść gdzieś dalej :wink:

Bardzo, bardzo się cieszę - i oby było już tylko lepiej :ok:

Usagi_pl

Od: Śro wrz 05, 2007 9:18

Post » Czw paź 01, 2009 18:33 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Prosze jutro o 17ej trzymac kciuki za moje bezdomniaki.Bede sie wić,płaszczyć ,wreczać lapówke czyli robic to przed czym cale moje jestestwo okrutnie sie wzdraga ale od tego zalezy czy moja banda bezdomniakow bedzie miala pod balkonami budki czy beda zamarzac na mrozie .
Kocia Bieda po sterylce chyba czuje sie dobrze .Juz sie nie gniewa na mnie a nawet zauwazylam dzisiaj ,ze zaczyna lekko podreptywac moim sladem. Nie rozumiem kotow.... Ja je "krzywdze" lapiac do klatki,oddajac w rece oprawcow-wetow a one po tym wszystkim zaczynaja mi ufac. Czyzby koty byly lekko szurniete?:)
Istna miejmy nadzieje,ze kocio pomalu wroci do dawnej formy :ok:

kya

Post » Pt paź 02, 2009 11:30 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Kya - będę trzymać kciuki :ok: W razie czego spróbuj wynegocjować jakąś opłatę za miejsce pod balkonem - ludzie zupełnie inaczej zaczynają patrzec jak czują, że "coś z tego będą mieli" :wink:
Po dzisiejszym badaniu u weta okazuje się, ze Pukunia może i czuje sie lepiej, "żwawiej", ale główny problem (czyli niedowład tylnych łapek) ani się nie cofnął ani nie posunął naprzód. Więc na razie dostałam zastrzyki na kolejne 3 dni - i zobaczymy co będzie dalej. Mam wrażenie że z wizyty na wizytę płącę coraz mniej - mimo że biorę coraz większe dawki :wink: Na tym Mierzynie faktycznie są ludzcy weterynarze - i naprawdę zależy im na zdrowiu zwierzaków.
Obrazek

Istna

Post » Pt paź 02, 2009 15:12 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

kya pisze:Prosze jutro o 17ej trzymac k Nie rozumiem kotow.... Ja je "krzywdze" lapiac do klatki,oddajac w rece oprawcow-wetow a one po tym wszystkim zaczynaja mi ufac. Czyzby koty byly lekko szurniete?:)

Bo ja po drodze im tłumaczę że ciocia kya to dla ich dobra robi....
widocznie mam siłę przekonywania :ryk:

agiis-s

Post » Pt paź 02, 2009 18:03 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

No i dupa...nie zgodzila sie. Zadne argumenty nie pomogly ani to ,ze koty zdrowe,posterylizowane/pokastrowane ,ze zawsze swieza karma itd,itp. Nie dala sie przekupic ani pieniedzmi ani srebrna bizuteria .Nie bo nie i juz . Moze kogos obraze ale wiocha to jednak wiocha.Zwierzak,ktorego nie da sie zeżreć nie stanowi dla nich zadnej wartosci .Niech zamarznie zima byle nie wskoczyl nie daj Boze na balkon i nie posiedzial na nim. Tym sposobem moje koty beda tej zimy zamarzac na dworze ,bez zadnego schronienia bo na 10 m ogrodzenia nie zajetego ogrodka mnie nie stac niestety .

kya

Post » Pt paź 02, 2009 18:07 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

o kurczaki :(

agiis-s

[poprzednia][następna]