Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno-szuka DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie wrz 27, 2009 8:59 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Nie mam zadnego probiotyku,a apteka dyżurna na drugim końcu miasta :( ,ja bez samochodu,siostry nie ma!
Ale tej kupy było mało!
A kleik ryżowy może być,czy nie?
Maluch jeszcze nie dopomina sie jedzenia,po kupie i sioo waży 297 gram,czyli od wczoraj przybrał 12 gr
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie wrz 27, 2009 9:01 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

ja karmiłam na żądanie :mrgreen: poradzisz sobie zobaczysz. skoro ja psiarz zawołany odchowałąm od pierwszych dni dwa gnomy, to ty osoba doświadczona w materii kotów tym bardziej sobie poradzisz :D moje miały luźniejsza qpę jak się przeżarły :wink: jeśli on ma 3 tygodnie to już dużo roboty przed tobą nie zostało. moje w tym wieku wysadzałam już po trochu na kuwetę :D
ja dawałam kleik ryżowy na wodzie rozrabiany i było ok.
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Nie wrz 27, 2009 9:04 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Kleiku raczej nie. Jeśli kupy zrobił mało, to raczej nie biegunka. A pisząc obrazowo, jeśli nie obsr..ł sie po same pachy to nie dawaj nic oprócz mleczka. Daj mu mleczka jeśli jest jeszcze głodny.
Przytył przyzwoicie. 12g gram jest ok. :D

Ja bym nagotowała marchwianki i w tym rozrabiala mleko. Powinno pomóc .
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Nie wrz 27, 2009 9:07 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

szura co to marchwianka?? 8O
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Nie wrz 27, 2009 9:16 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Gotujesz marchewkę drobno pokrojoną w wodzie. Wywar z tej marchewki to marchwianka. Dawałam to najpierw mojej córce jak była mała, a następnie kociakom :D
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Nie wrz 27, 2009 9:20 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Dzieki Ewuś!
Na razie obserwuję,ale na wszelki wypadek nagotuje marchwianki.
Maleństwo śpi spokojnie,więc byłam u Beatki,która z apetytem zabrała się za jedzenie,kupala nadal nie ma,ale spodziewam sie dzisiaj,wczoraj mało jej dałam,bo jelita po narkozie leniwe,ale jak sobie pojadła dzisiaj to urobek pewnie się pojawi.Ale sioo jak zwykle było!

Ja wręcz marchew ścieram na grubej tarce i dopiero gotuję!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Nie wrz 27, 2009 9:22 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

ja kiedyś idąc za radą z forum ugotowałam małym ryż z marchwią i piersią z kurczaka. owszem zjadały, ale qpy po tym bardzo luźne były więc zrezygnowałam z dodawania im marchwi do czegokolwiek. ale co kot to inaczej reaguje :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Nie wrz 27, 2009 9:31 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Agu-la no popatrz, ja tak gotuje małym jak już dobrze jedzą same i nigdy nie było lużnego kupola. Kleik ryżowy i marchewka gotowana zatyka jelitka i wstrzymuje biegunkę. Sok z marchewki rozlużnia , ale soku nigdy nie dawalam kotom. Kuraka i indyka zaczynam podawać maluchom już od 24 dnia życia. Oczywiście miesko przemrozone wczesniej i w minimalnych ilościach. Ale 4-5 dnia jedzą jak stare.
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Nie wrz 27, 2009 9:35 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

no ja im tak podawałam jak już samej jadły. ryż mięciutki, marcheweczka drobno pokrojona, miesko z piersi kurzej chude, wszystko dla swych dzieci :D zjadły i owszem bardzo chętnie, raz, drugi, a potem jak ryszard zaatakował kuwetę to stwierdziłam, że to danie to jednak nie dla niego. :mrgreen: i tak zaczęłam samo mięcho podawać, co zresztą zostało bardzo dobrze przyjęte przez towarzystwo :lol:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Nie wrz 27, 2009 9:39 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Ewuniu,nie mam zdjęć maluszka,ale ma już ostre zabki i uszka nie sa już okragłe tylko trójkatne,co prawda sa jeszcze trochę po bokach łebka,ale to już nie taki tygodniowy maluch,chodzi niezbyt pewnie,ale chodzi-ile w/g tego opisu może mieć?
A marchwianka już wstawiona!

Ewuś-nasz koci neonatologu-wielkie,przeogromne dzięki!!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie wrz 27, 2009 9:40 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Bo surowe jest mniam mniam :D

Ale czasem jest tak, 4 jedzą i jest ok, a 5 ma problemy niezależnie od tego, czym karmisz.
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Nie wrz 27, 2009 9:41 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Agula-la-ale masz cudne stado!
A Ryszard to który?
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie wrz 27, 2009 9:44 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Jak on ma już ząbki to jest starszy. Zęby wychodzą maluchom ok 20 dnia. Szurcine maja w tej chwili 23 dnień, i zębiska jeszcze jak tareczki.
Czy Bruno już słyszy?
Klaśnij w ręce , jesli się wstrząsnie to znaczy, że słyszy.
Ale zęby wskazują, że ma ok 25 dni.
Jak będziesz w poniedziałek u weta kup dodatkowo Convalescence Suport. Rozrabiaj z wodą nie z mlekiem. Podaj mu na początek 1cm.rano, i drugi raz wieczorem jesli nie będzie reakcji niepożądanej. Zwiekszaj porcje codziennie o troszkę.I już po 3 dniach zacznij włączać mięsko. Ma zęby, może jeść!!
Ostatnio edytowano Nie wrz 27, 2009 9:50 przez Szura-najmysi mama, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Nie wrz 27, 2009 9:45 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

ten wielki, bury i leniwy :twisted:
zobacz jakie mały larwy można odchować, twój to już kawał kota :D Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Nie wrz 27, 2009 9:48 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Kurczę-Bruno podobnie wygląda,ale główkę ma mniejszą-ile one miały?
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[poprzednia][następna]