SchronWro

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 30, 2009 12:57 Re: SchronWro

Jeśli szukamy na cito domku dla jakiegoś kociaka,to różne dłuższe dyskusje sprawiają,że temat kociaka schodzi na dalsze strony. Już się więcej w takim razie nie będę wypowiadać na temat zasadności dyskusji,ponieważ to nie mój wątek. Kicia nie ma na razie dostępu o miau,więc nie napisze dosadnie,że jej wątek służy do prezentacji kotów schroniskowych i do szukania domu wybranym i aktualnie najbardziej potrzebującym.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Śro wrz 30, 2009 12:59 Re: SchronWro

jessi74 pisze:
jessi74 pisze:
Figaro52 pisze:Byłyśmy dziś przed południem w schronisku razem z jessi74, :oops: ( pozostały tam jeszcze 4 czarno białe maluchy (około 6 tyg), może ktoś by mógł je zabrać . :cry: Ja już niestety nie mogę ,wczoraj wziełam 2 kociaki w tym jedna niecały m-c, a dziś zabrałyśmy jedną czarnobiałą też ok.6 tyg.dziką , która była sama w klatce : :(

Obrazek
Obrazek

Pilnie potrzebny dom tymczasowy dla czterech maluszków, same kobitki chyba, cudowne kluski, dzisiaj jeszcze lekko podziębione, a za dwa dni mogą być tragicznym stanie! w schronisku nie mają szans na podleczenie, a pod opieką dt można je wyleczyć w przeciągu kilku dni ( kocięta mają tylko oczka załzawione) Prosimy o pomoc! Cały czas dużo osób dzwoni po maluchy, wiec po wyleczeniu adopcja takich ślicznotek to kwestia tylko kilku dni

więc przypomnę,kto akurat najbardziej potrzebuje pomocy...
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Śro wrz 30, 2009 13:11 Re: SchronWro

o działalności Julity można poczytać więcej tutaj http://www.kocia-mama.npage.eu/, Pcim Olki, może załóż osobny wątek poświęcony adopcjom do Niemiec, wszyscy chętnie poczytamy, ale nie tutaj, plissss, tu na wątku tylko czytelne informacje i konkrety, kociątka w schronie potrzebują pomocy

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro wrz 30, 2009 13:57 Re: SchronWro

"
Nie wiem jak ty, ale ja nie wyłapuje nieznanych mi kotów, na obcym terenie, w celach zarobkowych."-Niezłe...i jeszcze nieuprzejma jesteś...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro wrz 30, 2009 14:07 Re: SchronWro

Mruczeńka1981 pisze:Nie ma decyzji,bo nie ma transportu,więc szukamy domu na miejscu i jeszcze raz proszę o dyskusje na pw, a tu tylko szukanie domków...

To ja obiecuje ostatni "złosliwy'komentarz dodam-DO pANI CO jEJ SMIERDZI.SKORO TAKA JESTEŚ BEZINTERESOWNA TO WSADX sIMBE W SWÓJ SAMOCHÓD LUB POCIAG I DO MNIE GO PRZYWIEŹ, BO JAK WIDZISZ DOM CHETNY JEST, A NIKT POWIETRZEM TU NIE DOJEDZIE.NO TO TYLE...
mALUSZKOM POTRZEBUJACYM :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro wrz 30, 2009 20:28 Re: SchronWro

Prośba o pomoc w szukaniu transportu dla maluchów do Trójmiasta. W wersji ostatecznej mamy kandydatkę która za zwrot kosztów biletu (120 zł) zawiezie maluchy. Ja sponsoruję połowę biletu czyli 60zł. To tyle jeśli chodzi o maluchy.

A Kropek jutro wychodzi ze schronu, a w piątek czeka go podróż niespodzianka ;) Jakby ktoś się pogubił w podróżowych planach Kropka to mogę wytłumaczyć :D
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw paź 01, 2009 7:34 Re: SchronWro

Najprawdopodobniej będzie DT we Wrocławiu,więc do weekendu wstrzymajcie się z decyzją o transporcie,proszę.
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Czw paź 01, 2009 7:46 Re: SchronWro

Wiele wątków ciekawych ale nie tutaj, plissss, tu na wątku tylko czytelne informacje i konkrety dotyczące schroniska we Wrocławiu, kociątka w schronie potrzebują pomocy :oops: :oops: :cry:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Czw paź 01, 2009 9:09 Re: SchronWro

Mruczeńka1981 pisze:Najprawdopodobniej będzie DT we Wrocławiu,więc do weekendu wstrzymajcie się z decyzją o transporcie,proszę.

oczywiście :!: byłoby super! liczę że znajdzie się jakiś koci anioł i zaopiekuje się maluszkami :kotek: to byłoby najlepsze rozwiązanie

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw paź 01, 2009 10:23 Re: SchronWro

Figaro52 pisze:Wiele wątków ciekawych ale nie tutaj, plissss, tu na wątku tylko czytelne informacje i konkrety dotyczące schroniska we Wrocławiu, kociątka w schronie potrzebują pomocy :oops: :oops: :cry:

Jak najbardziej sie zgadzam-zaproponowałam wczoraj "pani co Jej smierdzi",zeby gratisowo Simbe do mnie przywiozła, bo tu własnie tez piszemy o kocurku,ale to było wczoraj-widocznie było :P
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw paź 01, 2009 11:49 Re: SchronWro

Na innym wątku - pewnej kociej staruszki podrzuciłam dziewczynom pomysł:
"Dziewczyny a ja tak myślę że skoro Bella jest starszą kotką i niewiele jej życia pozostało (oby oczywiście jak najdłużej) to może by zrobić ogłoszenia papierowe i porozklejać w klatkach gdzie są starsze osoby. Takie osoby nie chcą brać młodych zwierząt bo nie chcą ich w razie czego "osierocić" a na pewno takiej starszej pani, często samotnej, będzie miło spędzać czas z kotą. Zawsze można do tej pani/pana zaglądać i doglądać jak się kotka czuje. No chyba że Bella wymaga jakiejś specjalnej troski (no i ta pani nie może być bidną panią żeby sobie z dodatkowym wydatkiem poradziła). Nie mam na myśli jakiejś niedołężnej staruszki ale u mnie jest np. karmiciela ok. 70-tki, sama ma swoje 3 koty i wielkie serce dla dziczków. Może u Was też znalazłby się ktoś starszy. Większość młodych ludzi woli koty młodsze, bo nikt nie chce myśleć o tym że za 2-3 lata będzie przeżywał śmierć pupila. No a starsi ludzie (nawet nie starsi ale większość po 50-tce) nie zaglądają do internetu."

Myślę że u nas też by się mogło sprawdzić. Dziewczyny zaczęły rzucać pomysłami gdzie rozwiesić ogłoszenia i padł - Dzienny Dom Seniora i Uniwersytet Trzeciego Wieku.

Jak będziecie w schronie to zróbcie osobną listę kocich staruszków. Coś się pomyśli :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw paź 01, 2009 12:01 Re: SchronWro

Acha... Bożenka i Mruczeńka proszę się dogadać jak to będzie w sprawie Simby - czy szukamy transportu czy mam ją ogłaszać razem z tym drugim "osieroconym"? W sobotę lub niedzielę myślę że popracuję nad wątkiem. Jeśli są jeszcze inne koty "osierocone" przez ludzi (których właściciele zmarli a nie oddali z jakiejś tam przyczyny), które są w schronie to też poproszę zdjęcia. Zrobimy wątek grupowy, bo to są szczególne koty - już znające dom, człowieka, tęskniące... Także sobota-niedziela. Czekam.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw paź 01, 2009 12:02 Re: SchronWro

Gibutkowa pisze:Na innym wątku - pewnej kociej staruszki podrzuciłam dziewczynom pomysł:
"Dziewczyny a ja tak myślę że skoro Bella jest starszą kotką i niewiele jej życia pozostało (oby oczywiście jak najdłużej) to może by zrobić ogłoszenia papierowe i porozklejać w klatkach gdzie są starsze osoby. Takie osoby nie chcą brać młodych zwierząt bo nie chcą ich w razie czego "osierocić" a na pewno takiej starszej pani, często samotnej, będzie miło spędzać czas z kotą. Zawsze można do tej pani/pana zaglądać i doglądać jak się kotka czuje. No chyba że Bella wymaga jakiejś specjalnej troski (no i ta pani nie może być bidną panią żeby sobie z dodatkowym wydatkiem poradziła). Nie mam na myśli jakiejś niedołężnej staruszki ale u mnie jest np. karmiciela ok. 70-tki, sama ma swoje 3 koty i wielkie serce dla dziczków. Może u Was też znalazłby się ktoś starszy. Większość młodych ludzi woli koty młodsze, bo nikt nie chce myśleć o tym że za 2-3 lata będzie przeżywał śmierć pupila. No a starsi ludzie (nawet nie starsi ale większość po 50-tce) nie zaglądają do internetu."

Myślę że u nas też by się mogło sprawdzić. Dziewczyny zaczęły rzucać pomysłami gdzie rozwiesić ogłoszenia i padł - Dzienny Dom Seniora i Uniwersytet Trzeciego Wieku.

Jak będziecie w schronie to zróbcie osobną listę kocich staruszków. Coś się pomyśli :ok:

To jest super pomysł, ale uwierz Edyska,z sa i młodzi co koty starsze lubuia-pomysł super... :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw paź 01, 2009 12:04 Re: SchronWro

świetna myśl!
na "moim" seniorskim wątku widzę 3 seniorów z Wro - Simba i dwie kotki ok 8 lat od rozmnażaczki - zobacz - pierwsza strona, pierwszy post - wątek w banerku w moim podpisie.

Biblioteki są dobrym miejscem - jeśli jest tablica ogłoszeń.

PS. ja jestem z tych co starsze koty lubią :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw paź 01, 2009 12:08 Re: SchronWro

Wiem Bożenko że są. Tylko że przez ogłoszenia tylko w internecie nie docieramy do ogromnej liczby kociolubnych którzy po prostu z internetu nie korzystają, bo maja "inne" rozrywki - np. szachy czy książka :) Lub takie zajęcia na Uniwersytecie Trzeciego Wieku. Poza tym starsi ludzie którzy tak aktywnie żyją (Uniwersytet) myślę że chętnie się by w taką akcję włączyli i rozpropagowali ją wśród swoich znajomych starszych ludzi :)
Zobaczymy czy zassie ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]