SchronWro

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw paź 01, 2009 12:16 Re: SchronWro

myślę że głównym problemem przy adopcjach kotów przez osoby starsze są finanse :roll: Ludzie myślą że starsze koty cześciej chorują a ich opiekunów często nie stać na zakup leków dla siebie a co dopiero mówić o kotach :? fajnie też jak taka osoba ma rodzinę lub znajomych którzy kiedys zaopiekują się kotem.... przecież nikt wieczny nie jest :roll:
Ja tam już swój testament w temacie moich 3 futer mam ustalony :twisted: :wink:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw paź 01, 2009 12:18 Re: SchronWro

Własnie usłyszałam w radio że w weekend są dni otwarte w schronisku :)
Mam nadzieję, że kilka kotków znajdzie fajne domy....
Przydałoby się pewnie więcej osób do pomocy w schronie.... a ja akurat w ten weekend nie mogę, mam gości : :evil:

Agness78

Post » Czw paź 01, 2009 12:19 Re: SchronWro

Dlatego właśnie szukamy takich osób starszych które sobie z tym poradzą :) I dlatego też pomysł jest aby ludzie starsi brali kocich staruszków.
JA też już w razie co mam rodzinę zastępczą :) Wszyscy tak zakochani w moim Gibutku że u każdego na komórce jej zdjęcie na tapecie :D
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw paź 01, 2009 13:03 Re: SchronWro

Gibutkowa pisze:Wiem Bożenko że są. Tylko że przez ogłoszenia tylko w internecie nie docieramy do ogromnej liczby kociolubnych którzy po prostu z internetu nie korzystają, bo maja "inne" rozrywki - np. szachy czy książka :) Lub takie zajęcia na Uniwersytecie Trzeciego Wieku. Poza tym starsi ludzie którzy tak aktywnie żyją (Uniwersytet) myślę że chętnie się by w taką akcję włączyli i rozpropagowali ją wśród swoich znajomych starszych ludzi :)
Zobaczymy czy zassie ;)

wiesz Edyta, zeby 'Pani smierdzaca sprawa'TAKA BEZINTERESOWNA BYŁA TO sIMBA BY JUZ U MNIE DUPE KOŁO KOMINKA GRZAŁ...DALEKO W CHOLERKE JEST-A JA POLECIŁAM tRÓJŁAPKA jULICIE I,BO STRASZNIE MI NA SERCU LEZY..ALE WARIATA NIE MOGE WZIAC, BO kITKA MI STARCZA (ZNOWU MNIE CHAPNEŁA,ALE W DUPE JEJ DAŁAM , BO ZA TWARZ MNIE UGRYZŁAWCZORAJ Z PARTYZANTA)...ALE I TAK JA KOCHAM,nie rozcieła nic :twisted: No ma takie debilne zagrania-ale jest juz DDDDDDDDDDUZO LEPIEJ I RESOCJALIZUJE SIE SZYBKO :mrgreen:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw paź 01, 2009 13:12 Re: SchronWro

A. i powiedziałam Juli ,zeby sie tu zapisała na forum,łatwiej sie dogadac i poradzic też.Ciesze sie,ze Bambo u mnie niebawem zamieszka, dzisiaj Modalik go odbiera z lecznicy-jest juz zaszczepiony i za 2 tyg dojedzie tutaj...to chociaz biedulowi sie poszczesci...a i mnie lzej na sercu jest...Samantha zdechlaczek mój słodki wdrapała sie do mnie dzisiaj na biurko i klikac chciała :pisanie: -rozpusciła sie teraz, bo chuchamy na nia wszyscy i na raczkach nosimy,zeby sie nie zsapała, to i jesc saszetek nie chcetylko surowe prosi, a nie moge jj dawac nic ot tak...Kocie biedy do poniedziałku dalej na antybiotyku,ale serum wczoraj 6 sztuk dostało9nie wiem, czy pisałam, bo głowa mi peka dzisiaj)Mój kolega interneghtowy budki bezdomniakom mi zrobi i przysle,co bym kasy swojej nie wydała... :1luvu: to mnie cieszy, ze sa tez wsród nas ludzi tacy bezinteresowni...no..
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw paź 01, 2009 13:36 Re: SchronWro

Moi drodzy! Wchodzę sobie na ten wątek po dłuższej przerwie i co widzę?
Żadnych kotów nie widzę 8O :evil:

Założyłam ten wątek żeby prezentować koty, które aktualnie przebywaja w schronisku. Raz w tygodniu robimy fotki i zamieszczamy tutaj. Czasem jak sie coś ważnego w schronisku dzieje, komentujemy to na tym wątku. I tyle. Resztę spraw przenosimy na wątki indywidualne, żeby aktualnych zdjęć kotów nie trzeba było szukać kilkanaście stron wstecz.

Bardzo Was proszę, trzymajcie się tematu i piszcie tylko na tematy ściśle związane ze schroniskiem we Wrocławiu i znajdującymi sie tam kotami.

Nadal mogę mieć utrudniony dostęp do miau, bo zmieniłam dostawcę internetu i forum mi się nie otwiera. W razie pilnych spraw piszcie do mnie na maila: kicia@e-rav.pl.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Czw paź 01, 2009 14:22 Re: SchronWro

Byłam po Kropka w schronie, jest już u mnie, jutro jedzie do Katowic.

Z Kropkiem dostałam gratis - małą wiskasową kotusię z łapką do amputacji.
Kicia trafiła tam dziś - ktoś ją znalazł, więc p. Gosia od razu mi ją wypchała. Nie zdążyłam nawet nic powiedzieć ;)
Kicia w schronie nie miała żadnych szans - ma niewładną łapeczkę - aż po paszkę, nie ma w niej czucia, ale kostki całe i łapka ciepła.
Dr Toś zdążył na nią popatrzeć, kazał obserwować i w przyszłym tygodniu mogłaby mieć zabieg - jeśli będzie zdrowa. Nie wiem czy rachunek na schron - czy zbieramy?

RATUNKU - malutka nie może u mnie zostać, bo w sobotę wyjeżdżam!

Dziewczyny miały tymczas we Wro dla małych faflunów - może jednak fafluny do Trójmiasta a małą do Wro?

W schronie jest jeszcze czarna, mała, śliczna, zdrowa kulka - zwrot z adopcji, bo miała biegunkę :evil: Durni ludzi.
Ona też natychmiast do zabrania.

I rudy Simba - zaglucony niemożebnie, już w izolatce.

Foty później. Muszę dojść do siebie ;)

Mruczeńko, skontaktuj się z p.Grażyną!
Ostatnio edytowano Czw paź 01, 2009 14:38 przez Monisek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Czw paź 01, 2009 14:37 Re: SchronWro

Monisiek ja myślę że łatwiej będzie małą ulokować gdzieś niż 4 fafluny chore targać do Trójmiasta. Z resztą DT się na te zgodził i to po zastanowieniu.. nie wiem jak by było z "niespodzianką" - chyba że wrzucimy małą do faflunów i powiemy że tak już było :ryk: :ryk: :ryk: Żartuję oczywiście. Jak malutka ma być tutaj operowana to może uśmiechniemy się ładnie do DT który wydał właśnie Szpatułkę do DS.. może chociaż na chwilkę - taki TDT...

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw paź 01, 2009 14:40 Re: SchronWro

No myślę, ze do wtorku-środy, bo wtedy, jeśli będzie zdrowa i nic się nie rozwinie - miałaby zabieg.
A potem się będziemy martwić ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

Monisek

Post » Czw paź 01, 2009 15:04 Re: SchronWro

DT/TDT PILNIE POTRZEBNY!!!!

Agness78

Post » Czw paź 01, 2009 15:08 Re: SchronWro

Monisek pisze:No myślę, ze do wtorku-środy, bo wtedy, jeśli będzie zdrowa i nic się nie rozwinie - miałaby zabieg.
A potem się będziemy martwić ;)

Myślę że na te dni jakby co można by ją nawet do szpitalika jakiegoś dać, jeśli po zabiegu znalazłby się domek. Za kasę na bilet :D Przewożenie chorych maluchów to mimo wszystko ryzykowne (gdyby nie było innego wyjścia to pewnie byśmy się zdecydowali ale tak..). Myślę że jednego kotka (potencjalnie zdrowego - tzn nie zagilonego) łatwiej będzie umieścić w DT niż chorą czwórkę. Malutka nawet mogłaby dołączyć do innych kotów bez problemu, skoro nie ma objawów choroby wirusowo-bakteryjnej. Zobaczymy co dziewczyny napiszą :)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw paź 01, 2009 15:13 Re: SchronWro

W Ecovecie doba kosztuje 10 zł + jedzonko i żwirek - z wyprawką 15 zł.
Do wytrzymania.
Mała ma śliczna mordkę, mruczy i jest bardzo grzeczna. Leży sobie w pudełku, ta łapka uniemożliwia jej niestety harce.
Obrazek Obrazek Obrazek

Monisek

Post » Czw paź 01, 2009 15:16 Re: SchronWro

No to jakby co (jako że zaoszczędziliśmy na bilecie :D ) ja mogę zasponsorować małej 4 dniowy pobyt :) Można tak jak na dogo to jest - zebrać deklaracje miesięczne czy tygodniowe. Nawet jak są małe sumki to kilka osób i daje radę :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw paź 01, 2009 16:52 Re: SchronWro

Wątek małej ze zdjęciami:
viewtopic.php?f=1&t=101035
Obrazek Obrazek Obrazek

Monisek

Post » Czw paź 01, 2009 18:57 Re: SchronWro

W TEN WEEKEND OTWARTE DNI SCHRONISKA. KTO ŻYW DO PROMOCJI I POMOCY PROSZONY :lol: TRZEBA WIELE KOTÓW WYPRAWIĆ DO FAJNYCH DOMKÓW :kotek:

Tym bardziej,że ja na urlopie. Ale na urlop zabieram jedego kotka od rozmnażaczki,który okazał się kocurkiem 8O
Będzie mieszkał u mojej mamy na Warmi. :piwa:

Obrazek
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

[poprzednia][następna]