ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 29, 2009 19:25 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

majencja pisze:Ja też muszę się pochwalić!Od dzisiaj w końcu jestem człowiekiem bez stanowiska, które było dla mnie karą :mrgreen: Dzięki temu:
1/ nie muszę czytać 12000 kart wyjazdowych rocznie
2/ potem rozmawiać na zawarty w nich temat z ich ,,twórcami"
3/ robić grafików dla 33 osób z uwzglednieniem życzeń, urlopów, równą ilością świąt i nocek pamietając że na dniówce moga być tylko 3 dziewczyny a na nocy dwie, robić potem zamian, uzupełniać nieobecności pracowników zgodnie ze standardem NFZ, na dniówce ma być 7 osób a na nocy 6
4/ martwić się zeby wyznaczyć kumatego kierownika zespołu / po dwóch na zmianę/
5/ robic grafików dyżurów lekarzy a potem liczyć wszystko do wypłaty
6/ sprawdzać narkotyków i uspokajaczy w tych 12.000 kartach rocznie, bo muszą się zgadzać
7/ co miesiąc szkolić personel, oczywiście wcześniej sama się szkoląc - za własne pieniądze
8/ przez 24 godz być pod telefonem jako koordynator dla ratowników- nawet na urlopie czy w sraczu
9/ codziennie brać tony dokumentów do domu bo w pracy nie było kiedy zrobić- w końcu oprócz tego ja normalnie pracuję
10/ nie będę żyć w przerażeniu że jak ktoś zap....... to ja za to odpowiem
Co teraz??Teraz jak wróce z wyjazdu i się położę do góry brzuszkiem i będę popijać kawke do nastepnego wezwania. Wezmę jeden dyżur dodatkowo w miesiącu i finansowo NIC nie stracę :mrgreen: A i bede robic jedno patrzeć sie jak się z tego wszystkiego robi burdel jak kiedyś :piwa: :mrgreen:

:piwa: :mrgreen:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Wto wrz 29, 2009 19:31 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

!5 piętro to nie jest łóżko, tylko łoże! 8O No fajne... mozna sieganiac z kotkami :D I wszystkie się zmieszczą! :D Tylko nie za jasne? Bo się brudzic może będzie troszku? :roll:
Majencja kobieto bez stanowiska - gratulacje! :P
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Wto wrz 29, 2009 19:31 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

łóżko bomba 8O
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Wto wrz 29, 2009 19:38 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

Zosiu a ty to łóżko jak złożone, to do samiutkiej ściany przysuń, bo z tyłu koty sobie drapak zrobią ani chybi i będziesz miała potem postrzępione legowisko :D

Majencjo, straszny miałas zapiernicz z tego co piszesz. A teraz :piwa:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto wrz 29, 2009 19:48 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

majencja pisze:Ja też muszę się pochwalić!Od dzisiaj w końcu jestem człowiekiem bez stanowiska,
Majencjo, gratulacje :mrgreen: Ja kiedyś przez rok szkolny byłam osobą na tzw stanowisku i wyleczyłam się do końca życia. Zasuwałam dwa razy dłużej (także w ferie i wakacje, kiedy inni mieli w ) niż wcześniej za te same pieniądze o odpowiedzialności nie wspominając :roll:
No to teraz :piwa: :twisted:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto wrz 29, 2009 19:56 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

A dziękuję, dziękuję za gratulacje :mrgreen: Ja zawsze mówię że wszystkie stanowiska miałam za karę- bo nie było innego wyjścia, zewsząd odeszłam z czystym sumieniem z żalem od których odchodziłam/ mówię o pacjentach/. Pracownicy się cieszyli- a potem był płacz bo wszystko szlak trafiał i szło w ruinę. Teraz tez tak będzie :mrgreen: a ja będę spokojnym obserwatorem i wredotą. Na stanowisku nie mogłam bo by to mobbingiem nazwali :mrgreen: A teraz ???Free woman :ryk:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto wrz 29, 2009 19:58 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

No i więcej czasu dla kotków :dance2:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro wrz 30, 2009 5:51 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

jedyne stanowisko jakie kiedykolwiek objęłam to przewodnicząca samorządu :mrgreen: chyba nie mam ambicji i za leniwa jestem :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Śro wrz 30, 2009 15:31 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

Własnoręcznie pomalowałam przedpokój - jutro nie będę mogła chodzić chyba :? Na wszelki wypadek podczas malowania zamknęłam koty na balkonie - było ciepło, nic im nie będzie, a przynajmniej nie mam różowych futer 8)
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro wrz 30, 2009 16:17 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

Jestem z ciebie dumna pomponmamo :D
A ja dziś w pracy w czasie długiego i nudnego zebrania poczułam cos w lewej dziurce od nosa, potem w gardle, w drugiej dziurce, jakis dreszcz na rękach i tak od godziny 13 do teraz mam w pełni rozwinięte objawy przeziębienia. AAAAA psik!
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Śro wrz 30, 2009 16:23 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

ja nie mam obajwów przeziębienia, ale wypalenia zawodowego :twisted: a tak serio to tydzień zaczął nam się w pracy od trzęsienia ziemi, a potem to jak wiadomo jest już tylko gorzej :roll:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Śro wrz 30, 2009 16:32 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

Oj Babajago, to na ziaremko. Przecież masz Tżeta na miejscu. Wypocić się musisz koniecznie :wink:
A mnie juz wszystko boli. Zakwasy mam takie, że koniec świata. :? Starość nie radość...
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro wrz 30, 2009 17:28 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

dla kotków bedzie mniej czasu, bo odpadnie mi biurowowa praca a dojdzie więcej tej normalnej :evil: jedna mi zaciążyła na koniec roku , drugi tez jakieś problemy w pracy podstawowej i zrezygnował. A że wystraszyłam jednego takiego co chciał u nas pracować :twisted: od poczatku mi sie nie widział , dziwny taki. Przepytać go z medycyny chciałam :mrgreen: i się przez dwa tygodnie nie pokazał. Potem się swoimi drogami dowiedziałam że alkoholik :evil: To teraz muszę do końca roku te braki uzupełnić sobą :evil: Powiedział mi że jest zażenowany tym że chce go przepytać bo on jeździł w Warszawie w pogotowiu. Na co mu powiedziałam ze u nas lekarze oprócz jeżdżenia udzielaja pomocy wg obowiązujących standardów :mrgreen: A ja mam smutne doświadczenia z różnymi takimi :evil: Wredna jestem nie ??? :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro wrz 30, 2009 17:34 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

strasznie wredna :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Śro wrz 30, 2009 17:47 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

auaaa... Majencja, to może mie udzielisz pierwszej pomocy? czy z powodu zakwasów możne zejść śmiertelnie? :(
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

[poprzednia][następna]