Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno-szuka DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 24, 2009 21:30 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

Tak napisałam, bo tak mi wetka powiedziała. Że kosci sterczą, że chuda, że zabiedzona. Długa była (taki tasiemiec) i faktycznie mozna było szkielecik sobie obejrzec, ale ja myslałam wtedy, że wszystkie małe koty takie są. :oops: dopóki nie zobaczyłam... Gluśka. :lol:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw wrz 24, 2009 21:44 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

Mój Ptysieniek tez był chudziuteńki,ale bardzo szybko przybrała na wadze,karmiłam go mieskiem i smietanką-wtedy jeszcze była w sprzedaży 8%,dopiero po kilku dniach zaczęłam ja mieszac z wodą :oops: ,ale wtedy jeszcze nie znałam Miau,nawet nie miałam komputera i nie umiałam się nim posługiwac!
Na całe szczęscie miałam swiadomość,że kotom mleko szkodzi i nie dawałam wcale!
Ale whiskasa kupowałam,bo w Morągu nie było nic lepszego(teraz tez za wielkiego wyboru nie mam :( )
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw wrz 24, 2009 22:25 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

A ja to się cieszę, że jak Kulka przyszła, nie znałam "miau". Gdybym wiedziała tyle, co teraz, na zawał bym zeszła. A tak, Kulka przyszła wieczorem z próbką suchego Royala na wyposażeniu, ja rano pobiegłam kupić transporter, Kulę do weta, a tam mi już wszystko powiedzieli. Kula wyrosła na Royalu, Animondzie i gotowanym mięsku, i żyje.
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Czw wrz 24, 2009 22:30 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

kropkaXL pisze:Mój Ptysieniek tez był chudziuteńki,ale bardzo szybko przybrała na wadze,karmiłam go mieskiem i smietanką-wtedy jeszcze była w sprzedaży 8%,dopiero po kilku dniach zaczęłam ja mieszac z wodą :oops: ,ale wtedy jeszcze nie znałam Miau,nawet nie miałam komputera i nie umiałam się nim posługiwac!
Na całe szczęscie miałam swiadomość,że kotom mleko szkodzi i nie dawałam wcale!
Ale whiskasa kupowałam,bo w Morągu nie było nic lepszego(teraz tez za wielkiego wyboru nie mam :( )

www.zooplus.pl
polecam animonde carny puszki - wychodzi taniutko w megapaku i długi okres przydatności

ale tam tylko mokra karme sie opłaca, suche kupuję w karakvecie a witaminki w kaciku pupila

jak znacie jakieś tanie sklepy to się podzielcie informacjami :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw wrz 24, 2009 22:38 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

Ja kupuję w zwierzakowie, ale jestem na miejscu i mam za darmo. Musicie zobaczyć jak to się opłaca na terenie Polski.
http://www.zwierzakowo.pl/

zabers

Post » Czw wrz 24, 2009 22:42 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

Ja kupuje większe ilości i tez mam za darmo dostawę ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw wrz 24, 2009 22:46 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

Dziewczyny, idę spać. Bazary obrobione, PW odebrane, fanty popakowane. Już mi sie w głowie kołomyci. Na razie.

zabers

Post » Pt wrz 25, 2009 5:13 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

Animondę carny kupuje u siebie,ale czasem moje ogonki jedzą ,a czasem nie!
Generalnie karmię je sercami wołowymi i mieskiem ze skrzydełek kurczaka,indyka nie tkną,ja tez!
Suche tez kupuję w Krakvecie,albo u siebie,Ptyś je RCUrinary,wiec Krakwet,reszta zadowala sie karmami bytowymi,na szczęście nie musza jeść specjalistycznych,bo bym na chleb nie miała :lol:
Zastanawiam się nad Bozitą,ale opłaca się kupić tylko w mega packu,a nawet nie wiem,czy by im smakowała 8O
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt wrz 25, 2009 6:48 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

kropkaXL pisze:Zastanawiam się nad Bozitą,ale opłaca się kupić tylko w mega packu,a nawet nie wiem,czy by im smakowała 8O

Właściwie to ni powinnam się odzywać, bo mam tylko 2 sztuki, :oops: ale...
Moim smakuje, ale co jakiś czas zmieniam, bo (jak każdemu) się nudzi.
A ile dajecie mokrej dziennie i jak często?

zabers

Post » Pt wrz 25, 2009 6:52 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

Witam się.
Moje wybrzydzające potfory Bozitę lubią.
Nie chcą jeść Animondy Brocconis.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pt wrz 25, 2009 7:26 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

Tej moje też nie lubią.

zabers

Post » Pt wrz 25, 2009 7:34 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

moje nie tkną Bozity, a jak już tkną, to mają sraczkę :roll: Animondy Carnyteż nie tkną...

Kasia, tak sobie myślę o tej kotce złapanej. Ona jest kotna, prawda? więc ranka po sterylce będzie dosć duża. Nie lepiej wstawić ją do piwnicy w klatce wystawowej? w piwnicy na pewno masz jakieś klamoty, ona jest dzika, będzie usiłowała sie wydostać, moze sobie zrobić krzywdę. Klatka jest naprawdę bezpieczniejsza. My w Łodzi mamy "hotelik" posterylkowy, który prowadzi Wiedźma i Andorka - wszystko tam w klatce siedzi, aż się nie zagoi. Poza tym po okresie rekonwalescencji łatwiej złapać, żeby wypuścić na wolność.
A samej akcji gratuluję :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt wrz 25, 2009 7:58 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

Właśnie złożyłam zamówienie na animonde. Ktoś kiedyś na forum napisał że utrzymanie dwóch kotów nie jest wiele droższe od jednego :) nie w moim przypadku:) . Posiadam wyjątkowo żerne koty :) zwłaszcza Bezybiurz (Bezik). Ten tylko przy miskach siedzi. Zje swoje i do Luny zagląda. :D Ech........ ale czego się nie robi dla tych kochanych małych stworków :)
ObrazekObrazekLuna 2008-13 i Bezebiusz (Bezik).

MartaAgnieszka

Od: Pon lip 06, 2009 8:10

Post » Pt wrz 25, 2009 8:12 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

Georg-inia pisze:moje nie tkną Bozity, a jak już tkną, to mają sraczkę :roll: Animondy Carnyteż nie tkną...

Kasia, tak sobie myślę o tej kotce złapanej. Ona jest kotna, prawda? więc ranka po sterylce będzie dosć duża. Nie lepiej wstawić ją do piwnicy w klatce wystawowej? w piwnicy na pewno masz jakieś klamoty, ona jest dzika, będzie usiłowała sie wydostać, moze sobie zrobić krzywdę. Klatka jest naprawdę bezpieczniejsza. My w Łodzi mamy "hotelik" posterylkowy, który prowadzi Wiedźma i Andorka - wszystko tam w klatce siedzi, aż się nie zagoi. Poza tym po okresie rekonwalescencji łatwiej złapać, żeby wypuścić na wolność.
A samej akcji gratuluję :ok:

Ostatnio nasza wetka sterylizowała kotkę w wysokiej ciąży.Dwa tygodnie do rozwiązania było.Jak zwykle szew boczny i mały.Ona normalnie ma złote ręce do tego.I to sama bez żadnej asysty.

jolab

Od: Pon sie 06, 2007 15:53

Post » Pt wrz 25, 2009 8:13 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony

Ja bardzo często kupuję na allegro.. porównuję ceny i czasem wychodzi taniej ;)

a tak w ogóle to dzien dobry :D
Obrazek

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

[poprzednia][następna]