SchronWro

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 29, 2009 17:24 Re: SchronWro

Monisek pisze:Kruszyna, a Kropek coś zaczął jeść?

Nie wiem Monisku, ale nie wydaje mi się :( Nie przybiera na wadze nic a nic :(
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Wto wrz 29, 2009 17:25 Re: SchronWro

Kruszyna pisze:Najpierw w wielkim skrócie, a potem foty z baraku.

Kociaki nadal są, ale jest ich już tylko 3. Kropkowi zeszło z nosa to czarne coś, myślę, że zostanie wydany bez problemu.

Mnie jutro nie będzie ani w sieci, ani pod telefonem, we czwartek prawdopodobnie też nie :( W weekend pojawię się w schronie na pewno w niedzielę, jak się uda, to w sobotę też, wtedy będzie można załatwiać wydanie Kropka.

czyli jeden już umarł???
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Wto wrz 29, 2009 17:26 Re: SchronWro

Dla burej kotki będzie dom,dostałaś Kruszynko smsa??Pan przyjdzie w sobotę.
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Wto wrz 29, 2009 17:40 Re: SchronWro

Barak - cd.

3-miesięczy bury koteczek (789/09), wystraszony:

Obrazek

2-letnia mamusia, wysterylizowana (600/09), dzikawa:

Obrazek

Dwie Koteczki, 4 m-ce (775 i 776/09):

Obrazek

4-letni Misiu (794/09), oddany z powodu wyjazdu właścicieli, nie wiem, czy wykastrowany, bardzo wystraszony, ale ufny:

Obrazek

Roczna tricolorka, prawdopodobnie zaginiona (790/09)

Obrazek

4-miesięczne kotki (777, 778/09)

Obrazek

Kotka, tricolorka, po sterylizacji, do adopcji (bez numeru):

Obrazek

Biało-czarny 2-letni Lulek (802/09), bardzo wystraszony, 2-letni wykastrowany buro-biały (804/09), 5-letnia czarna kotka (803/09)

Obrazek Obrazek

6-letnia szylkretka (560/09) i 3-letnia tricolorka (559/09):

Obrazek Obrazek

"Bliźniaki" nie mają szczęścia, z 4 poszedł tylko 1 :( Oswajają się:

Obrazek

Roczny kocurek, znaleziony na łące i 1,5-roczny wykastrowany buras (753/09):

Obrazek Obrazek

2-letni wykastrowany kocur (727/09):

[img=http://images43.fotosik.pl/207/8dcb3396e42b939cm.jpg]

Maleńtas, o którym nic nie wiem, bo nie znalazłam jego kartki, ale mam wrażenie, że to jeden z kociaków z Galerii, który przyjechał na powtórkę Caniserinu:

Obrazek

Kocur z dużego wybiegu, z którego notorycznie ucieka i szwęda się po schronisku, bardzo przyjacielski i miły, ochrzczony mianem Alpinisty - nie podoba mu się w schronie i sam się prosi o dom, przesiadując w biurze i jego okolicach:

Obrazek
Obrazek

Kruszyna

Post » Wto wrz 29, 2009 17:41 Re: SchronWro

Mruczeńka1981 pisze:
Kruszyna pisze:Najpierw w wielkim skrócie, a potem foty z baraku.

Kociaki nadal są, ale jest ich już tylko 3. Kropkowi zeszło z nosa to czarne coś, myślę, że zostanie wydany bez problemu.

Mnie jutro nie będzie ani w sieci, ani pod telefonem, we czwartek prawdopodobnie też nie :( W weekend pojawię się w schronie na pewno w niedzielę, jak się uda, to w sobotę też, wtedy będzie można załatwiać wydanie Kropka.

czyli jeden już umarł???

Raczej został wydany. Dostałam o burej kotce, tylko zastanawiam się, którą by polecić temu panu ;)
Obrazek

Kruszyna

Post » Wto wrz 29, 2009 17:43 Re: SchronWro

Skontaktuję się z nim we czwartek albo piątek, wtedy będę już wiedziała, czy dam radę pojawić się w schronie w sobotę.

Dzisiaj do domu pojechała Halina:

Obrazek

Będzie towarzyszką 12-letniego Zygmunta, który został zaadoptowany w lipcu :)
Obrazek

Kruszyna

Post » Wto wrz 29, 2009 18:44 Re: SchronWro

Kruszyna pisze:Skontaktuję się z nim we czwartek albo piątek, wtedy będę już wiedziała, czy dam radę pojawić się w schronie w sobotę.

Dzisiaj do domu pojechała Halina:

Obrazek

Będzie towarzyszką 12-letniego Zygmunta, który został zaadoptowany w lipcu :)

:ok: :kotek: :piwa:
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Wto wrz 29, 2009 19:14 Re: SchronWro

Już wiem, co się dokładnie stało z dwoma kocurkami z miotu: jeden ma dom, drugi niestety nie przeżył :(

Bardzo pilnie jest potrzebny dom dla tych trzech biało-czarnych kociąt. Kilka dni na dobrej karmie i regularne kropienie oczu zapewni im możliwość szybkiego znalezienia domu. Bardzo prosimy o pomoc :kotek:
Obrazek

Kruszyna

Post » Wto wrz 29, 2009 19:22 Re: SchronWro

No i do mnie sie :ryk: słoneczko usmiechneło-Stan Samanthy uległ..duzej poprawie-rano zjadła sama pół piersi z kuraka i ciagle "wrzeszczy"łaząc za mna...Na pysiu nadzerka sie zmniejszyła-leki zaczeły działac, krew z noska nie leci,fluki sie cofneły.Nie wymiotuje juz.U weta nie bylismy -jutro jedziemy-dopiero ok.20 szczepionka i surowica dotarły kurierem i jutro Samantha dostanie.Poza tym wioze wszystkie maluchy i Peje na wizyte kontrolna i dalsze zalecenia.Zaraz podam kolejne zastrzyki.Milus i 2 buraski ganiaja juz za myszkami i po meblach tak jak wtedy gdy dokazywały.W końcu...Jak ten Simba sie czuje?Kuwetkowy, lubi towarzystwo kotów,psów-dogada sie z Trójłapkiem jak cos? :pisanie:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto wrz 29, 2009 21:03 Re: SchronWro

Wrocławskie koty proszą o domy :ok: :ok: :ok:

Ja się tymczasowo ponownie odmeldowuję zarówno z Netu jak i z telefonu.
Obrazek

Kruszyna

Post » Wto wrz 29, 2009 21:23 Re: SchronWro

Kruszynko ale Kropek musi być W PIĄTEK w Krakowie, więc trzeba go zabrać przed sobotą :roll: Dobrze gdyby był już po diagnozie u wet to by ułatwiło sprawę Kasi.

Mruczeńko napisz na PW do Moniski ten nr tel do P. Domańskiej w razie czego.

A jak tylko Kropek będzie u Monisi to ja sie biorę za ogłaszanie kotków co im zmarli właściciele. I tu moje pytanie - Bożenko Ty na pewno Simbę będziesz brała czy tego czarnuszka bez oka z Pabianic (z tego co wiem to Kasia86 jest zainteresowana, szczególnie że jakby co to jest możliwa tez ta adopcja do Niemiec ale z tego co widzę to Bambo już Cie chwycił za serducho i go chyba nie oddasz :D ). Kontaktowała się z Tobą Kasia86? Widzę że z maluchami lepiej także myślę że z Bambuskiem nie byłoby problemu.
A ... no bo w końcu zgubiłam wątek - czy będziesz na pewno brała Simbę czy mam go też ogłaszać w wątku?

Coś jeszcze miałam... A już wiem :) No i strasznie się ciesze Bożenko ze u maluszków poprawa :D :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto wrz 29, 2009 21:32 Re: SchronWro

Idę się zezłomować. Coś mnie jakieś grypsko chyba :evil: Jakby co to smycz (telefon) biorę ze sobą do wyra ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto wrz 29, 2009 21:43 Re: SchronWro

Ja Simbe wezme jak sie zgodzicie oczywiscie i ciagle pytam o Trójłapka(pisałam jak cos do Julity,czy jego by nie wzieła jako jedynaka w pewnym sensie sprawnego>Jesli Julitka weźmie Trójłapka to super, jesli nie to ja ich obu biore na stałe i tego Bambo-Mambo jak cos.I na tym zakończe adopcje...i DT...Maz jeszcze nie wie, ale sie dowie jak przyjada,hi,hi.Musza byc jednak 2 krotnie zaszczepione...ze wzgledu na moje maluszki...one jeszcze nie sa,ale sie zawziełam z wetem i na nogi kazdym kosztem je postawie.Bambo ma chyba do Modilak pojechac na czas szczepień(Kasia pisałado mnie, ale bardzo sie ucieszyła i raczej kotek do mnie przyjedzie)Jest przyjazny do kotów i psów, wiec plus.Ciekawe jak Simba ,czy toleruje, czy nie, to samo Trójłapek.Nie moge wziac kota niedowidzacego ,który panicznie boi sie psów, czy kotów-ze wzgledów bezpieczeństwa,.Simba bardzo miły jestna tym zdjeciu i sliczny, co tu duzo mówic.A i wiek stateczny ma, wiec godnezycie w domu powinien pedzic...Zastanówcie sie, ja czekam na decyzje Julity ws.Trójłapka, bo boje sie go troche brac.Słyszałam ,ze jest jednak nadal dziki....a to nie moze byc w moim domu, bo Kitka sfiksuje...Zauwazyłam,ze jak jest cicho to i ona lepiej sie zachowuje...Tak wiec Bambo i Simba na bank wezme jak cos-Trójłapek(sliczna mordunia)zobaczymy.Pa-leze koty do spania zapedzic, bo szaleja z kartonem i łomot niesłychany robia... :evil: :ryk:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto wrz 29, 2009 22:04 Re: SchronWro

BOZENAZWISNIEWA pisze:Ja Simbe wezme jak sie zgodzicie oczywiscie i ciagle pytam o Trójłapka(pisałam jak cos do Julity,czy jego by nie wzieła jako jedynaka w pewnym sensie sprawnego>Jesli Julitka weźmie Trójłapka to super, jesli nie to ja ich obu biore na stałe i tego Bambo-Mambo jak cos.I na tym zakończe adopcje...i DT...Maz jeszcze nie wie, ale sie dowie jak przyjada,hi,hi.Musza byc jednak 2 krotnie zaszczepione...ze wzgledu na moje maluszki...one jeszcze nie sa,ale sie zawziełam z wetem i na nogi kazdym kosztem je postawie.Bambo ma chyba do Modilak pojechac na czas szczepień(Kasia pisałado mnie, ale bardzo sie ucieszyła i raczej kotek do mnie przyjedzie)Jest przyjazny do kotów i psów, wiec plus.Ciekawe jak Simba ,czy toleruje, czy nie, to samo Trójłapek.Nie moge wziac kota niedowidzacego ,który panicznie boi sie psów, czy kotów-ze wzgledów bezpieczeństwa,.Simba bardzo miły jestna tym zdjeciu i sliczny, co tu duzo mówic.A i wiek stateczny ma, wiec godnezycie w domu powinien pedzic...Zastanówcie sie, ja czekam na decyzje Julity ws.Trójłapka, bo boje sie go troche brac.Słyszałam ,ze jest jednak nadal dziki....a to nie moze byc w moim domu, bo Kitka sfiksuje...Zauwazyłam,ze jak jest cicho to i ona lepiej sie zachowuje...Tak wiec Bambo i Simba na bank wezme jak cos-Trójłapek(sliczna mordunia)zobaczymy.Pa-leze koty do spania zapedzic, bo szaleja z kartonem i łomot niesłychany robia... :evil: :ryk:

no to super. to ja na ten czas zabiorę się za tego drugiego osieroconego. a z Simba sie wstrzymuje. Co do Bambuska to własnie tak myslałam że pewnie Miodalik go weźmie na czas szczepień :) jeszcze nie czytałam na watku ale widziałam ze się pyta o niego. ona nie może wziąć kotów na DT ani na DS ale na taki tymczasowy tymczas tak :) na krótki skonczony czas, kiedy wie że ktos go odbierze :) także Bambusek pewnie juz po szczepieniach do Ciebie przyjedzie :)
Zmykam do wyrka bo mnie kurde łamie w kosciach. Starość - nie radość :P

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto wrz 29, 2009 22:52 Re: SchronWro

Podnosimy!

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53