Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 18, 2009 8:39 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, o dwóch takich co zrobią wszystko

No proszę, jakie grzeczne Koteczki.

Prawie jak nie Diabły... :twisted:

Co do świeżo sprzątniętej kuwety. Kiedyś popełniliśmy błąd z TŻ i kupiliśmy na próbę tańszy żwirek, "bo kolega mówi, że jest dobry". Posłuchałam TŻa. Żwirek jak żwirek, kolor tylko dziwny miał, bo żółtobrunatny. Po 2-3 dniach okazało się, że kołdra zalana, kupa nie tam, gdzie trzeba. TŻ zły jak osa, ja spanikowana, że któreś zaczyna chorować 8O .

Okazało się, że mimo codziennego wybierania urobku, żwirek zaczął tak śmierdzieć, że nie dało sie wytrzymać (cyt. za TŻ-śmierdziało jak małpie z ucha). My poczuliśmy to po jakiś 5-6 dniach, a koty pewnie wcześniej. I wolały się załatwić nie tam gdzie trzeba, niz wleźć do śmierdzącej kuwety.

Kiedy wymieniłam im żwirek na jedynie poprawny politycznie, to nawet nie ustawiły się w kolejce i nie poczekały, aż nałożę pokrywę kuwety i wsunę ją na miejsce. Wlazły oba-i oba się grzecznie wysikały... :ryk:

Już nie testujemy nowych żwirków.... 8)

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Pt wrz 18, 2009 8:49 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, o dwóch takich co zrobią wszystko

Na początku akcji "struwity" próbowałam żwirku silikonowgo - myślałam, że może nie wyjdzie tak dorgo, a za to jak mnie czasem nie 14 godzin w domu, to kotki będą regularnie chodzić na sioo - wiadomo, że to ważne. No niestety, przy 2 kotach na karmie moczopędnej, żaden z silikonów nawet nie zbliżał się parametrów podanych przez producenta :twisted: : opakowanie na 2 miesiące (dla 1 kota) wystarczyo na tydzień . Za droga impreza :? , wolę te pieniądze przeznaczyć na badania profilaktyczne CDT. No i wrócilismy do Benka gruboziarnistego ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt wrz 18, 2009 8:56 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, o dwóch takich co zrobią wszystko

Benek rządzi :lol:

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Pt wrz 18, 2009 19:45 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, o dwóch takich co zrobią wszystko

Alix - Siostro po Pakcie - Kinga w potrzbuje pomocy - ZAJRZYJ :!:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt wrz 18, 2009 20:37 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, o dwóch takich co zrobią wszystko

Alix - jedynie słuszny był Twój tekst u Pięciokota :ok:

Nie ma to jak wsparcie wzajemne PASKUD NA MIETŁACH
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Sob wrz 19, 2009 16:20 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, o dwóch takich co zrobią wszystko

Dzięki za uznanie, Siostro AYO :wink: Żałuję, że nie mogę włączyć się bardziej czynnie w akcję, ale jestem ledwo żywa - albo wychodzi ze mnie stres po pawiakch Bandido, albo cóś mnie bierze ... Na szczęście Bandido lepiej, chociaż wczoraj znów miał odruch wymiotny :evil: Jutro zaczniemy wracać do przepisowych chrupek, bo jeszcze nawrotu kryształków mi brakuje do szczęścia :twisted: - mam nadzieję, że już bez pawi ...

alix76

Post » Nie wrz 20, 2009 11:11 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, o dwóch takich co zrobią wszystko

Arrrrrghhhh, był paw, zaraz rano - ale nabrałam podejrzeń, że to reakcja pustego (w nocy nic nie ubyło :( ) żołądka na kocie junk food. Z drżeniem serca podała chrupki, bez mała po jednej :twisted: - no i czekamy ... na razie jest ok

alix76

Post » Nie wrz 20, 2009 15:20 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, o dwóch takich co zrobią wszystko

kotecek się męczy a Ty jeszcze gardłujesz :evil:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Nie wrz 20, 2009 15:23 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, o dwóch takich co zrobią wszystko

A myślisz, że ja się nie męczę? Na każde prychnięcie włosy mi dęba stają!

alix76

Post » Nie wrz 20, 2009 17:56 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, o dwóch takich co zrobią wszystko

To może na zakończenie weekendu coś w lżejszym stylu - od późnego ranka jemy suche, pawi brak, oby tak dalej. Ktoś mi tu zarzucał, że CDT to Bracia Ksero :twisted:
Poniżej zdjęcie, na którym NA PEWNO można ich odróżnić:

Obrazek

Zidane to ten, który ziewa! Nie, wcale ze mnie nie taki dobry fotograf - kotecek ziewnął sobie, jak robiłam zdjęcie :twisted:
Kiciunie pozują na donicy PO tymianku - onegdaj to była donica z tymiankiem, ale KTOŚ wysiedział wielki łysy placek w środku, a tymianek smętnie zwisa po bokach ratując życie ...
A tak w ogóle, to w związku ze spadkiem temperatur w nocy Koty Niezależne zmieniły się w Koty Podkołderne. Inna wersja spania: jeden pod kołdrą, drugi na kołdrze w położeniu które nazywam "na pinezkę" tzn. tak ułożony, żebym nie mogła zmienić pozycji bez ruszania Kota, czego, oczywiście, staram się unikać, bo mi go szkoda. Jemu mnie najwyraźniej nie...

alix76

Post » Nie wrz 20, 2009 18:02 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, o dwóch takich co zrobią wszystko

Piękni są obaj ci bandyci :1luvu: :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon wrz 21, 2009 7:17 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, o dwóch takich co zrobią wszystko

No i zaczął się nowy tydzień, bez pawi ... oby tak dalej :mrgreen: Bandido trochę senny rano, ale zdaje się w nocy rozrabiał. Od wczoraj mu co chwilę sprawdzam nosek (chłodny i wilgotny) i uszka (chłodne), czy aby nie ma gorączki :roll: Apetyt ma, czyli chyba już po wszystkim!

alix76

Post » Pon wrz 21, 2009 11:28 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, o dwóch takich co zrobią wszystko

Pozwolę sobie zareklamować zdjęcie :mrgreen:
Kotecki różnią się wyłącznie tym, że jeden ziewa a drugi nie :mrgreen:
Poszłaś na łatwiznę Siostro 8) znajdź takie, na którym ędą różnice możliwe do uchwycenia przez postronnego obserwatora a nie mamusię, która zna każdy kłaczek na koteczkach :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon wrz 21, 2009 11:38 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, o dwóch takich co zrobią wszystko

Dzięki za światłe wskazówki, Siostro AYO - obawiam się, że sporządzenie takiego zdjęcia jest niewykonalne, poniważ CDT SĄ do siebie BARDZO podobne ... :ryk: Jedyną osobą naprawdę postronną, która uchwyciła różnicę (głównie wściekłego wzroku, ale zawsze :twisted: ) była w zeszłym tygodniu vetka, która je po kolei badała i stwierdziła diametralnie odmienne zachowanie kotecków :twisted: Także na użytek forum pewnie pozostaną Braćmi Xero ...

alix76

Post » Pon wrz 21, 2009 11:51 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, o dwóch takich co zrobią wszystko

:ryk: :piwa: :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

[poprzednia][następna]