DO ZOBACZENIA W LEPSZYM ŚWIECIE PIRATKU [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 29, 2009 23:31 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Aaaaa, jaki Piratek piękny!!! :D :D :D

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Śro wrz 30, 2009 7:40 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Strasznie się cieszę.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Śro wrz 30, 2009 7:41 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Trzymaj się, Piracie!

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro wrz 30, 2009 8:02 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Piratek pięknie połyka synulox w tabletkach, teraz muszę dwa razy dziennie, bo tabletki inaczej się podaje niż zastrzyki. Nie narzeka, woli to niż igłę. Teraz został tylko zastrzyk z Furosemidu. Dzisiaj wieczorem idziemy do weterynarza. Chyba zmienimy antbiotyk bo zapalenie płuc wciąż się utrzymuje. Słychać, że ma jeszcze wodę w opłucnej. Wczoraj był wieczorek zapoznawczy z moimi kotkami. Esma neutralnie, Viki bez agresji ale ostrzega, że sobie bliższych kontaktów nie życzy.

Pirat chyba się wreszcie mięskiem najadła. Dzisiaj zostało trochę na misce. Już zrozumiał, że będzie zawsze :-)

Szukamy domku dla najcudowniejszego jednookiego staruszka!
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Śro wrz 30, 2009 8:50 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Nie dziwne, że woli tabletki, niż kłucie w zadek :wink:
Zdrowiej, śliczny kocurku :ok:

Callisto

Od: Wto lis 29, 2005 10:33

Post » Śro wrz 30, 2009 12:34 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

jakże Piratek wypiekniał :1luvu:

przy takiej opiece z pewnością wkrótce wyjdzie z tego choróbska

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro wrz 30, 2009 14:22 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Jakiej opiece? Wychodze z domu o 6 albo o 7 i wracam ostatnio po 20. Taka opieka jest skandaliczna! Dam znac wieczorem co lekarz powiedział
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Śro wrz 30, 2009 19:21 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Wiadomości nowych ani dobrych nie mam.

Dzisiaj po 20 minutach weszliśmy do dr. Miskowicza. To młody ale godny zaufania lekarz. Zbadał Pirata: gorączki nie ma, wody w brzuchu też nie. Po osłuchaniu stwierdził, że jest bardziej "ostry' w znaczeniu, że mniej wilgotny bardziej suchy.

To pierwszy weterynarz, który miał odwagę powiedzieć: nie jestem w stanie dać 100% procentowej diagnozy. Mial kilka przypadków w których testy na FIP były negatywne, a w sekcji wychodził FIP. Taka podstepna i okrutna jest ta choroba. Powiedział, żeby nie nastawiac się optymistycznie, ze testy są negatywne. Pirat ma nadżerki, które się trudno goją, ma też obustronne zapalenie pluc, które też się wlecze. Leczymy teraz objawy, znaczy nadal antybiotyk przez 2 tygodnie ( już tabletki) i furaginę przez 5 kolejnych dni (tabletki :ok: ). Zobaczymy po odstawieniu furaginy czy woda będzie się zbierać.

Ja się znowu czuje jakby mi ktoś podciał skrzydła, a ten skurczybyk zadowolony wrócił i drze się o jedzenie. Ech...

Dzisiaj dobiła mnie jeszcze jedna wiadomość. Moja Viki i mój tymczas Esma są zagrożone. Mam kaca morlanego że je narażam. Trzeba znaleźć Piratowi dom bez kotów, dom kochający i opiekuńczy. Wiem, że jest 1 szansa na milion, że ktoś go pokocha i weźmie, ale będziemy szukac tej osoby 1 na milion. Pomóżcie proszę, uruchomcie kontakty. Po weekendzie wystawię mu allegro. Najgorsze że nie wiem ile jeszcze mu zostało i co mu jest.

Moja Viki ma niesuatjace zapalenie dziąseł, lekarz zabronil mi brac nowe koty bo u Viki zastrza się stan w sytuacji stresu. I jak tu dogodzic i pomóc wszystkim.

Zapłaciłam za dzisiejszą wizytę 87 zl. Są jeszcze 2 do zaplacenia ale komputer nie chcial współpracować. W piatek jadę negocjować dlug z poprzedniej lecznicy. W piątek jade też w/s nowej pracy. Trzymajcie kciuki, może wreszcie zarobię na koty, które biora pod swoją opiekę.

Ide podać tabletki. Dziekuję wszystkim ciotkom Pirata za odwiedziny i wsparcie. Chciałabym mieć dla was lepsze wiadomości.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Czw paź 01, 2009 9:20 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

jestem całym sercem z Tobą !!!! Musi być dobrze !
Kasą sie nie martw.
Kochani !
Szukajmy domu dla Piratka. Ja jestem z W-wy - też będę szukała - ale tym co mieszkają w Krakowie i okolicach będzie chyba łatwiej.
Akima,
Jestem b.b.b. nowym użytkownikiem strony miau i nie zawsze wiem jak tu się poruszać. Jeżli będą nowe wątki o Piratku - zawiadom mnie proszę j - ak je znaleść.
trzymaj się ciepło !
------------------------
Wiga138, Mila, Kropka, Alf, Gama

wiga138

Od: Pon wrz 14, 2009 8:59

Post » Czw paź 01, 2009 9:34 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

wiga138 pisze:jestem całym sercem z Tobą !!!! Musi być dobrze !
Kasą sie nie martw.
Kochani !
Szukajmy domu dla Piratka. Ja jestem z W-wy - też będę szukała - ale tym co mieszkają w Krakowie i okolicach będzie chyba łatwiej.
Akima,
Jestem b.b.b. nowym użytkownikiem strony miau i nie zawsze wiem jak tu się poruszać. Jeżli będą nowe wątki o Piratku - zawiadom mnie proszę j - ak je znaleść.
trzymaj się ciepło !

Ok, będę informować. Wiesz już jak wklejać foty? Teraz się juz na stronie zarejestrowałaś, więc bedziesz dostawać powiadomienia, że ktoć coś na wątku Pirata pisze.

Powiedz, ładniej wygląda?
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Czw paź 01, 2009 9:48 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

wygląda naprawdę pięknie !!!!
------------------------
Wiga138, Mila, Kropka, Alf, Gama

wiga138

Od: Pon wrz 14, 2009 8:59

Post » Czw paź 01, 2009 22:06 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

"Zawsze wtedy, gdy noc jest najglebsza, wstaje swit"

Akima, dzielna niewiasto, trzymaj sie. Trzeba miec nadzieje zawsze - Pirat jest cudownym kotem a wiesz ze sa takie koty, ktore mimo prognoz lekarzy zyja dlugo i radosnie na przekor wszystkim diagnozom... Tego Piratowi zycze z calego serca bo jest piekny :1luvu:
I ma takie meskie, cudowne spojrzenie... :P :oops: :1luvu: :kotek:

Wymiziaj go od cioci i zycz mu smacznego, niech mu pojdzie w boczki :)
pozdrowienia
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw paź 01, 2009 22:21 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Dobranocki dla kocurka :)
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pt paź 02, 2009 11:17 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Akima, bardzo prosze , podaj na pw Marcjanniekape (skarbnik klubu ślepaczkó)swoje namiary do przelewu-jest grosik pomocowy dla Piratka :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt paź 02, 2009 12:11 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Głaski dla dzielnego Pirata :1luvu:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

[poprzednia][następna]