NiewidomaBella-Wróciła do Domu! SchrŁódź/LidkaJuż wDOMU

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 24, 2009 16:48 Re: Niewidoma Bella-UMIERA w Schronisku Łódź!! Lidka już w DOMU

Nawet sobie tego nie mogę wyobrazić, co ona tam przeżywa otoczona obcymi zapachami i odgłosami...

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw wrz 24, 2009 17:40 Re: Niewidoma Bella-UMIERA w Schronisku Łódź!! Lidka już w DOMU

najgorsze, że ona już nawet nie nasłuchuje, nic
nie wiadomo czy coś je, czy nie boli ją coś..
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw wrz 24, 2009 18:00 Re: Niewidoma Bella-UMIERA w Schronisku Łódź!! Lidka już w DOMU

biedulka :cry:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Czw wrz 24, 2009 18:16 Re: Niewidoma Bella-UMIERA w Schronisku Łódź!! Lidka już w DOMU

Bella, może ktoś będzie mógł Ci pomóc.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw wrz 24, 2009 18:18 Re: Niewidoma Bella-UMIERA w Schronisku Łódź!! Lidka już w DOMU

ruru pisze:najgorsze, że ona już nawet nie nasłuchuje, nic
nie wiadomo czy coś je, czy nie boli ją coś..

naprawdę Ruru?? :( tak się już załamała.....? :( :( :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw wrz 24, 2009 18:34 Re: Niewidoma Bella-UMIERA w Schronisku Łódź!! Lidka już w DOMU

ja teraz w niedzielę, myślałam, że to jest dzikusek
i, że obecność ludzi ją stresuje, kiedy Ania chciała ją dotknąć
to na nią syknęła, i dlatego dałyśmy jej spokój.
Ale teraz, po tym co Etka napisała, że wcześniej Kicia wstawała i nasłuchiwała,
to myślę, że ona się wycofała,teraz jest skrajnie zrezygnowana, zestresowana,
jeszcze koty ją biły w boksie, a ona przecież nie wie co się dzieje :(
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Czw wrz 24, 2009 19:10 Re: Niewidoma Bella-UMIERA w Schronisku Łódź!! Lidka już w DOMU

hop! :(
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Czw wrz 24, 2009 19:19 Re: Niewidoma Bella-UMIERA w Schronisku Łódź!! Lidka już w DOMU

Czy Bella powinna trafić do DT/DS bez kotów?

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Czw wrz 24, 2009 19:25 Re: Niewidoma Bella-UMIERA w Schronisku Łódź!! Lidka już w DOMU

Nasz niedowidzacy Kubuś świetnie daje sobie rade w grupie.
Duśka ma jedno oko na dodatek zarastające ale też sobie świetnie radzi. Jęsli tylko Bella jakoś znosi inne koty to myślę, że nie musi byc sama. Nawetobecnośc innych kotów byłaby o tyle wskazana, że pokazuja gdzie mozna wejsc. No chyba, że inne koty by jej nie zaakceptowały.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw wrz 24, 2009 19:27 Re: Niewidoma Bella-UMIERA w Schronisku Łódź!! Lidka już w DOMU

Ona nie ma nic przeciwko kotom,
chyba Etka pisała, że początkowo
Bella siedziała w boksie ze srebrnym Kocurkiem
i że się lubili...
Ale w tych zbiorowych boksach
jest dużo kotów o różnych osobowościach
konkurują ze sobą, są poddenerwowane
i pewnie może tak być, że zdenerwowane
wyładują złość na słabszym
ja tak to rozumiem...
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Czw wrz 24, 2009 19:47 Re: Niewidoma Bella-UMIERA w Schronisku Łódź!! Lidka już w DOMU

Lidka pisze:Nasz niedowidzacy Kubuś świetnie daje sobie rade w grupie.
Jęsli tylko Bella jakoś znosi inne koty to myślę, że nie musi byc sama. Nawetobecnośc innych kotów byłaby o tyle wskazana, że pokazuja gdzie mozna wejsc. No chyba, że inne koty by jej nie zaakceptowały.

Moja całkiem niewidoma Kimisia bardzo dobrze funkcjonuje z naszymi kotami. Przyjęły ją bezproblemowo, ona też od początku była dobrze nastawiona do nowych towarzyszy życia.
Myślę, że obecne zachowanie Bellusi jest spowodowane stresem i przestrachem kici. W bezpiecznym otoczeniu, w towarzystwie przyjaznych kotów powinna odzyskać spokój.
Wiadomo jakim szokiem, nawet dla widzącego kota jest schronisko, a co dopiero dla takiego biedactwa :cry: Nie wie gdzie jest, co się z nią dzieje, co się z nią stanie, niepewna dnia ani godziny, boi się pewnie w sposób dla nas niewyobrażalny.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw wrz 24, 2009 20:28 Re: Niewidoma Bella-UMIERA w Schronisku Łódź!! Lidka już w DOMU

Caly czas mysle o Belli, po tym jak Lidzia znalala domek,ale pod pytaniem, czy podolam? kryja sie jeszcze bardziej szczegolowe, nie znajace odpowiedzi pytania. Dostalam pw-a od osoby, ktora martwi sie losem Belli z zapytaniem, czy nie moglabym jej wziac.....Sama caly czas sie nad tym zastanawiam.
Pisze jawnie o moich obawach....co bedzie jesli domek staly sie szybko nie znajdzie? co bedzie, jesli bedzie potrzebowala intensywnej opieki medycznej, ktora niestety kosztuje? co bedzie, jesli wyniki badan wykarza problem z nerkami lub watroba? to takie wewnetrznie nurtujace pytania, ale z takich calkiem przyziemnych, czy odnajdzie sie pomimo zabrania Jej ze schronu przy 8 kotach, gdzie nie bedzie miala mozliwosci izolacji? Moje ogony, te stale i te tymczasowe do tej pory nie sprawialy problemow z akceptacja nowych przybyszy. Jesli wezme Belle na dt a sie okaze, ze bedzie sie czula zle wsrod takiej ilosci kotow to co dalej, oddac ja z powrotem do schronu? nie wybaczylabym sobie tego.....
To takie wyrachowane, ale staram sie oceniac sytuacje realnie, niestety okreslajac siebie jako jednostka nie jestem w stanie pomoc wszystkim kotom, ktorym bym chciala, tak jak kazda z nas.
Nie patrze na kolor futerka, tylko na to, czy dam rade.......

elfrida

Od: Pt gru 15, 2006 22:15

Post » Czw wrz 24, 2009 20:48 Re: Niewidoma Bella-UMIERA w Schronisku Łódź!! Lidka już w DOMU

Elfrida, chciałabym napisać, tak, oczywiście bierz Bellę, bo bardzo mi jej szkoda. Ale tego nie zrobię, bo Twoje obawy mogą się spełnić. Masz wielkie serce, ale sporo własnych zwierząt, a życie pisze różne scenariusze.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw wrz 24, 2009 20:58 Re: Niewidoma Bella-UMIERA w Schronisku Łódź!! Lidka już w DOMU

ja myślę, że byłoby dobrze
gdyby udało się Belli zrobić badania
czy jest możliwe, żeby poprosić
o to w schronisku?
pieniądze, które miały zasilić Lidkę
bardzo chciałabym przeznaczyć na Bellę
właśnie na te badania...
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Czw wrz 24, 2009 21:33 Re: Niewidoma Bella-UMIERA w Schronisku Łódź!! Lidka już w DOMU

domku gdzie jesteś?
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

[poprzednia][następna]