Homer z białaczką

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 25, 2009 0:25 Re: Homer*EgzotykSenior*ChoreStawyBIAŁACZKA!PotrzebneWsparcie

Aniu test trzeba bedzie powtorzyc po jakichs 2 lub 3 tygodniach,one czesto wychodza bledne takze narazie sie nie martw na zapas. Tez tak przechodzilismy z Samsonem przy tescie na FIV- pozytywny-negatywny i znow,kilka razy powtarzalismy zeby sie upewnic bo wyniki byly rozne

Odemnie pieniazki pojda jutro lub w sobote,jak zwykle beda szly ze dwa dni :roll:

Trzymajcie sie cieplutko :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Od: Czw paź 09, 2008 1:40

Post » Pt wrz 25, 2009 6:21 Re: Homer*EgzotykSenior*ChoreStawyBIAŁACZKA!PotrzebneWsparcie

kot ma problemy z jedzeniem, wczoraj nie tknął sam niczego

dziś też miska go nie interesuje, do tego biegunka
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pt wrz 25, 2009 6:38 Re: Homer*EgzotykSenior*ChoraŁapaWychudzeniePotrzebneWsparcieDom

Anna Rylska pisze:nie to nie nerki

HOME MA BIAŁACZKE! :crying: test wyszedł dodatni! :( :( :(

Jesssoooo, jeszcze to, bidulek :( No kurczę nie mam jak pomóc, tylko finansowo i podbijać wątek, może go jakaś dobra dusza zauważy i Cię odciąży, Aniu, zabierając go do siebie ...
Podaj numer konta na pw, podeślę ile mogę dla Homerka.
Pozdrawiam cieplutko i trzymam kciuki za Ciebie, Homera i wszystkie twoje pozostałe koty.
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pt wrz 25, 2009 12:11 Re: Homer*EgzotykSenior*ChoreStawyBIAŁACZKA!PotrzebneWsparcie

Kurczę :? Po prostu nie wiem, co powiedzieć ... nie cierpię tej paskudy ... :crying:
Bedę pomagać w miarę możliwości i podbijać wątek.
Kciuki za Homerka :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt wrz 25, 2009 13:19 Re: Homer*EgzotykSenior*ChoreStawyBIAŁACZKA!PotrzebneWsparcie

Morfologia nie najgorsza, dobrze by było podawać interferon, nawet ludzki. Trzeba spróbować sprowadzić, koszt jednej buteleczki to ok. 30 zł. Wystawię bazarek, coś dołożę, napisz mi swój adres na PW to podeślę kilka kapsułek Beta glukanu.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt wrz 25, 2009 17:06 Re: Homer*EgzotykSenior*ChoreStawyBIAŁACZKA!PotrzebneWsparcie

dzięki dziewczyny
kupiłam dziś scanomune na 2 tygodnie i trovet hepatik, listek -10 sztuk essentiale forte na watróbke, cebion multi
to podaje

Erin to tak ciężko teraz dostać teraz interferon?

Homer nie chce jeść :( strasznie pije i pije 8O

Anna Rylska

Post » Pt wrz 25, 2009 18:04 Re: Homer*EgzotykSenior*ChoreStawyBIAŁACZKA!PotrzebneWsparcie

Homerek prosi o zaglądanie i podrzucanie wątku

Anna Rylska

Post » Pt wrz 25, 2009 18:13 Re: Homer*EgzotykSenior*ChoreStawyBIAŁACZKA!PotrzebneWsparcie

Przepraszam za swój ostetni post - taka byłam zakręcona, że nie dpczytałam wszystkich informacji.
Nie przeraża mnie sama białaczka, ani sprawowanie opieki nad kotem chorym nad białaczkę.
Cały czas rozważam wszystkie możliwości. Bardzo chciałabym przygarnąć Homera, ale nie mogę podjąć się czegoś, nie majac pewności, że podołam.

Dziś niestety pojawiła się u mnie kolejna przeszkoda - odkryliśmy guz przy kręgosłupie u mojej Kiciulki.
Na pełną diagnozę musimy poczekać do poniedziałku, więc do poniedziałku nie jestem w stanie podjąć też żadnej wiążącej decyzji. Nie mogę mieć obu kotów pod jednym dachem - nie mam możliwości odizolowania ich, mojego kota nie mogę teraz szczepić i pewnie nie bede juz w ogóle mogla. Będą więc przebywać w oddalonych od siebie o 45min drogi miejscach. W tej chwili moj kot potzrebuje obslugi co 6godzin i niestety nie pozwoli przy sobie zrobic nic nikomu innemu tylko mnie.
Wiec wydaje mi się, że nie bede wstanie zajac sie nalezycie Homerem i zapewnic mu odpowiedniej opieki - pomijam juz kwestie finansowe, bo to zawsze jakos mozna rozwiazac. Mojemu kotu bedzie coraz gorzej. Jesli kryzys w chorobie nastapi rownoczesnie u obu kotow to organizacyjnie bedzie to dla mnie nie do opanowania. Przy poprzednim kryzysie Kicia potrzebowała opieki 24h/dobę, normalnie co chwilę się coś działo. Mój TZ przejal w zwiazku z powyzszym na siebie praktycznie wszystkie moje obowiazki zawodowe. Nie moge wymagac, aby jeszcze przejal na siebie czesc obowiazkow zwiazanych z opieka nad Homerem, bo w koncu oboje stracimy prace.

Nie wymiguję się. Po prostu muszę być pewna, że dam radę. Od tego zależy także zdrowie i życie Homera.

Aniu jest ciężko, ale przynajmniej postaram się Ci coś wrzucić na konto dla Homerka.

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Pt wrz 25, 2009 18:21 Re: Homer*EgzotykSenior*ChoreStawyBIAŁACZKA!PotrzebneWsparcie

Anna Rylska pisze:

nie, nie jest ciężko, ale to pierońsko drogi lek ( ok 2000,- )
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Pt wrz 25, 2009 18:31 Re: Homer*EgzotykSenior*ChoreStawyBIAŁACZKA!PotrzebneWsparcie

o rany, ja nawet tyle nie zarabiam :(

Anna Rylska

Post » Pt wrz 25, 2009 18:35 Re: Homer*EgzotykSenior*ChoreStawyBIAŁACZKA!PotrzebneWsparcie

Aniu, można robic tylko to co można... :cry:

można podać ludzki, tak jak sugerowala Erin....
Obrazek

Ruach

Post » Pt wrz 25, 2009 18:37 Re: Wyrzucony!Persowaty staruszek,chory.Prosimy o dom i wsparcie

[quote="Anna Rylska"]Obrazek
/quote]

Homciu, kochany, jakos będziemy walczyć o Ciebie...........
Obrazek

Ruach

Post » Pt wrz 25, 2009 18:53 Re: Homer*EgzotykSenior*ChoreStawyBIAŁACZKA!PotrzebneWsparcie

Homer do góry!!!!!!!!!!!!!! Potrzebna pomoc!!!!!!!!!!!
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Od: Czw wrz 04, 2008 20:18

Post » Pt wrz 25, 2009 19:54 Re: Homer*EgzotykSenior*ChoreStawyBIAŁACZKA!PotrzebneWsparcie

Ruach pisze:
Anna Rylska pisze:

nie, nie jest ciężko, ale to pierońsko drogi lek ( ok 2000,- )

Jedna dawka to 40 zł na jeden kilogram kota. Potrzebne są przynajmniej trzy zastrzyki w odpowiednich odstępach czasu, czyli cała kuracja to przynajmniej 120 zł na kilogram kota. Jeżeli kot waży np. 3 kg, to kuracja kosztuje min. 360 zł.

40 zł za jedną dawkę na kilogram kota płaciłam w styczniu. Myślę, że ceny się nie zmieniły. Jest to interferon koci, o ludzkim nie mam pojęcia.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt wrz 25, 2009 20:17 Re: Homer*EgzotykSenior*ChoreStawyBIAŁACZKA!PotrzebneWsparcie

Na początek Homer dostanie od mnie w prezencie pierwszą dawkę interferonu. Na raz byłoby ciężko, ale w odstepach czasowych powinnam dać radę. Aniu, na Twoje konto?

Ajjjj no i nie wiem ile Homerek waży...
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

[poprzednia][następna]