Kochani piszę do was z prośbą o odpowiedź na podstawowe może pytania, ale mam bardzo mało czasu, a muszę szybko podjąć decyzję. Chodzi o watek Homerka - egzo, któremu wyszedł pierwszy test na białaczke dodatni. Chcę go bardzo przygarnąć - liczy się każdy dzień, ale muszę mieć pewność, że podołam, jesli się okaże po powtórzeniu testu, że białaczkę jednak "posiada". Dlatego nie mam czasu - na razie, aby przeczytać obie części wątku. W chwili obecnej mam pod opieką 15letnią koteczkę z PNN - przed nami ostatnie miesiące lub nawet tygodnie życia

Wymaga ode mnie stałej opieki, nie je, wieć muszę ja karmić, podawać kroplówki itd. Jej organizm jest bardzo osłabiony, więc Homerek i tak na razie nie zamieszkałby z nami w domu, tylko w moim biurze - to nie jest typowe biuro moloch tylko biuro-mieszkanie w kamienicy, więc jest duży spokój, bez stresu dla kota. Ale ja osobiście mogłabym spędzać z nim 4 godziny dziennie, pozostałe 4-5 godzin spedzałby z moim TZ - na szczęście pracujemy razem. Niestety noce musiałby spędzać sam.
1. Czy dla kota chorego na białaczkę taki "tryb" opieki jest wystarczający? Oczywiście w przypadku kryzysu TZ zostalby z nim na noc - jest taka mozliwosc, ale nie moze byc tak ciagle.
2. Jak wyglada kwestia podawania leków - czy wiekszosc lekow, ktore nalezy podawac jest w płynie i tabletkach, czy tez trzeba podawac zastrzyki?
3. Jak wyglada kwestia z interferonem? Kot jest wycienczony, czy ma sens podawanie ludzkiego, czy lepeij od razu koci? Czy interferon zaczac podawac od razu? Czy czekac na powtorzenie testu (raczej nie, prawda?)? Jaki jest rzeczywisty szkodliwy wpływ leku na nerki, tzn. po jakim czasie stosowania może zaczac się dziac cos zlego? Czy interferon podaje się doustnie czy jest w zastrzykach?
4. Jakie badania należy przeprowadzic kotu? Czy jest wskazane zrobić od razu test ze szpiku?
5. Jak wygląda kwestia diety, czy są jakieś szczególne wymagania? Czy można stosować BARF?
6. Co oprócz leków sterydowych jest absolutnie zabronione?
7. Inne ważne?
Bardzo was proszę o szybką odpowiedź.