Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno-szuka DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob wrz 26, 2009 17:45 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

Marku-dzięki!-ja takiego maluszka nigdy sama nie odchowywałam!
W poniedziałek pójdę do wetki,może bedzie miała Mixol i butelkę.
Beatka spokojnie siedzi w klatce,sika do kuwety,tak więc wszystko OK-dostała jedzonko,obsyczała mnie dla fasonu!
Tabletki działają,bo nie siedziała skurczona,nawet wspięła sie na ściane klatki :D

Maluszka odsikałam-matko moja !,ale on musiał długo być bez mamy-sikał i sikał,myślałam,że nie skończy!
Wreszcie zasnął-siedzi zamknięty w koszyku wiklinowym w łazience,bo ta moja wariatka Pyniusia szaleje :( -czy muszę go dogrzewać,czy wystarczy polar?
Napisałam PW do Majencji,ale się nie odzywa,pewnie jeszcze jej nie ma na forum.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob wrz 26, 2009 17:57 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

O matko kochana!!!

Ja dokarmiam takie maleństwa Mixolem, albo w ostateczności Kitty Milk. Kitty mam taki ledwie zaczęty, chętnie bym dala, ale jak Ci to przekazać. Nigdy nie dawalam Klary.
Czy chowałaś już takie maleństwo? Bo jeśli masz jakieś pytania to chętnie pomogę!
Musisz go dogrzewać, on dopiero tak do końca reguluje tempetarurę ok 7 tygodnia. Najlepsza butelka owinieta w ściereczkę, lub termoforek. Poduszki elektrycznej nie polecam, bo może zadzialac jak krzesło elektryczne jak małe sie posiusia samo.

Przed sekundą rozmawiałam z wetem . Mówi, że Wiskasowe mleczko lepsze od Klary.

Próbowałam znależć hodowlę w Morągu, ale nikt tam nie hoduje kotów (bo może mieli by mleczko i użyczyli ) niestety, nic mi się nie wyświetla w Twojej miejscowości!
Ostatnio edytowano Sob wrz 26, 2009 18:24 przez Szura-najmysi mama, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Sob wrz 26, 2009 18:21 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

Ewa,pierwszy raz mam takiego maluszka!
Własnie rozmawiałam z wetką,powiedziała,że Klarę można podawać,a Mixol i butelke ma w lecznicy,ale to dopiero w poniedziałek :(
Majencja z kolei polecała Nan i Bebiko1-Bebiko mam w domu,ale wetka mówiła,żeby dawać Klarę-co robić???
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Sob wrz 26, 2009 18:26 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

Nie wiem co poradzić.
Kciuki będę trzymać
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob wrz 26, 2009 18:27 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

Jednak chyba Klarę, bo to już przystosowane dla kotów. Temperatura mleczka trochę większa jak dla niemowlaka. Sprawdzaj na nadgarstku. Jak dobrze ciepłe, ale nie parzy, można podawać. Przy za zimnym mleku może wystąpić biegunka.
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Sob wrz 26, 2009 18:27 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

jeśli moge jako cichy podczytywać się wtrącić to zaufaj majencji i podawaj nan :D moje wprawdzie na mixolu sa chowane, ale nie wiedziałam wtedy, że nan jest też dobre :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Sob wrz 26, 2009 18:31 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

Znów się obudził i płakał-dałam dwie insulinówki-2ml mleczka ,włożyłam do koszyczka,utuliłam i zamknęłam łazienke,dwa razy miauknął i cisza,chyba zasnął!
Od razu go zważyłam-285 gr
» W A G A K O C I Ą T
Malutkie kotki, które odkarmiamy butelką powinny być regularnie ważone na dokładniej wadze ponieważ przybieranie na wadze malucha świadczy o jego prawidłowym rozwoju. Jeżeli zauważymy, ze przestał przybierać możemy wtedy zareagować odpowiednio szybko i udać się do weterynarza.

wiek waga

1 dzień
1 tydzień
3 tygodnie
4 tygodnie
5 tygodni
6 tygodni
7 tygodni

70-135 g
110-250 g
215-420 g
250-500 g
290-620 g
315-700 g
400-900 g
w/g tej tabeli-ma trzy tygodnie.
Witaj agul-la!
Dzisiaj jeszcze bede dawała Klare,zobaczymy,czy nie bedzie brzusio protestowałale chyba polecę po Nan :D -doświadczonym należy wierzyć!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Sob wrz 26, 2009 18:36 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

Ojejku Kasiu...
Takie maleństwo musisz ogrzewać, bo jeszcze nie jest stałocieplne. :(
Pamiętaj też o masowaniu brzuszka, ja trzymałam tak jak dziecko, żeby mu się odbiło, po jedzonku. :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob wrz 26, 2009 18:36 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

i pamiętaj masuj brzuch po każdym jedzeniu. a dałaś coś ciepłego do koszyczka? żeby miał się do czego przytulić?to wazne, takie małe koty bardzo potrzebują bliskości. moje były przeze mnie dużo na rękach trzymane, zasypiały na mnie itp. jeśli masz taką możliwosć to dużo przytulaj itp. rozwój emocjonalny jest równie ważny jak fizyczny :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Sob wrz 26, 2009 19:04 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

Do masowania brzusia najlepiej używać odciętego kawałka gąbki lekko zwilżonej. Masuj nie tylko brzusio, ale również boczki. I ciepło, ciepło bardzo potrzebne!. Oczka przemywać profilaktycznie świetlikiem.
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Sob wrz 26, 2009 19:10 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

boczki i pupkę :D okrężnymi ruchami :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Sob wrz 26, 2009 19:26 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

Dzieki dziewczyny!
Jestem w szoku,nie wiem czy sobie poradze,na dodatek Ptyś chory,cały czas ma biegunke! :( :( :( -oby to nie była jakaś wirusówka,bo maleństwo nie da rady!!!
Maleństwo ma w koszyku butelkę z gorącą wodą owinięta polarem i przykryte jest akrylowym miekkim szalikiem.
Nie mogę go trzymac na rekach bo nie chce wtedy zasnąć tylko sie po mnie wspina i miauczy,a Pyniusia szaleje!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Sob wrz 26, 2009 19:33 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

Kasiu poradzisz sobie. McKropka da radę.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Ależ on jest maleńki. Kajtek ważył 40dag i wydawało mi się, że nie dam rady.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob wrz 26, 2009 19:40 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

Wracam jeszcze do mleczka.

Ja jestem zawsze przygotowana na przyjście maluchow i w zapasie mam mleko dla kociat. Nigdy nie musiałam improwizować.

Agul-la napisała, że Majencja karmiła mlekiem dla niemowląt. I w tym przypadku zaufała bym Majencji, a nie wetom!

Dasz sobie radę :D
Tylko będziesz bardzo niewyspana!
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Sob wrz 26, 2009 19:43 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

on się wspina do szyi i tam w zagłebieniu pewnie by zasnął. moje zasypiały tak po obu stronach :D wiesz tam pulsuje krew, ciepło jest. sprawdź sama. po karmieniu i odsikaniu pozwól mu połazić trochę, po tobie, po łóżku. moja klucha do dzi s zasypia mi wtulona w szyje, którą jeszcze rpzed zaśnieciem musi wyciumkać i udeptac :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

[poprzednia][następna]