Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
violavi pisze:Tak jak napisałam w PW do koko, nie mam żadnego doświadczenia w tego typu rozmowach, nigdy nie byłam na takiej wizycie.
Boję się wziąć odpowiedzialność, jeśli by się potem miało okazać, że coś poszło nie tak.
W końcu tutaj chodzi o żywe zwierzę, a nie pluszaka.
Mieszkam bardzo blisko tej osoby i mam czas, mogłabym podejść z kimś doświadczonym choć trochę.Sama się boję.
DJ pisze:violavi pisze:Tak jak napisałam w PW do koko, nie mam żadnego doświadczenia w tego typu rozmowach, nigdy nie byłam na takiej wizycie.
Boję się wziąć odpowiedzialność, jeśli by się potem miało okazać, że coś poszło nie tak.
W końcu tutaj chodzi o żywe zwierzę, a nie pluszaka.
Mieszkam bardzo blisko tej osoby i mam czas, mogłabym podejść z kimś doświadczonym choć trochę.Sama się boję.
Może się do Ciebie dołączę??
Na przyszłość będzie jak znalazł![]()
![]()
AgaPap pisze:Acha, i pomyślałam, że z "naszych" opolskich dziewczyn, które się zaoferowały ale pisały, że nie mają doswiadczenia któraś może by poszła z Boo77 coby na przyszłość się podszkolić i potem same będą lataś po wizytach przedadopcyjnych
smoczyca3g pisze:Może Boo77 mogłaby chociaż instrukcję tu wpisać?
Tzn. na co zwrócić uwagę, o czym rozmawiać, czego wymagać?
violavi pisze:smoczyca3g pisze:Może Boo77 mogłaby chociaż instrukcję tu wpisać?
Tzn. na co zwrócić uwagę, o czym rozmawiać, czego wymagać?
Boo77 nie ma teraz czasu, jest w pracy, rozmawiałam z nią na gg.
Ale fajnie by było, żeby ktoś zwięźle i na ten temat napisał na co szczególnie zwracać uwagę.
Chyba, że jest gdzieś taki wątek na forum.
Generalnie rozmawiałyśmy o świadomości przyszłych opiekunów na temat długości życia kotów (obowiązek na długie lata), ich karmienia (czym?), opieki weterynaryjnej (najważniejsze: konieczność kastracji/sterylizacji!), zapewnienia opieki podczas wyjazdów opiekunów, zabezpieczenia mieszkania (okna, balkon).
koko_ pisze:Witamy pięknie Wolontariuszy
Popełniłam dyskryminację chyba, czy coś?
Użytkownicy przeglądający ten dział: egw, Google [Bot] i 223 gości