Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno-szuka DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie wrz 27, 2009 10:23 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Jesli nie jadl już długo , budz.

Może kocica odchodziła na łowy w tym czasie, dlatego spi i czeka.

Spanie niech zostawi na noc :D
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Nie wrz 27, 2009 10:26 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

OK-idę -jedzonko na marchwiance własnie zrobiłam!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie wrz 27, 2009 10:29 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

jesteś pewna, że chcesz żeby bruno wyrósł na takie kota jak rychu?to 7 kilowy kocur :lol: kluseczka ma 4,5 i jest rpawdziwą damą, rozpuszczoną i leniwą :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Nie wrz 27, 2009 10:47 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Tez mam 7-kilowego Ptysia!,ale on nie jest gruby,tylko duzy! :D
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Nie wrz 27, 2009 10:47 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

rysiek też ejst duży :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Nie wrz 27, 2009 11:03 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Ale ja poważnie mówię-on wcale nie jest gruby,jest wysoki na łapkach,ma długi ogon i niewielką głowę,ale jak sie patrzy z góry-brzuch mu nie odstaje.

Bruno zjadł mleczka na marchwiance,ale znów była rzadka kupa!
Mam nadzieję,że marchwianka uspokoi biedne jelitka :(
Ale dużo nie zjadł-6 gram,widocznie przez ten brzusio nie ma apetytu!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie wrz 27, 2009 11:11 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Trochę mało :cry: Karm go często, żeby sie nie odwodnił. Jeśli marchwianka nie pomoże do wieczora, zostaje Smekta. Ona jednak nie leczy, tylko zatrzymuje biegunke. Ale w tym przypadku trzeba będzie podać.
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Nie wrz 27, 2009 11:14 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Za godzinę podkarmię!
To dopiero pierwsza porcja mleczka z marchwianką,mam nadzieję,że pomoże!
Ewo-smekta w jakiej jest postaci i ile dodawać do jednego karmienia?
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie wrz 27, 2009 11:22 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Kropka napisz mi wszystko co wiesz o martwicy po zastrzyku. Kułko pierwszy raz robiła i potrzebujemy informacji gdyby (tfu tfu) w razie czego coś tam...
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie wrz 27, 2009 11:29 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Smekta jest w saszetkach w postaci proszku rozpuszczanego w wodzie. Rozpuszczaj w ciepłej wodzie. W aptece powiedzą jakie proporcje dla dziecka bo nie pamiętam. Podawaj osobno do pysia ok. 1 cm. Zawiesine trzymaj w lodówce do ponownego użycia w razie potrzeby. Można trzymać ok. 12 godzin. Lakcid też mu podaj. Zalej Lakcid ciepłą woda i potrzymaj 3-4 godziny aby dobrotliwe bakterie namnożyły się i dopiero go podaj. Koty lubią go. Smekty nie. Lakcidu daj połowę . Reszta do lodówki na drugą porcję. Wszystko musi być ciepłe.
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Nie wrz 27, 2009 11:43 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Ewuniu-wielkie dzieki!

Edytko o leczeniu martwicy wiem ,że jest dość trudna do wyleczenia,w tej chwili Ptyś ma na nodze i już prawie wygojona,ale rok temu na karku leczenie trwało4 miesiace,bo Ptyś ciągle rozdrapywał.Jak juz wytworzy sie martwica,co łatwo wyczuć jako twarda skórę-jakby strup-trzeba poczekać aż zaczną brzegi odstawać i namaczać chlorheksydyną rozcieńczoną 1:40-ja dostałam od wetki i rozcieńczałam sama.Można tez używać wodnego roztworu jodyny.Ale podstawą jest,nie dopuścić do rozdrapywania,trzeba założyć kaftan z rekawa od bluzki z mankietem(najlepsza jest bawełna z elastanem)-mankiet służy jako golf na kark,a w dalszej części wycina się otwory na przednie łapki.Taki kaftan musi sięgac do połowy tułowia przynajmniej,bo inaczej kot wylezie!
Acha,i na szyjkę-na ten golf-obróżka,żeby tylnymi łapkami kot nie ściągał!
Ja zrobiłam potem inny,bardziej wygodny dla kota kaftan-mankiet-golf doszyty tylko na karku,żeby chronić kark,a dół w 3/4 oddzielnie!-oczywiście też z wycięciami na przednie łapki!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie wrz 27, 2009 12:01 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Wysłałam brata sasiadki do apteki-kupi mi i Smectę i Lakcid!
Bruno śpi,dupka sucha :D ,jak przyniesie mi leki to rozrobię smecte i podam!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie wrz 27, 2009 12:03 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

ale czekaj jeszcze z tą smectą. spokojnie, obserwuj i to podaj w ostateczności. luźne qpy się zdarzają tak jak i u dzieci. on niewiadomo czym był karmiony do tej pory i teraz może tak reagować na zmianę jedzenia.
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Nie wrz 27, 2009 12:10 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

On był karmiony przez matke-sam przeciez jeszcze nie umie jeść!
I to nie jest luźna kupa,tylko biegunka :(
Chyba ta marchwianka pomogła bo na razie cichutko spi.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie wrz 27, 2009 12:11 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Dzięki Kropeczko. Przekażę Kułeczkowi :)

Co do luźnych kupek to kotki które były karmione czym innym niż RC po przestawieniu na tą karmę mogą początkowo tak reagować. Także na razie obserwuj. Z resztą u maluchów takie kupki się często zdarzają bo maja niewykształcony do końca przewód pokarmowy - jak to wetka mówiła - prawie jak kaczka :D Co zje to wysra :P Średnio trawią i dlatego tak. Ale myśle że kupki się szybciutko unormują :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]