Kociak pers umiera w sklepie zoologicznym - GDAŃSK

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 26, 2009 21:21 Re: Kociak pers umiera w sklepie zoologicznym - GDAŃSK

Trzymaj cały czas słuchawke to może odbiorą. Trzeba zrobić coś z tym, bo to nie do przyjecia aby tak traktowac zwierzęta.

Hanusia153

Od: Nie wrz 20, 2009 8:48

Post » Sob wrz 26, 2009 21:22 Re: Kociak pers umiera w sklepie zoologicznym - GDAŃSK

Te baby siedzące za ladą spojrzały na mnie jak na wariatkę, w ogóle nie wdawałam się z nimi w dyskusję, bo to nie ma sensu. One nie decydują o takich sprawach, są ekspedientkami. Zabrać go, ale dokąd? Nie wiadomo co mu dolega. Tak sobie myślę, że może lepiej by było, gdyby dziś zasnął i już się po prostu nie obudził......kto kupi ewidentnie chorego kota?

martasekret

Od: Czw sie 07, 2008 14:27

Post » Sob wrz 26, 2009 21:25 Re: Kociak pers umiera w sklepie zoologicznym - GDAŃSK

Może to nie od ekspedientek zalezy ale jeść by mogły kociaką dać. Aż mnie korci tam jutro pojechac i boruty narobić. :twisted:
Ostatnio edytowano Sob wrz 26, 2009 21:26 przez Hanusia153, łącznie edytowano 1 raz

Hanusia153

Post » Sob wrz 26, 2009 21:25 Re: Kociak pers umiera w sklepie zoologicznym - GDAŃSK

Anuk pisze:Ja bym nie wytrzymała i zrobiła mega awanturę w tym sklepie!

Heh, uwierz mi, że ja też jestem z tych "awanturujących się", ale nie miało to najmniejszego sensu, nie raz zwracałam im uwagę na różne sprawy........media itp to najwyżej później, teraz najważniejsze jest, aby kota stamtąd wyciągnąć i otoczyć odpowiednią opieką lekarską, a domek dla takiego słodziaka powinien się znaleźć. Może jest ktoś z Trójmiasta, bardziej obeznany i doświadczony, kto mógłby podjechać ze mną jutro do Galerii.......?

martasekret

Post » Sob wrz 26, 2009 21:29 Re: Kociak pers umiera w sklepie zoologicznym - GDAŃSK

Ale jak wyciągnąć???
Myślisz że oddadzą kotka?

Hanusia153

Post » Sob wrz 26, 2009 21:32 Re: Kociak pers umiera w sklepie zoologicznym - GDAŃSK

ossett pisze:Zawiadomiłabym także związek hodowców persów, o ile taki istnieje.

Isnieją kluby..
Tylko nie wiem czy ktoś się zainteresuje jak kocio bez rodowodu.. :roll:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Sob wrz 26, 2009 21:34 Re: Kociak pers umiera w sklepie zoologicznym - GDAŃSK

Nie sądzę, żeby go oddali nam, ewentualnie TOZ-owi. Wierzcie lub nie, ale miałam już w ręku kartę, żeby zapłacić te 750 złotych, ale rozsądek wziął górę - na koncie 1000 złotych....jestem gotowa dać te 200 - 300 złotych, ale nadal pozostaje spora suma do zebrania.......... :(

martasekret

Post » Sob wrz 26, 2009 21:35 Re: Kociak pers umiera w sklepie zoologicznym - GDAŃSK

Napisałam do Anki z prośbą o zawiadomienie Izabeli..

aamms

Post » Sob wrz 26, 2009 21:35 Re: Kociak pers umiera w sklepie zoologicznym - GDAŃSK

martasekret pisze:

Heh, uwierz mi, że ja też jestem z tych "awanturujących się", ale nie miało to najmniejszego sensu, nie raz zwracałam im uwagę na różne sprawy........media itp to najwyżej później, teraz najważniejsze jest, aby kota stamtąd wyciągnąć i otoczyć odpowiednią opieką lekarską, a domek dla takiego słodziaka powinien się znaleźć. Może jest ktoś z Trójmiasta, bardziej obeznany i doświadczony, kto mógłby podjechać ze mną jutro do Galerii.......?

Marta, jeżeli tylko kupisz kota, to jemu uratujesz życie, ale kolejne chore kociaki trafią do tego sklepu i kto wie jak skończą. Uważam, że trzeba ich porządnie nastraszyć i powiadomić kogo się da.
Ekspedientki może nie mogą decydować, ale na pewno mają kontakt z właścicielem albo kierownikiem sklepu i mogą wykonać odpowiedni telefon. Ewentualnie Ty spróbuj ten kontakt zdobyć i uderzyć wyżej.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob wrz 26, 2009 21:38 Re: Kociak pers umiera w sklepie zoologicznym - GDAŃSK

zgłaszanie przypadków niehumanitarnego traktowania zwierząt:

e-mail: interwencja@otoz.pl
tel. (058) 550 43 73

Może tu zadzwonić????????

Hanusia153

Post » Sob wrz 26, 2009 21:38 Re: Kociak pers umiera w sklepie zoologicznym - GDAŃSK

a Puchatkowo?
co może w takiej sytuacji zrobić?

może ToZ weźmie bardziej do serca telefon od jakiejś fundacji?
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

umów się z inspektorem TOZu, OTOZu czy innej organizacji, nie powinno być problemu z zabraniem zwierzaka, bo ich zachowanie narusza ustawę o ochronie zwierząt, więc są podstawy do zabrania kotka. Inspektor + wezwana policja do spisania protokołu powinni załatwić sprawę. Gorąco trzymam kciuki i czekam na wieści!
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Sob wrz 26, 2009 21:39 Re: Kociak pers umiera w sklepie zoologicznym - GDAŃSK

Hanusia153 pisze:zgłaszanie przypadków niehumanitarnego traktowania zwierząt:

e-mail: interwencja@otoz.pl
tel. (058) 550 43 73

Może tu zadzwonić????????

No przecież napisałam:

aamms pisze:Napisałam do Anki z prośbą o zawiadomienie Izabeli..

Izabela jest inspektorem OTOZ-u..

aamms

Post » Sob wrz 26, 2009 21:40 Re: Kociak pers umiera w sklepie zoologicznym - GDAŃSK

aamms pisze:Napisałam do Anki z prośbą o zawiadomienie Izabeli..

to jest Puchatkowo
Serniczek

Post » Sob wrz 26, 2009 21:41 Re: Kociak pers umiera w sklepie zoologicznym - GDAŃSK

Jana pisze:
martasekret pisze:

Marta, jeżeli tylko kupisz kota, to jemu uratujesz życie, ale kolejne chore kociaki trafią do tego sklepu i kto wie jak skończą. Uważam, że trzeba ich porządnie nastraszyć i powiadomić kogo się da.
Ekspedientki może nie mogą decydować, ale na pewno mają kontakt z właścicielem albo kierownikiem sklepu i mogą wykonać odpowiedni telefon. Ewentualnie Ty spróbuj ten kontakt zdobyć i uderzyć wyżej.

Wiem, jasne, masz rację. Tym bardziej, że każdy kot, który tam był i którego widziałam, był w podobnym stanie, choć ten wygląda chyba najgorzej....powinien istnieć zakaz sprzedaży kotów i psów (moim skromnym zdaniem wszystkich zwierząt) w marketach. Gwar, klima, dzieciaki, choroby. Niech poza miastem istnieją miejsca, gdzie można nabyć zwierzę, które mieszka w bardziej naturalnych warunkach, ale to chyba tylko w Bajkolandii znajdują się takie miejsca.....

martasekret

[poprzednia][następna]