Mruczuś [*] Choco i Mikuś

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 28, 2009 14:44 Re: Mruczuś [*] Choco i ?...

Znów zgubiłam wątek :evil:
Ale ciesze się, że kotuś jest z wami. I taki piękny! :1luvu: A do zdrobnienia Mikuś mam szczególny sentyment. Takie imię nosił piesek moich dziadków, z którym się wychowywałam. Dożył naprawdę sędziwego wieku, ale radości miałam z nim co niemiara i nawet posiłki spożywaliśmy razem, jak na czworonogi przystało - pod stołem :lol:

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Pon wrz 28, 2009 15:12 Re: Mruczuś [*] Choco i ?...

Dziękuję bardzo - zaraz idę oglądać stronę! Nawet oglądałam ją ale nie widzę tam niczego na temat zdjęć!

Bardzo mi miło że Mikuś się spodobał!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon wrz 28, 2009 15:49 Re: Mruczuś [*] Choco i ?...

kussad pisze:Dziękuję bardzo - zaraz idę oglądać stronę! Nawet oglądałam ją ale nie widzę tam niczego na temat zdjęć!

Przecież nawet bez rejestracji możesz wrzucić plik (także w formacie jpg) wielkości do 100 MB. Gdy to zrobisz, pojawi się link do zdjęcia.
Jeśli założysz sobie tam konto, będziesz mogła uplodować pliki w folderach, np. w galerii.
Odpowiedź na większość pytań można znaleźć w FAQ: http://odsiebie.com/info/faq.html
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pon wrz 28, 2009 17:13 Re: Mruczuś [*] Choco i ?...

Dotarłam. Fajnie, że integracja Choco i Mikusia idzie zgodnie z planem :mrgreen:
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Pon wrz 28, 2009 21:32 Re: Mruczuś [*] Choco i ?...

Mikuś - no niech będzie :wink:

na miau też napiszę to co na dogo

Bardzo się cieszę, że "mój" kocurek znalazł taki fajny dom Obrazek A radość tym większa, że mam satysfakcję, że warto próbować "trudnych przypadków" i że jednak dobrze oceniłam charakter kocurka Obrazek
Czoko - dziękuję Obrazek

apsa - dzięki za namiary i opis sytuacji u Czoko !
Obrazek

morisowa

Od: Wto lut 28, 2006 9:31

Post » Wto wrz 29, 2009 0:10 Re: Mruczuś [*] Choco i ?...

kussad pisze:Jak i gdzie przechowujecie zdjęcia przeznaczone do wklejenia na forum? Posługiwałam się fotosik.pl ale osoby, które nie korzystają z wersji płatnej mogą przechowywać tylko 100 zdjęć a w każdym temacie mam ich dużo więcej. Mam niemiłe doświadczenia jeśli chodzi o niektóre płatne programy – albo coś straciłam albo przestało działać więc szukam czegoś innego zanim zacznę zmniejszać zdjęcia. Bloga prowadzonego przez 1,5 roku jak pamietacie też straciłam!
Na dogo jest coś do automatycznego zmniejszania ale na miau będę potrzebowała miniaturki, które się powiększą do pełnego wymiaru. Jak to jest np. na imageshack, photobucket – czy każdy ma swoje konto i widzi gdzieś wszystkie swoje zdjęcia? Jak może się tym posługiwać ktoś kto nie zna angielskiego? Czy znacie może inne miejsca?

Ja zmniejszam Ewuś najszybciej w IrfanView.ja jak zrzucam z aparatu to mam w jednym folderze na dysku te "oryginalne".A te które wrzucam na miau,to od razu biore zmniejszam irfanem i zapisuję zmniejszone na pulpicie i później z pulpitu ściągam.A jak już wezmę wrzucę z tego pulpitu na miau,to mam na drugim dysku taki folder "zmniejszone" i tam je przechowuję,ale tez nie długo ,bo mam te same zdjęcia,tylko duże,więc tylko przez jakis czas je tam trzymam.A to tego bloga tez przez fotosika starciłaś?
A i ten irfan jest bezpłatny.
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto wrz 29, 2009 11:10 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Miiiaaudobry
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto wrz 29, 2009 11:35 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Przeróżnych zdjęć mamy już ponad 40 GB przechowywanych na CD, DVD, dysku.
Bardzo lubiłam Fotosika ale 100 zdjęć wczytam bardzo szybko więc teraz szukam dobrego sposobu na zmniejszenie a potem przechowywanie zdjęć przeznaczonych do wklejenia na forum z możliwością podziału na różne albumy. Na odsiebbie tego jeszcze nie widzę ale wysłałam pytanie do pomocy...
Przy okazji muszę sprawdzić w domu jaką mam przeglądarkę... kiedyś miałam Adsee i tam było zmniejszanie... Obróbkę, przycinanie mam na Picasa.
Dużo zdjęć ostatnio mam zrobionych w RAW albo ponad 5 MB wiec bez obróbki niewiele zrobię i zajmie mi to trochę dłużej...zresztą znowu zaczęły się przeboje z babcią i zwiazane z nią dodatkowe obowiązki...

Przez fotosik nie straciłam jeszcze niczego.
Bloga prowadziłam bardzo aktywnie w okresie gdy Choco była mała jednak po odejściu Mruczusia długo nie pisałam niczego i milczenie przez pół roku wystarczyło żeby blog prowadzony na onet został automatycznie skasowany... nieprawda że wysyłano informacje przed skasowaniem....- Całe szczęście dla ułatwienia dla Koleżanek z różnych forum kopiowałam fragmenty bezpośrednio na naszych wątkach więc dość dużo w tej postaci się zachowało...

Traciłam różne rzeczy przy okazji zajmowania się genealogią... Nagle przestał działać jeden portal, na którym prowadziłam swoje drzewo genealogiczne czyli wszystko straciłąm! Kupiłam sobie program do prowadzenia drzewa na stacjonarnym komputerze ale po pewnym czasie gdy pojawił się jakiś problem i reinstalowałam wszystkie dane znowu straciłam. Próby skontaktowania się z producentem niczego nie dały, firmę wykupił ktoś inny, hasło przestało działać... na moikrewni teraz są wprowadzane bardzo różne płatne opcje a coraz bardziej jest ograniczana wersja bezpłatna. Wersja domowa jest dość prymitywna. Część drzewa prowadzi mój brat bo jest inżynierem i na co dzień używa ACAD i czasem przysyła mi wydruki... ale brakuje tam rodziny Mojego Męża.

Na forum znalazłam dość dokładne instrukcje do posługiwania się imageshack... ciekawe jak by mi się spodobało...
Na samym początku zmniejszałam cześć zdjęć w czymś bez zakładania albumu i teraz nie mogę już tego odnaleźć...a jednak często wracam do linków dawno wklejonych zdjęć np Mruczusia więc przydaje mi się album...
Czy TinyPic i Photobucket daje możliwość przechowywania zdjęć w albumach i są widoczne miniaturki?
Znalazłam polskie tłumaczenie dla imageshack!
http://translate.google.pl/translate?hl ... pl%26lr%3D

Ciekawe ktoś inny widzę że pracuje na fotozrzut.pl - tego też jeszcze nie znam!

Zobaczcie jakie cuudo w podpisie właśnie dostałam od Naszej Koleżanki tylko nie wiem czy mogę ujawnić od Kogo! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto wrz 29, 2009 15:30 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Cześć Choco! Cześć Mikuś!
Duża była z Młodszymi u lekarza a później skanowała kompa. Tak długo to trwało, że aż zasnęła :lol: Ale już wstała, wybarankowała mnie i dopuściła do kompa, więc się witam.
Łatek

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Wto wrz 29, 2009 18:41 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Możesz Ewuś ;) :)
Cieszę się bardzo że Ci się podpisik spodobał 8)
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Wto wrz 29, 2009 19:26 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

kussad pisze:Zobaczcie jakie cuudo w podpisie właśnie dostałam od Naszej Koleżanki tylko nie wiem czy mogę ujawnić od Kogo! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Śliczny podpis! :1luvu:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Śro wrz 30, 2009 11:48 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

kussad pisze:
Znalazłam polskie tłumaczenie dla imageshack!
http://translate.google.pl/translate?hl ... pl%26lr%3D

Ciekawe ktoś inny widzę że pracuje na fotozrzut.pl - tego też jeszcze nie znam!

Zobaczcie jakie cuudo w podpisie właśnie dostałam od Naszej Koleżanki tylko nie wiem czy mogę ujawnić od Kogo! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Właśnie tego tłumaczenia mi brakowało imageshacka.Kiedyś chciałam tam sie zarejestrować i jak mi wyskakiwało wszystko po angielsku,to już mi się odechciało
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro wrz 30, 2009 11:59 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

kussad pisze:Zobaczcie jakie cuudo w podpisie właśnie dostałam od Naszej Koleżanki tylko nie wiem czy mogę ujawnić od Kogo! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ujawniaj,ujawniaj Ewuś,niech taki talent się nie chowa po kącikach,ale mam chyba czuja kto taki piękny podpisik Ci zrobił
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro wrz 30, 2009 12:25 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

gattara pisze:Możesz Ewuś ;) :)
Cieszę się bardzo że Ci się podpisik spodobał 8)

W taki oto sposób Autorka podpisu udzieliła zezwolenia i sama się ujawniła :ok:

Fotozrzut już oglądałam – okazuje się ze zdjęcia są przechowywane około 60 dni i bezpieczniej jest wczytać je ponownie...

Photobucket też ma swoją stronę z tłumaczeniem Google Tłumacz
Ale niestety otwierała mi się w domu a tutaj nie...

Prosiłam Krzysia żeby się przyglądnął jednemu i drugiemu – nie wiem co oznacza informacja o miesięcznym transferze itd. żebym się znowu nie wkopała... Doo jakiej wielkości zmniejszacie zdjęcia przed wczytywaniem?
Na razie dalej mamy szaleństwo z babcią... a raczej huśtawkę bo albo sobie jedzie taksówką do marketu i po kilku godzinach dzwoni żeby po nią przyjechać albo przesiaduje po restauracjach albo leży prawie obłożnie chora i nie stosuje żadnych higienicznych zabezpieczeń... dziś jest dzień sprawdzania czy zjadła wszystko co przesłałam czyli obiad , który miał być dla Krzysia... a ja zostałam bez produktów na obiad :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro wrz 30, 2009 20:03 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Witamy się wieczorowo! :D

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

[poprzednia][następna]