Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Prośba na koniec tego wątku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 30, 2009 7:22 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

alus1 pisze:o 2:26 dostałam sms : Mam go!

UFFF ... :roll:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro wrz 30, 2009 8:13 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Co za ulga! A swoja droga porzadne wciry mu sie naleza...
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Śro wrz 30, 2009 8:35 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Też dostałam sms-ka :D . Ale mój telefon go sobie schował i nie pokazał :x .
No ale się cieszę :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Śro wrz 30, 2009 8:40 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

UFF !
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro wrz 30, 2009 8:41 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Dopiero teraz doczytałam. Ufff, jak dobrze, że Frodo się znalazł :D :D :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Śro wrz 30, 2009 8:45 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

:piwa:
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Śro wrz 30, 2009 9:03 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Obrazek :dance: :dance2: :dance:

gdzie był ? sam przyszedł ? nie udusiliście drania ? :wink: :lol:

uściskaj go ode mnie mocno,mocno Obrazek
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro wrz 30, 2009 9:05 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

amyszka pisze:Obrazek :dance: :dance2: :dance:

gdzie był ? sam przyszedł ? nie udusiliście drania ? :wink: :lol:

uściskaj go ode mnie mocno,mocno Obrazek

drugi sms od Joasi: Złota zasada szukać w nocy blisko domu :)

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Śro wrz 30, 2009 9:12 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro wrz 30, 2009 9:13 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Ufff...
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro wrz 30, 2009 9:29 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Potwierdzam FRODO JEST JUŻ W DOMU! :dance: :dance: :dance: :dance: :dance2:
Postaram się napisać w miarę składnie jak to było, choć padam na pysk z niewyspania...

Ja sama w ciągu dnia nawoływałam kota (bez odzewu oczywiście :roll: ) i obkleiłam okolicę dużymi kolorowymi plakatami ze zdjęciem uciekiniera. Zapukałam do każdego domu na naszej ulicy - pokazywałam fotkę Frodo i podawałam swój telefon. Muszę przyznać, że generalnie ludzie bardzo życzliwie podeszli do sprawy (może to moje uryczane oczy tak na nich działały ;-) ). Za dnia przedzierałam się też przez zarośla, które są w okolicy - w nocy nie dałabym rady tak zgrabnie przesadzać płotów i skutecznie buszować w krzorach ;-) .

Razem z Michałem szukaliśmy dziada intensywnie od zmroku, czyli tak jakoś od godz. 18. Mniej więcej co godzina - obchód okolicy. Nawoływałam ja, bo na działce Frodo zawsze przychodzi wyłącznie moje wołanie (w końcu to mój pieszczoszek :1luvu: ). Michał świecił latarką i wspierał słowem, bo miałam psychiczne góry i doły podczas tego szukania... Pogoda na takie działanie trafiła się paskudna - lało i wiało jak diabli :evil: Koło północy poddaliśmy się... Postanowiliśmy ponowić poszukiwania nad ranem.

Michał zasnął kamiennym snem, ale ja oczywiście nie mogłam :roll: . Koło 2. w nocy ubrałam się po cichutku, wzięłam w garść latarkę i chrupki w miseczce, po czym ruszyłam sama na poszukiwania. Znów obeszłam wolniutko teren wołając, nasłuchując i potrząsając miską z karmą. Deszcz już nie padał i było naprawdę cicho. Obchód zrobiłam dwa razy i nic... Pełna rezygnacji usiadłam na ławce przed domem. Nie umiem opisać jaką bezsilność czułam...

I nagle - cichutki miauk! Zaczęłam znów nawoływać. Znów kochany głosik! Pomalutku zlokalizowałam dziada w stercie rupieci na posesji sąsiada. Nie mogłam się na nią dostać, bo furtka była zamknięta. Ale on już do mnie szedł :D . Miauczał i zbliżał się :D . Wlazł na płot i nieporadnie lazł po nim do mnie. Wiedziałam, że bardzo chce się do mnie dostać i modliłam się, żeby nic go nie spłoszyło. Gdy był już blisko, złapałam go za kark i zamiast strzepać rudą dupę na kwaśne jabłko, prawie zadusiłam w objęciach :lol:

Tyle środowej opowieści :wink:

Dziękuję za kciuki, smsy, martwienie się razem ze mną. To bardzo, bardzo pomaga w takich sytuacjach! Jesteście kochane dziewczyny i ty jeden podczytujący chłopaku też :wink:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro wrz 30, 2009 9:39 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Oczywiście Michała obudziłaś krzycząc ze szczęścia :wink:
a pozostałe kociszcza zauważyły brak Frodziaszka w domu?

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Śro wrz 30, 2009 9:39 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

JoasiaS pisze:Gdy był już blisko, złapałam go za kark i zamiast strzepać rudą dupę na kwaśne jabłko, prawie zadusiłam w objęciach :lol:

No dobra, niech będzie bez lania :evil: :mrgreen:

Ale się cieszę, że jest :dance:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Śro wrz 30, 2009 9:42 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Rozumiem Cię doskonale :wink:

I jak już powiedziano powyżej - jeżeli nic sie kotu nie stało to na noc wraca bo najczęściej jest zadekowany w pobliżu :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro wrz 30, 2009 9:43 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

alus1 pisze:Oczywiście Michała obudziłaś krzycząc ze szczęścia :wink:

Tak, Aluś! W ogóle zachowywałam się jak wariatka :lol:
alus1 pisze:a pozostałe kociszcza zauważyły brak Frodziaszka w domu?

Otóż, mam wrażenie, że miały to głęboko w poważaniu czym mnie naprawdę rozczarowały... :|
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

[poprzednia][następna]