DO ZOBACZENIA W LEPSZYM ŚWIECIE PIRATKU [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 28, 2009 7:21 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Pirat rankiem zjadła śniadanko, znowu wielgachna porcja mięska. Coraz bardziej się awanturny i mrukliwy robi. Dzisiaj otworzyłam drzwi do kuchni, nie wyszedł na pokoje. Moje księzniczki Viki i Esma nie syczały na niego. Powoli oswajają się z jego obecnością. Tylk on jakby wolał domek bez kotów. Niestety rano mam mało czasy bo lecę 2-3 razy w tygodniu na 7 do Fundacji obsłuzyć kociaki. Jest ich teraz 11 - małe przedszkole.

Jak tylko wyzdrowieje zacznę szukać mu domu bez kotów.

Dziękuję za kciuki :ok:
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pon wrz 28, 2009 10:51 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

jasdor wpłaciła na Piratka kilka zlotych. Dziękuję bardzo.

Postaram sie jakoś uporządkować rachunki i wpłaty, żebyscie mi patrzyli trochę na ręce :-). W środę idę do Krakvetu i poprosze o fakturę, jedna z Arwetu opiewa na ponad 500 zł, ale z tego zapłacone jest 400 zł. W czwartek będę rozmawiałą z szefową kliniki o anulowaniu reszty ze względu na stan Pirata po 3 tygodniach pobytu.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pon wrz 28, 2009 10:54 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Trzymam palce!
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pon wrz 28, 2009 11:12 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

dziękować
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pon wrz 28, 2009 14:42 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Piratku, będzie dobrze! :ok:
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pon wrz 28, 2009 15:00 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

jak się tylk odo weta dostanę :evil:
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pon wrz 28, 2009 21:28 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

dolaczam do grona czytelnikow watku Pirata - jest piekny :1luvu:
mam nadzieje ze teraz bedzie tylko lepiej. trzymam kciuki :)
pozdrawiam
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto wrz 29, 2009 7:36 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Trzymam za koteczka liczne palce. :1luvu:

Miuti

Post » Wto wrz 29, 2009 7:56 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Pirat widac coraz silniejszy. Wczoraj przetrzymałam go z jedzeniem do 21:30, bo miałąm wizytę przedadopcyjną u Einsteina, Edisona i Newtona. Zajęłam go mięskiem. Niestety podstep z zastrzykami już sie nie sprawdza. Wczoraj latał ze strzykawką w tyłku po kuchni. Obrażony na cały świat! Znowu jeden zastrzyk na straty. Dzisiaj idę do weta po tabletki. Drugi podałam bez problemu. Chyba boli go ten antybiotyk. Wczoraj zaliczył miskę mięsa i mizianki. Wstaję teraz o 5:30 jeśli nie musze jechać do Fundacji, bo Pirat czeka na mizianki. Przez niego w autobusie dzisiaj mało nie wyrżnełam bo sobie zaspałam :oops: WSTYD!
Dzisiaj z rana mizianki, miseczka mięska i zostawiłam mu saszetkę KiteKata na później. Jakie tam później. Wszystko zjadł! Chciałam go zwazyć, ale moja super waga nie waży nic poniżej 5 kg i d...a. Zważę go jutro u weta.

Zadzwoniłam wczoraj do weterynarza z prośbą, żeby nam zaklepał termin i mówię, że był przyjmowany w zeszła środę z podejrzeniem FIP. Na to mądra Pani z recepcji:
-"ale on nie ma FIP bo wynik był negatywny"
Pytam więc grzecznie
-"a Pani jest lekarzem, że może Pani w 100% powiedzieć, że kot nie ma FIP-a, poza tym ma obustronne zapalenie płuc i nie moze czekać jak ostatnio 3 h w poczekalni"
Na to mądra Pani recepcjonistka
-"to my drzwi zamkniemy"
Nic więcej nie powiem bo by się k.. i ch... i inne jeszcze sypały. Nic nie zrobię, o ile dostanę się do lekarza znowu po 3 h czekania to go poproszę, żeby pwoiedział tej p... z recepcji, że ma Pirata traktowac inaczej. Znowu będzie 10 lekarzy prowadzących zamiast jednego, który zna przypadek od poczatku do końca.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Wto wrz 29, 2009 7:57 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

solangelica pisze:dolaczam do grona czytelnikow watku Pirata - jest piekny :1luvu:
mam nadzieje ze teraz bedzie tylko lepiej. trzymam kciuki :)
pozdrawiam

witojcie :lol:
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Wto wrz 29, 2009 8:32 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Poranne głaski dla dzielnego kocurka :D

Callisto

Od: Wto lis 29, 2005 10:33

Post » Wto wrz 29, 2009 8:48 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

oj dzielny ci on, wczoraj podczas głasków ugryzł mnie w brodę :twisted: niedobry kotecek
Ostatnio edytowano Wto wrz 29, 2009 9:20 przez Akima, łącznie edytowano 1 raz
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Wto wrz 29, 2009 8:59 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Moja Maszunie wczoraj ugryzła mnie w wargę przy próbie odebrania mi kawałka kiełbaski...
Jakby się kto pytał - kocica jeszcze zyje...

Miuti

Post » Wto wrz 29, 2009 20:46 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

czy ktoś poznaje tego przystojniaka?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Wto wrz 29, 2009 20:54 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

No, no, domowe spa czyni cuda :D
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

[poprzednia][następna]