DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob wrz 26, 2009 22:01 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Jak to na wieczór przystało-fotorelacja ;) Ale! Uwaga,proszę się dokładnie przyglądać odległościom :D

Ja myślę że to zdjęcie mówi samo za siebie :D

Obrazek

Ciekawość z obu stron ;)

Obrazek

A tak uwielbiam pieszczotki ;)

Obrazek

Druga część zwierzyńca ;)

Obrazek

Na dwie ręce :D Niedługo to i trzecia będzie potrzebna :D

Obrazek

Tyle z fotorelacji-natomiast chciałabym oficjalnie ogłosić Państwu zainteresowanym iż nasza kochana Plamcia jakąś niecałą godzinkę temu miała PRZEPROWADZKĘ! A zatem nasza kochana kicia spędza dzisiejszą noc z nami i o zgrozo z pieskiem :D
Potrafi nawet podejść do jego miski kiedy on je,a decyzję podjęliśmy po tym kiedy Plamcia w kuchni zaczęła ocierać się o psiaczka :) Nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa-i chyba Plamka też,widać że odżyła,zwiedza całe mieszkanie,mąż właśnie wcina chrupki a Plamka chodzi od kąta do kąta i miaukoli coby jej dać troszkę ;)Ale tak dobrze to nie będzie :)
To stawiamy za wydającą się kilka dni temu rzecz niemożliwą-a jednak.Plamka zgadza się psem :1luvu: :ryk: :piwa:
Choć...raz na niego warknęła-ale to wiadomo,zdarza się :)
Aha,i teraz właśnie Mały lekko na nią warknął bo do miski chciała podejść-a przed sekundą ją przy swojej misce obwąchiwał:D
Hihi te zwierzątka są nieobliczalne :D
Nie śmiejcie się że tak się fascynuje,ale naprawde momentami nie wierzyłam że to możliwe,a jak fajnie sie ich teraz obserwuje :)
Pozdrawiamy weekendowo :)
Ps.Biegunki narazie nie ma-a konkretniej to żadnej kupki narazie nie ma.

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

Post » Nie wrz 27, 2009 10:36 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

O jakie wiadomości :ok: :mrgreen:
I jakie piękne zdjęcia :1luvu:
A to że nie ma biegunki to najwspanialsza wiadomość :ok: :ok: :ok:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Nie wrz 27, 2009 10:58 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

:) Noc przeżyta ;) Stan futrzaków odpowiedni ;)
Nie powiem że nie miałam czasami ochoty Plamce coś zrobić :lol: całą noc szalała,łaziła,po talerzach w kuchni czegoś szukała ;)
Co do zwierzaków,to z Plamki niezły cwaniak jest ;) Pies spał pod kanapą,a ona podeszła do jego miski i podjadała mu jedzenie (tak na śpiąco to widziałam) a jak podszedł Mały zaskoczony kto mu miskę okrada to Plamka zaczęła na niego syczeć...Tak jakby to jej micha była :D
No ale rano mąż mi powiedział że już Malutki sobie ją ustawia :D Jak jadł śniadanko i ona podeszła to ją opierniczył :twisted: ale tak ogólnie to jest super między nimi,wiadomo,jak sobie za bardzo w nocy weszli w drogę to słychać było warkolenie i syczenie,ale żadnych strat nie ma :lol: myślę że się dogadają,teraz ich jeszcze izolujemy bo nie będzie nas w domu,a to za wcześnie żeby zostawić ich tak całkiem samych razem...Aha,no i kuwetki i jedzonka jednak Plamce nie będziemy przenosić,jak kuwetka była tu w pokoju,to rano u córci w pokoju na dywanie znaleźliśmy koopki i siku...
Aha,no i kupka dalej taka wodnista...Może to wina tego że kilka razy udało jej się dziabnąć psiego jedzenia...nie dałam rady jej już tego z pyszczka wyjąć...
I jeszcze jedna dobra wiadomość...Plamka nie pije tylko ze swojej miski...Jak podeszła do psiej miseczki z piciem to piła chyba z 2 minuty :lol: Nie wiem czemu z tej miski było jej lepiej,no ale...ważne że choć trochę wypiła,ale będziemy starać się żeby ze swojej michy piła :)
Doopka już wogóle wygląda extra-żadnego zaczerwienienia lekko wystaje,ale opanujemy to z wetką pewnie :)

Aggi

Post » Nie wrz 27, 2009 12:38 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Pić może sobie z psiej miseczki, to jej nie zaszkodzi :wink:
Proszę, dawaj jej gotowanego kurczaczka, dopóki nie dojdzie do siebie. Niech się unormuje wtedy będzie już dobrze :)

Miłej niedzieli :ok:

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Nie wrz 27, 2009 13:56 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

ja tez trzymam cały czas kciuki
przede wszystkim za zatrzymanie iegunki
postaraj sie ,zeby psiego nie jadła-wiem,ze cięzko sama mam psa i koty i wiem jak to jest :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie wrz 27, 2009 14:51 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Oj wiem jakie to ciężkie, żeby kot nie jadł psiego jedzonka. Plamka je obojętnie co bo pewnie w swoim życiu nieraz musiała walczyć o pokarm. Koleżanka może nie ma wyrobionego apetytu i smakuje jej wszystko? Piesek musi jeść cały dzień? Tzn. cały dzień musi mieć coś w miseczce? Może warto dać mu karmę rano, niech zje a kotka w tym czasie w innym pokoju? Moje koty piją z jednej miski z psem i nic się nie dzieje. No chyba, że pies zabrudzi wodę to kotom się brzydzi :ryk: A tym kit katem to się nie martw. Zdradzę Ci sekret- wiele osób ma kit kata w domu :mrgreen: Przydaje się gdy kot nie ma absolutnie apetytu lub trzeba go złapać lub wyciągnąć z jakiejś kryjówki. Wiele kotów jest uczonych jeść na kit kecie. Mój pers je tylko suche i właśnie kit kata!!!! Próbowałam dodawać dobrej karmy do tego smrodu ale on i tak wyjadał tylko kit kata więc nic z tego ale innym się udaje :) Na codzień nie podawaj bo to sama chemia, to już lepiej kurczaka ugotować. Czasami są za grosze takie kurze szkielety. Tam jest jeszcze mięsko :) Obieram ten szkielecik + marchewka + ryż i koty wcinają.
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Nie wrz 27, 2009 18:53 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Witam wieczorowo ;)
Co do kurczaczka-próbowałam podać-nie chciała nawet tego powąchać...Nie tknęła nic,nasypałam jej wtedy purinki-lepsza chociaż purina niż nic...No ale będziemy próbować kurczaka wciskać jakoś.Kitekata odstawiliśmy całkowicie narazie-a koopka nadal wodnista...No nic,jeszcze jutro ją pomęczę tym kurczaczkiem.
Co do psiej karmy-w sumie to nie musi mieć miski cały czas,ale jak ma puszkę-bo jak ma suche to tak tylko co jakiś czas po troszku sobie podjada...Nie zjada od razu...Myślę że chyba Plamcia będzie dostawać w drugim pokoju,a maluszkowi spróbujemy dawać tak co jakiś czas miskę-żeby nie stała cały dzień :)
Jutro znów do weta rano...Nie powiem żeby mi się chciało :twisted: ale jak trzeba to trzeba-nie możemy zawalić ;)
Ps.Kurcze byłam dzisiaj na zakupach w tesco-chciałam się o transporterek dowiedzieć i doopa...najtańszy 80zł 8O chyba poprostu zamówię z allegro...tam najtaniej...

Aggi

Post » Nie wrz 27, 2009 20:54 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Dziwne,że nie chciała kurczaka :?
W schronie jadła gotowaną wątróbkę.
To się nie dziwię,że w nocy szukała po talerzach.
Je chociaż to suche?
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Nie wrz 27, 2009 21:11 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Tak,Purinkę je wmiare chętnie,więc to jej dajemy.

Aggi

Post » Pon wrz 28, 2009 9:31 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Transporterek zamów na allegro, dałam Ci linki do tych tańszych. Ja Atlas10 kupiłam w licytacji za 20 złotych.
Nawet z doręczeniem zapłacisz mniej niż w sklepie. I kup lakcid i dawaj Plamce po jednym dziennie. Ona ma nieuregulowane jelita, to jej pomoże :wink:

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Pon wrz 28, 2009 9:35 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

cześć Plameczko-jak tam dzis sie czujesz?
trzymam kciuki za apetyt i brak biegunek
Aggi dawaj ten lakcid albo mozesz sprobowac taninal-to ludzki lek-kosztuje około 8 zł.
Pół tabletki rano i pół wieczorem-mozna pomieszac z jedzeniem

Mała1

Post » Pon wrz 28, 2009 10:12 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Dzień doberek ;)
Plamka nadal ma biegunkę,właśnie zbieramy się do wetki,zobaczymy co nam powie...
Coś się chyba stało wczoraj w nocy między zwierzyńcem-przypuszczamy że Mały musiał za coś Plamkę pogonić i teraz co jakiś czas Plamka jak on podchodzi to ucieka i syczy :roll: Ale nie cały czas,bo są chwile kiedy tuli się do niego ;) Także jest wmiarę oki ;)
Aha,Plamka kompletnie olała dziś suchą karmę,kurczaczkiem też pogardziła-ale do naszego śniadania to pierwsza jest,szyneczkę jak zobaczyła w rękach męża to omal go nie zadrapała byleby jej dać-oczywiście nie dostała...musi się nauczyć że ma jeść swoje jedzonko a nie nasze...Dobra,lecimy do wetki,napiszę jak wrócimy :)

Aggi

Post » Pon wrz 28, 2009 10:14 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

kurcze, jak pcha sie do szynki, to kuraczaka tez powinna jeść, buuuuu
czemu nie chce :( , mineła by biegunka :(

Mała1

Post » Pon wrz 28, 2009 11:35 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Właśnie wróciliśmy ;)
Plamka dostała dwa zastrzyki,wetka martwi się tą biegunką-mówi że możliwe że to już trwało od dawna ta biegunka...No i zastanawiała się nad tą palneukopenią...Ale Plamcia nie ma gorączki,mierzyła jej dzisiaj...
Mamy podawać jej tylko i wyłącznie suchą karmę,chować psią,żadnego kurczaczka i innych rzeczy,powiedziała że samą suchą+ te silne leki które dostaje to powinniśmy sobie z biegunką poradzić :) Dzisiaj za wizytę skasowała nas 15zł,jutro i pojutrze weźmie po 10zł,złota kobita :D

Aggi

Post » Pon wrz 28, 2009 11:56 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Jakie leki Plamka dostaje?
RC dla kotów o wrażliwym przewodzie pokarmowym byłaby lepsza,bardziej wartościowa.
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

[poprzednia][następna]