Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 21, 2009 21:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

betbet raczej aktualna- myslisz o www.pkdt.pl? maja jest moderatorem......nie ma juz tyle czasu co kiedyś, ale wedle sugestii aktualizuje ją. a o co chodzi?

marea.........nie wiem naprawdę jak pomóc? u nas bieda straszna, jest nas kilka na krzyż...a kotów masa. ja urodziłam dopiero, nasza moderatorka w stolicy :cry: nikt do nas nie dochodzi nowy, tylko stare działaczki nadal biorą kotki, a jest nas tyle co kot napłakał. jeżeli udało by ci się znaleźć jakikolwiek domek tymczasowy dla kociątka, to myślę że PKDT mogło by pomóc finansowo w leczeniu i zrobimy ogłoszenie na naszym portalu ogłoszeniowym. możemy załatwić też tańszą sterylkę- np. u agnieszki marczak weta na kartuskiej.
nic innego mi na chwilę obecną nie przychodzi do głowy, ja sama jestem obecnie między cycem a pampersem 8O na nic nie mam czasu a noce coraz mniej przespane, zaczynam wyglądać jak zombie :? :wink:

karolina s jakie sa losy klatki łapki????????? jest juz u ciebie???????
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon wrz 21, 2009 22:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

spokojnie, pytałam bo podsyłałam stamtąd koteczki komuś żeby zoabaczył:)

EDIT dnia następnego...

Zaczynam się irytować. Coraz więcej znajomych, znajomych prosi o znalezienie kota czy psa do adopcji. Poświęcam swój czas, siły, wzrok, pomagam szukać. Myślę sobie, może nie znają tak dobrze internetu, może nie wiedzą gdzie szukać żeby się nie dać oszukać...No i znajduję...pokazuję, różne, do wyboru, do koloru. Np koty z PKDT i opowiadam jak działacie, ile to Was kosztuje...
A potem dowiaduję się, że ktoś woli wziąć kota z ogłoszeń na trojmiasto. pl od kogoś prywatnego, bo tam nie trzeba się pierdzielić z umowami ani sterylizować.

Szlag mnie trafia...

Jak potrzeba klatki łapki to dajcie znać.
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Wto wrz 22, 2009 18:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

BEATKA NIE PRZEJMUJ SIĘ- są ludzie i taborety :? my nie oddajemy zwierząt wypielęgnowanych z trudem byle komu :x

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Wto wrz 22, 2009 22:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

A u mnie w łazience dzikują kolejne 4 tymczasy Coco i Carmen
2 dziewuszki i 2 dzikich chłopakow Cypisek i Cyprianek
trzymajcie kciuki :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Śro wrz 23, 2009 8:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Betbet pisze:A potem dowiaduję się, że ktoś woli wziąć kota z ogłoszeń na trojmiasto. pl od kogoś prywatnego, bo tam nie trzeba się pierdzielić z umowami ani sterylizować.

Szlag mnie trafia...

Dlatego ja ostatnio wychodzę z założenia, że od razu w ogłoszeniach piszę o umowie adopcyjnej o konieczności sterylizacji, i o tym że zastrzegam sobie prawo wyboru opiekuna bez względu na kolejność zgłoszeń - owszem telefonów mniej, i dłużej trzeba czekać ale za to ci ludzie co "nie chcą się pierdzielić z umowami i sterylizacją" nie dzwonią do mnie, a ci co dzwonią nie są zdziwieni ze chcę zadać im kilka pytań.
Niestety smutne jest to że masa ludzi, którzy traktują małego kotka jedynie jako przytulankę/zabawkę weźmie sobie kotka od ludzi którzy bezmyślnie rozmnożyli swoje zwierzęta, i potem chcąc się pozbyć małych nie będą pytali o szczegóły, i potem stąd my mamy znów masę roboty, bo przytulanki/zabawki zaczynają znaczyć/dostają rui i lądują na ulicy.... ......może kiedyś ta świadomość będzie większa...oby
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro wrz 23, 2009 8:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

monika święte słowa, ja jak zaczęłam pisać w mailach do zainteresowanych kocią adopcją o umowie adopcyjnej, o dialogu przedadopcyjnym to odpowiadały jedna osoba na dziesięć.
ludzie nie rozumieją, że zwierze to nie zabawka....mentalność naszego narodu jest potworna :?

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro wrz 23, 2009 9:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

taaak.jeszcze obcy ludzie to mnie tak nie boli. Ale rodzina, znajomi...no frustracja do potęgi. Nic to, pomarudziłam ,niewiele wniosłam. Sabina czy jest możliwość wtargnięcia nieco w Twoją prywatnośc i otrzymania na pw linka do jakiegoś zdjęcia dziewuch? Zwykła ludzka ciekawość i uwielbienie dzieci:)
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Śro wrz 23, 2009 9:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

kochana wejdź na naszą klasę- SABINA SKAZA GDYNIA- tam sa fotki dzieci :)

nie mam czasu podesłać ci tych zdjęć kotów .....ciągle latam między karmieniem a kupaleniem.....
wejdź na naszą stronkę www.pkdt.pl i jest link w rogu prawym NASZE AKCJE- tam jest link do allegro, są fotki kotów przed uratowaniem czyli biedy totalne i po odratowaniu- pięknoty. dobry materiał!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro wrz 23, 2009 21:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Znalazłam domek dla Mimi z Waszej strony. Dziewczyna się zakochała, umowa, sterylka....ale widzę żę w nowym domu...ups
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Czw wrz 24, 2009 8:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Może dziewczyna w innej koteczce się jeszcze zakocha. Mimi owszem jest urocza ale jest już od niedzieli w super domku razem z Nikim, właśnie dostałam maila od opiekunów że wszystko w porządku.
Gisha ma czarno białą koteczkę Psotkę na dt.
edit:
Ups, przepraszam Psotka też już w DS, to może Kinga ma koteczkę albo Aga Marczak?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw wrz 24, 2009 9:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

no właśnie szukamy stanowczo panienki, małej. ubarwienie bez znaczenia.
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Czw wrz 24, 2009 9:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Jest mała cudna panienka do wzięcia:

Obrazek

tylko... najprawdopodobniej nie będzie widziała na jedno oczko...

Ma też ślicznego zdrowego braciszka:

Obrazek

Bardzo się kochają...
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Czw wrz 24, 2009 11:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

niestety chodzi o zdrową dziewczynkę
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Czw wrz 24, 2009 11:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Agnieszka Marczak na pewno ma takową i Dzidzia tez!

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Czw wrz 24, 2009 12:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

już Agnieszka do mnie dzowniła, ma problemy z komputerem, a my bedziemy mialy problem zeby do Agnieszki dotrzec bo nie mamy samochodu hm hm no ale pracujemy nad rozwiązaniem sytuacji;)
ObrazekObrazek

Betbet

[poprzednia][następna]