Trójmiejskie maluchy w domach ;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 26, 2009 17:30 Re: PROSZE o pomoc! Znalazłam kocią mame z kociakami, co robić??

Przypominamy sie :kotek:

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Sob wrz 26, 2009 21:00 Re: PROSZE o pomoc! Znalazłam kocią mame z kociakami, co robić??

Melduje, ze bąbelki moje maja sie jak najlepiej :mrgreen:

Angel_

Post » Sob wrz 26, 2009 21:03 Re: PROSZE o pomoc! Znalazłam kocią mame z kociakami, co robić??

:1luvu:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Sob wrz 26, 2009 21:46 Re: PROSZE o pomoc! Znalazłam kocią mame z kociakami, co robić??

cudne mają te pychale :ryk:
Allegro czeka :)
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Safii

Od: Pt lip 31, 2009 17:24

Post » Nie wrz 27, 2009 23:00 Re: DRAMAT!!! Mama uciekła nie wiem co robić!!! str 3!!!

Boże, dramat!!! :cry: :cry:
Wróciłam z pracy a Kiary.. nie ma!! :cry: Ktos zostawil niedomkniete okno i Kiara uciekla!
Szukalismy, wolalismy godziny całe( od 20.00) :cry: Nie ma, przepadła. Wyje i wyje bo malo problemow ( jutro musze uspic moja ukochna adoptowana suke :cry: :cry: :cry: ) i prywatnie dramatyczna sytuacje mam... To z glupoty - czyjej?? WInnego nie ma, okno bylo zamkniete- ale nie na klamke ( jesli wiecie co mam na mysli).. Czyli przy jakims wietrze odchililo sie i potem zatrzasnelo znowu..

A teraz serce mi sie kraja- za Kiara owszem, ale najwazniejsze sa bąbelki;( Kiedy zrozumiałam, ze ona nie wróci ( Boże, nie:( ) -zrozumiałam, ze małe musza jesc:( No i skad ja teraz wezme melko dla kociat, albo chociazby to NAN :cry: Trudno wole by mialy biegunke jak, zeby odeszły z glodu;( Dalam im choc troche mleka, oby do rana.. Jestem załamana, zrozpaczona, zrezygnowana i dobita :cry: Autentycznie w pracy caly dzien bylam przygnebiona woimi problemami , a wracajac do domu odkrywajac tragedie ze zniknieciem Kiary i odkrywajac fakt osierocenia przez nia 5 malcow- załamałam sie kompletnie :cry:
Nie wiem czy u mnei w miescie znajde to mleko- jak tak czytalam , ze przy 5 kocietach nie starcza na dlugo a swoje kosztuje- skad ja na taki dodatkowy wydatek wezme pieniadze :cry:
Życ sie czasem odechciewa.. Ale musze walczyc o moje malenstwa :cry: Dalam im do legowiska 2 butelki z goraca woda..
A tak sie cieszylam, ze dzis siostra zalatwila nam OLBRZYMIA klatke po kroliku swojej kolezanki... Swietna jest, dorastajace slonka nie maja szans z niej sie wygramolic, a Kiara mialaby latwe wejscie i wyjscie drzwiczkami... Tak sie cieszylam wracaja z pracy, by zobaczyc jak im ta klateczka funkcjonuje ( jak bylam w pracy ja przywiozla z moim mezem wiec nie widzialam jej wczesniej wogole..)..
A tu taki dramat.... Boze nie masz litosci.. :cry:

Angel_

Post » Nie wrz 27, 2009 23:24 Re: DRAMAT!!! Mama uciekła nie wiem co robić!!! str 3!!!

Wszystkie maluchy sie w miare uspokoiły, a jeden wciaz kwili i kwili:( Nie iwem czy cos mu jest, czy glodny, czy za mama teskni:( Ah czuje sie strasznie bezradn anagle w takiej sytuacji... :cry:

Angel_

Post » Nie wrz 27, 2009 23:38 Re: DRAMAT!!! Mama uciekła nie wiem co robić!!! str 3!!!

koniecznie masuj im brzuszki po jedzeniu, kurcze... nie trać nadziei, może kotka jeszcze wróci! jejku... sama matkuje teraz małemu kociemu oseskowi, ale weź i zrób to razy 5.........
Obrazek

trzydziescidwa

Od: Pon mar 31, 2008 11:30

Post » Nie wrz 27, 2009 23:43 Re: DRAMAT!!! Mama uciekła nie wiem co robić!!! str 3!!!

trzymam mocne kciuki za Ciebie i za maluszki
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pon wrz 28, 2009 6:25 Re: DRAMAT!!! Mama uciekła nie wiem co robić!!! str 3!!!

biedactwa,co z nimi?
2 kotki

monia_k

Od: Nie wrz 28, 2008 21:52

Post » Pon wrz 28, 2009 7:44 Re: DRAMAT!!! Mama uciekła nie wiem co robić!!! str 3!!!

Angel_ trzymam kciuki, żeby kicia wróciła. Zaopatrz się w to kocie mleczko. Ja dawałam oseskowi 3-tygodniowemu przemrożoną wołowinkę pociachaną nożem aż na papkę z której robiłam kuleczki. Staraj się utrzymać ciepło w gniazdku. Masuj brzuchole mokrym wacikiem. Jejku nie wiem, co Ci jeszcze mogę poradzić. Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby się mamunia odnalazła.
Bardzo mocno Cię przytulam. Żałuję, że nie mieszkam bliżej, chętnie bym Ci pomogła.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Pon wrz 28, 2009 8:38 Re: DRAMAT!!! Mama uciekła nie wiem co robić!!! str 3!!!

O kurczę! Może Kiara wróci ma tak małe kociaki, instynkt musi jej kazać wrócić - może wychodź czasem przed dom tam gdzie uciekła z piszczącym maluchem może usłyszy i wróci.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon wrz 28, 2009 8:48 Re: DRAMAT!!! Mama uciekła nie wiem co robić!!! str 3!!!

Dziekuje za dobre slowa!!

W nocy budzilam sie na kazde kwilenie- o 4,30 dalam im znowu na sile troche tego mleka bo mysl o ich glodzie mnie zabijala :( Ale w sumie nie krzyczaly ani razu od tamtej pory,spia sobie przytulone do butelek ( musze znalesc skads termofor!) .. Czekam i czekam na tą 10 az zoolog sie otworzy.. Najwiekszy w Rumi mam nadzieje, ze tam bedzie to mleko... A jak nie? Sprzeczne opinie cyztalam o tym dla niemowlat typu NAN czy bebiko.. Czesc osob mowila, ze sporo kociakow odchowala na nim i maja sie dobrze, a czesc twierdzi, ze nie najlepszy pomysl...
Bogu dziekuje, za tą klatkę.. Male jak sie "rozszaleja" to tak pełzaja,ze karton moglby ich nie ogarnac;) A tak czuje sie bezpiecznie.. Wzielam ta klatke do siebie do pokoju juz, oczywiscie.. Ehh.. jestem załamana juz dzisiejszym dniem..
Aha czy po kazdym posilku po masowaniu powinny sie zalatwic? Gdzies czytalam tez, ze ta czynnosc oczywiscie robic trzeba ale maluchy wyproznic sie powinny od 1 do 3 razy na dobe..

P.s juz widzialam post mpacz78, wiec dopisuje.. Caly wieczor stawalam z malym w oknie przez ktore czmychnela ( mieszkam w domku jednorodzinnym) a male darlo sie chyba na pol miasta... Boje sie juz teraz, ze cos jej sie stalo poprostu...;( Wczoraj raz wieczorem wydawalo mi sie, ze ja widzialam kolo domu dziadkow ( zaraz obok) ale wybieglam z siostra obeszlysmy, wolalysmy, nie bylo.. BYlam pewna, ze to ona ale siostra twierdzi, ze to mogl byc kot sasiadow.. ( jest taki srebno- bury..)

Angel_

Post » Pon wrz 28, 2009 9:47 Re: DRAMAT!!! Mama uciekła nie wiem co robić!!! str 3!!!

Nie ma nigdzie w zoologach tego mleka!! DO innych nie mamjak pojecahc teraz dopiero jak moj maz wroci z pracy za kilka godzin:( CO mam robic??? Musze dac im cos jesc, moge kupic to dla dzieci? znalazlam artykul:

http://www.vetopedia.pl/article96-1-Jak ... _be...html

Chyba nie moge dluzej zwlekac i lece po to mleko dla dzieci narazie

Angel_

Post » Pon wrz 28, 2009 10:59 Re: DRAMAT!!! Mama uciekła nie wiem co robić!!! str 3!!!

Kupilam mleko nan, dalam im strzykawka po ok 2 ml.. wymasowalam brzuszki ale nie zalatwily sie , stad ponawiam pytanie czy musza wyprozniac sie po kazdym posilku :?:
Nie wiem czemu strasznie sie teraz drą od dluzszego czasu :(

Angel_

Post » Pon wrz 28, 2009 11:14 Re: DRAMAT!!! Mama uciekła nie wiem co robić!!! str 3!!!

Nie byłam nigdy w takiej sytuacji i żadna profesjonalną radą nie mogę służyć, ale znalazłam artykuł
http://www.vetopedia.pl/article96-1-Jak ... _be...html
i tu jest napisane, że takie kocie oseski powinny się wypróżniać 1-3 razy dziennie, ale masować brzuszki trzeba po każdym posiłku.
Maleństwa sliczne :)
Moze to okno przez które mama dała drapaka zostawić na noc uchylone? Moze sama wróci?
Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Czarno-czarni czyli Zuza i Maniuś

Ratując jednego zwierzaka nie zmienimy świata, ale świat zmieni się dla tego jednego zwierzaka...

anthea80

Od: Wto wrz 01, 2009 12:41

[poprzednia][następna]