Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Prośba na koniec tego wątku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 30, 2009 9:44 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Super, że podszedł :D . Mądry rudalon!
Też mnie ciekawi, jak przywitały go pozostałe koty.
Winowajca zachowuje się, jakby nic się nie stało, czy biedak jest wystraszony?
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro wrz 30, 2009 9:50 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Monostra pisze:Też mnie ciekawi, jak przywitały go pozostałe koty.

Zwykłe obwąchiwanie. Żadnych powitalnych uścisków i całusów :roll:
Monostra pisze:Winowajca zachowuje się, jakby nic się nie stało, czy biedak jest wystraszony?

Na początku zachowywał się bardzo nerwowo. Sprawdzał wszystkie kąty, sam nie wiedział czy chce iść do kuwety czy coś zjeść, czy może wyjść na balkon... Taki stan trwał około pół godziny. Gdy zgasło światło w domu, uspokoił się i przyszedł do nas do łóżka. Dłuuuugo go głaskałam. Mruczał, mruczał, mruczał (a Frodo mruczy najpiękniej z wszystkich moich kotów :1luvu: ) i tak się wzajemnie uśpiliśmy :D
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro wrz 30, 2009 9:58 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Teraz ja siedzę w pracy, padając na nos, a uciekinier śpi sobie tak:
Obrazek
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro wrz 30, 2009 9:59 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

JoasiaS pisze:Teraz ja siedzę w pracy, padając na nos, a uciekinier śpi sobie tak:
Obrazek

Niuniuś kochany :1luvu: :1luvu: :1luvu:
przyszedł do Ciebie - mówiłam że przyjedzie ach pięknie się skończyło
tylko jak ten skubaniec wylazł :roll:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Śro wrz 30, 2009 10:07 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Podczas szukania przytrafiła mi się jedna fajna rzecz. Było to koło północy. Szliśmy boczną uliczką. Ja nawoływałam Frodziaszka i nagle usłyszałam głośny miauk. Obejrzałam się i ujrzałam burą kotkę, która z radośnie podniesionym ogonem, dziarsko zmierzała w naszą stronę 8O . W pierwszej chwili osłupiałam, ale błyskawicznie uświadomiłam sobie, że to jest Zapałka z Dąbrów, którą wyadoptowałam w 2007 roku do domu z tej właśnie ulicy!!! Wyobrażacie sobie? Kotka nie miała ze mną kontaktu od tego czasu, a mimo to poznała mój głos! Wymiziałaliśmy ją oczywiście serdecznie :lol: . Pokręciła się chwilę przy naszych nogach i wróciła do siebie :D . Dała mi w tym momencie nadzieję. Pomyślałam, że skoro ona po tak długim czasie przyszła na moje wołanie, to Frodo MUSI zrobić to samo! :ok:
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro wrz 30, 2009 10:09 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

alus1 pisze:tylko jak ten skubaniec wylazł :roll:

Nie uwierzyłabyś! :roll:
Sfocę to okienko w najbliższym czasie i wam pokażę.
Dziś nie mam do tego głowy.
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro wrz 30, 2009 10:10 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Wyobrażam sobie co czułaś ... też to niestety czasem przerabiam z Gagatem :evil: Wprawdzie nie tak długo, ale zawsze mam kluchę w gardle i serducho zmrożone ...
Rok temu mojego Rudego Mru nie było 3 dni, po prostu serce pękało :(

A Frodzio śnił mi się całą noc ... rano się obudziłam z myślą, ze jest, a potem wróciła świadomość, że to był sen :oops:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro wrz 30, 2009 10:13 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Avian pisze:A Frodzio śnił mi się całą noc ... rano się obudziłam z myślą, ze jest, a potem wróciła świadomość, że to był sen :oops:

Ziścił się :lol:

Podziwiam wszystkich, którzy przeżyli poszukiwania dłuższe niż jeden dzień i noc. To jest psychicznie wykańczające :( . Nie chcę myśleć w jakim stanie ducha byłabym dziś, gdyby on się tej nocy nie znalazł...
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro wrz 30, 2009 10:16 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

JoasiaS pisze:
Avian pisze:A Frodzio śnił mi się całą noc ... rano się obudziłam z myślą, ze jest, a potem wróciła świadomość, że to był sen :oops:

Podziwiam wszystkich, którzy przeżyli poszukiwania dłuższe niż jeden dzień i noc. To jest psychicznie wykańczające :( . Nie chcę myśleć w jakim stanie ducha byłabym dziś, gdyby on się tej nocy nie znalazł...

to nawet o tym nie myśl tylko upajaj się sukcesem Joasiu :ok:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Śro wrz 30, 2009 10:20 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

alus1 pisze:
JoasiaS pisze:

to nawet o tym nie myśl tylko upajaj się sukcesem Joasiu :ok:

Idę się teraz upajać robotą, bo od wczoraj leży odłogiem :|
Zajrzę tu jeszcze po południu :)
Jeszcze raz serdecznie Wam dziękuję za psychiczne wsparcie! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro wrz 30, 2009 10:46 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Dopiero dziś doczytałam - ale miałaś jazdę :roll:
I teraz już się domyślasz, co przeżywałam, gdy moj Bungus ukochany znikał na 4 doby :evil:
A co do Zapałki - koty mają niesamowitą pamięć. Sto lat temy, będąc na wsi, uratowałam zycie małej koteńki - zwichnęła nóżkę i już ją mieli zlikwidować, ale zabrałam ją do domu i tam, leżąc spokojnie, sama nóżkę naprawiła. Przyjeżdżałam tam potem co roku i Łapka - bo tak ją nazwałam - zawsze witała nas radośnie. Moja córka i ja byłyśmy jedynymi ludziami, którym pozwalała brać na ręce kociaki.

Uściski dla wrednego Frodo :1luvu:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro wrz 30, 2009 10:57 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Kiedyś złapałam wiejską kotkę sąsiada rodziców, z potwornym stanem zapalnym
Zawiozłam do weterynarza (za swoje bo na wsi jak na wsi panie a po co a na co samo się wyleczy...jaaasne)
Jak teraz przyjezdzam do rodziców to kota przybiega przywitac
:)
Poznaje moj samochod

Buziak w nos dla Froda
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Śro wrz 30, 2009 12:41 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Aż mi się oczka spociły jak czytałam Twoją relację Obrazek Dziś wyjątkowo w nocy Filip obudził mnie przed samą drugą -bo się obżarł za dużo i puścił pawia :? No i nie mogłam zasnąć i też myślałam o Was i Frodziaszku :P :ok: Jak cudnie że już rodzinka w komplecie :D :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro wrz 30, 2009 14:23 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

O raju 8O co ja tu czytam? :strach:
Doczytując od własnego "Bry" w środę (potem już nie wlazłam na miau, robota mnie scigła :roll:) przezyłam: zaskoczenie, strach, smutek i ogromne wzruszenie...
Frodo, Ty łobuzie! Nu! Nu! :roll:
Joasiu, przytulam mocno! Nie było mnie, gdy byłam potrzebna, przepraszam... :oops:

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Czw paź 01, 2009 6:28 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Pierwsza :mrgreen:

Jak włóczęga? odespał?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

[poprzednia][następna]