Zosia, Iga i Franciszek; SILNE ZAPALENIE PĘCHERZA :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 25, 2009 11:16 Re: Zosia, Ignaś i Franciszek /imieniny Franka :D

Zapieta, zdawaj nam relację (ze zdjęciami!! :D) jak tam z -> :kotek: :kotek: :kotek:

Od siebie mogę dodać, że Zośka mnie jednak kocha :dance2:

Jako że od czasu do czasu robimy sobie z dziewczynami babskie imprezy w mieszkaniu Zapiętej, to każda potem musi się ulokować w pokojach, aby choć trochę się wyspać ;) No i ja wczoraj spałam w pokoju, w którym akurat urzędowała Zocha.
Rano się obudziłam, głośno przeciągnęłam - i to obudziło też Zosię, która zobaczyła, że ja się już wyspałam, więc może przyjść do mnie na mizianko!!!! 8O
Wskoczyła mi na klatkę piersiową i mrrrrrrrrr mrrrrrrrrrrrrr mrrrrrrrrrrrrrrrrr 8O
No to dawaj ją głaskać, drapać za uszkiem, pod bródką, mówić jaka to ona kochana, piękna i cudowna :D

Dla mnie to był totalny szok, bo ledwo kiedy mogłam ją pogłaskać, a co dopiero taki przypływ czułości od niej dla mnie :)))

Franek z Ignaśkiem to już najlepsze kumple :D
A o jednej sytuacji Franka z Zosią, to już Zapięta napisze.... :> 8)

CiociaZIF

Od: Czw wrz 10, 2009 20:52

Post » Pt wrz 25, 2009 21:29 Re: Zosia, Ignaś i Franciszek /imieniny Franka :D

Babskie wieczory to rozumię :mrgreen:
Jeszcze trochę i Franio z ignasiem urządzą kawalerski :wink:

A tak serio diabli nadali więc słuchamy...... :lol:

Co to się działo Franiu z Zosią 8O
MIKUŚ

Post » Sob wrz 26, 2009 17:02 Re: Zosia, Ignaś i Franciszek /imieniny Franka :D

MIKUŚ pisze:Natalia? Czy mówiłam Ci już że robisz boskie zdjęcia?

dziękuję :oops:

alix76 pisze:meldujemy się w wątku :D

witamy :D

długo nas nie było, a tyyyyyle się dzieje 8O

raz: Ignaś z Frankiem to już MEGA MEGA MEGA KUMPLE
wspólne zabawy aka zapasy stały się codziennością, Ignaś ciągle zaczepia Franka i widzę, że cieszy się z całej tej sytuacji, czasem śpią razem, wzajemnie się myją, bywa że jedzą z jednej miski, miłość kwitnie :D :D :D :D :D :D
jestem PRZE SZCZĘ ŚLI WA

Obrazek

Obrazek

oprócz tego oboje postawili sobie chyba za cel zrujnowanie zjawiska pt. SPOKOJNY SEN MATKI
Franek po nocach poluje mi na dłoń, która wg jego podłej mózgownicy mA GO GŁASKAĆ I KONIEC KROPKA; w związku ze związkiem śpię z dłońmi zakopanymi pod stosem poduszek
Ignaś oczywiście codziennie o 4,00 rano, tej CHOLERNEJ NIESZCZĘSNEJ 4,00 RANO MUSI się bawić, MU SI i już
ergo jestem zawsze o 4,00 rano bliska podjęcia decyzji o przerobieniu go na przykład na dywan (/szalik/poszewkę/posłanko dla Zosi)
Franek rzecz jasna radośnie mu wtóruje

wczoraj z kolei miało miejsce wielkie wydarzenie, mianowicie podcinanie kocurom pazurów
Franek luz, dla zasady zapłakał ze dwa razy ;) a Ignaś histeria, RATUUUUNKUUU AAAAAAA CO ROBIIIICIE!!!! MAAAAAAMOOOOOOOOO!!!! itede :twisted: a Franciszeeeeeeek... polizał go parę razy po główce, łaził niespokojny i ostatecznie w obronie udziabał ciocię Ewę (obcinającą pazury :D ) w rękę :twisted:
bohater :D

ORAZ owy bohater uwielbia odkurzanie :twisted:
wyciągam odkurzacz i kot momentalnie materializuje się obok mnie ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

druga sprawa: Zosia
przesiaduje przede wszystkim w kuchni, a jak zamknę kocury przechodzi do drugiego pokoju; śpi u mojej mamy, któregoś wieczoru zaczęła sama się dobijać i skrobać drzwi :D

raz zdarzył się cud i miała miejsce taka oto scena:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kilka minut siedzieli koło siebie
myślałam, że po czymś takim będzie poprawa, niestety nadal robi się cała rozdarta rozsyczana rozhisteryzowana, kiedy widzi Franka ;/ czasem chowa się za pralkę, za wersalkę i w ogóle często stara się ukryć
bidula :(

iii jeszcze kilka zdjęć, co by skończyć pozytywnym akcentem ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

właśnie kocury śpią sobie w koszyku :D
Obrazek

zapietanaguzik

Od: Śro cze 24, 2009 17:58

Post » Sob wrz 26, 2009 17:07 Re: Zosia, Ignaś i Franciszek

piekne koty i piękne zdjęcia :D a może pomyśl o nowej mieszance kropli bacha dla zosi?tym razem inaczej skomponowanej. mój pies brał dwie mieszanki, najpierw by wyeliminować ogólną histerię, a potem by go wyciszyć i zniewelowac agresję w stosunku do kotów. zamawiałaś krople u forumowej ryśki?
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Sob wrz 26, 2009 17:17 Re: Zosia, Ignaś i Franciszek

agul-la pisze:zamawiałaś krople u forumowej ryśki?

tak

myślę o tym, z tym że póki co pieniędzy brak
może w październiku :roll:
Obrazek

zapietanaguzik

Post » Sob wrz 26, 2009 17:26 Re: Zosia, Ignaś i Franciszek

myślę, że trzeba spróbować. opiszesz dokładnie ryśce jak zosia raguje i ona już coś wymyśli :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Sob wrz 26, 2009 21:37 Re: Zosia, Ignaś i Franciszek

Dobry pomysł z tymi kroplami :wink:

Ale poczekajmy aż Natalia nadrobi budżet bo póki co utrzymanie klubu ZIF troszkę kosztuje :lol:

Wierzę że zrobi wszystko coby jej "dzieci" były szczęśliwe :P
MIKUŚ

Post » Nie wrz 27, 2009 11:49 Re: Zosia, Ignaś i Franciszek

zdjęcia z wczoraj :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

zapietanaguzik

Post » Nie wrz 27, 2009 11:56 Re: Zosia, Ignaś i Franciszek

nie samowite jaka wielka miłość w tak krótkim czasie :1luvu: :piwa:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Nie wrz 27, 2009 12:22 Re: Zosia, Ignaś i Franciszek

Piękne foty ... i piękne koty!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie wrz 27, 2009 18:09 Re: Zosia, Ignaś i Franciszek

Też muszę w takim razie coś napisać :D

Kiedy usłyszałam historię o przycinaniu pazurków kotom, to nie mogłam uwierzyć 8O Franuś zachowuje się jak taki prawdziwy starszy brat :1luvu:

I tak, tak, potwierdzam, że Franciszek uwielbia, gdy się odkurza :mrgreen: Jest wtedy jak taki pan kierownik, który mówi:

"Tutaaaaj, tutaj trzeba jeszcze odkurzyć!" :mrgreen:

Historię F. i Z. Zapięta już opisała :) Niby nic, a jednak dla nas to było niesamowite wydarzenie. Mając w głowie obraz i dźwięki oburzonej Zochy, nie mogłam uwierzyć w to, co opowiedziała mi Natalia :)
Takie ich parominutowe leżanko na szafkach w kuchni to naprawdę COŚ :D

Franek jest jak taki... psycholog :D Spokojnie, cierpliwie, wyrozumiale podchodził do Ignaśka, czym go zjednał, a teraz próbuje z Zosią :)

Ostatnie zdjęcia - :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Z nowości to mogę napisać, że wczoraj przytachałam kotom wieeeeeeelki koszyk wiklinowy, aby mogły wygodniej sobie spać :)
I rozwalił mnie Franek, który przez chwilę był na kocyku i nagle kopyrtnął się na plecy i tak leżał rozwalony niczym powolniak :mrgreen: Natalia może wrzuci później zdjęcia, bo poprosiłyśmy Franka,coby się nie ruszał i był w takiej pozycji przez moment, na co oczywiście Franio się zgodził (cud, nie kot :D)

CiociaZIF

Od: Czw wrz 10, 2009 20:52

Post » Nie wrz 27, 2009 18:42 Re: Zosia, Ignaś i Franciszek

Nie piszę ,ale podczytuję i bardzo lubię tu zaglądać :D
Rozczulający widok z tymi chłopakami :1luvu:
U mnie też 4 rano to najlepsza pora na zabawę :evil:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie wrz 27, 2009 19:56 Re: Zosia, Ignaś i Franciszek

CiociaZIF pisze:Natalia może wrzuci później zdjęcia, bo poprosiłyśmy Franka,coby się nie ruszał i był w takiej pozycji przez moment, na co oczywiście Franio się zgodził (cud, nie kot :D)

tak tak, pięknie pozował :mrgreen:

Obrazek

iii zdjęcia koszyka, z dedykacją dla CiociZIF :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

amyszka witaj :D

i dobranoc wszystkim ;)
Obrazek

zapietanaguzik

Post » Nie wrz 27, 2009 20:25 Re: Zosia, Ignaś i Franciszek

CiociaZIF pisze:.....Franek jest jak taki... psycholog :D Spokojnie, cierpliwie, wyrozumiale podchodził do Ignaśka, czym go zjednał, a teraz próbuje z Zosią :)...............

................cud, nie kot :D..........

Pięknie to napisałaś. Aż mi serducho zabiło jak to przeczytałam. Jestem z Franka DUMNA!!!!!!

Przewspaniałe wiadomości. Widzę że są rozpieszczani do potęgi. A ten koszyk to teraz w sam raz na Franka, Ignasia i nawet Zocha się tam zmieści jak tylko będzie chcieć :mrgreen:

PRAWDZIWY ANIOŁ

Obrazek
MIKUŚ

[poprzednia][następna]