K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 18, 2009 16:33 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

dzwonila pani w sprawie czarnuszka:( powiedzialm ze jest chory:( nie potrafilam jej powiedziec ze odszedl:( mialabym goraca prosbe, jesli to mozliwe, zeby ktos zadzownil do tej pani i zaproponowal jej innego czarnuszka, wole jej oszczedzic wiadomosci, ze zmarl kociak ktorego chciala, a nie potrafie jej klamac:(
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Pt wrz 18, 2009 16:51 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Biedny Walker :(

Na Kocimską przywiozłam następnego kociaka - burego Felusia, wiek ok. 4 mies., wczoraj odrobaczony, dziś zaszczepiony. Na razie jest w klatce, ale baaardzo chce z niej wyjść. Niestety ma świerzbowca - kupiłam Oridermyl, trzeba mu czyścić uszka. Na szczęście kot jest przyjaźnie nastawiony do człowieka.

Oczywiście w pokoju 3 kupale, w tym dwa na samym wejściu. :twisted: Kupiłam też Repelex - odstraszacz i po zmyciu podłogi spryskałam felerne miejsca. Proszę o powtarzanie tej czynności.

I jeszcze jedno: ja wiem, że Wielopole leży centralnie, ale bardzo proszę o wsparcie na Kocimskiej. Tu też jest 11 kotów, w tym 10 luzem, tylko 3 z nich są jako-tako proludzkie. Nie wszystkie są kuwetkowe, jak widać w naszych wypowiedziach. Poza tym podanie dzikom jakiegoś leku, jak to teraz ma miejsce w przypadku jednej burej wymaga zapędzenia do klatek, a to też kosztuje wiele czasu i nerwów. Ja już sama nie daję rady, spędzam tam ok 1,5 godziny dziennie i to niestety nie na mizianiu. Byłabym wdzięczna, gdyby przynajmniej jeden dzień (roboczy) mógł przejąć ktoś inny.
I przypominam, że od 7 do 17.10 jestem na urlopie poza Krakowem.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt wrz 18, 2009 20:00 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Niestety muszę zrezygnować z robienia ogłoszeń. Po prostu nie mam czasu. Niby to nie dużo roboty w moim przypadku, bo tylko jedna strona www ale jestem osobą bardzo niezorganizowaną i nie wyrabiam ze wszystkim.... W weekend nadrobię zaległe ogłoszenia.

Ank@2

Od: Pt maja 22, 2009 19:51

Post » Pt wrz 18, 2009 20:02 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

edit_f pisze:jeśli chodzi o dyzuru na wielopolu, wpiszę sie na nd lub pon wieczorem, ale jeszcze nie wiem.. potwierdze wieczorkiem..

Edytko, niedziela i poniedziałek już obstawione, zapraszam w innym terminie :)

Wielopolanie za moment będą rozpuszczeni jak dziadowski bicz :lol: Na kolację dostali saszetki Miamor i gotowane udka kurze, że o Royal Exigent na przekąską nie wspomnę. Za to Gluś Jagular rozmruczał się na kolanach Joli, a na moich nogach zasnęła Milka. Tak sobie siedzieliśmy wszyscy w kupie, nie licząc Basi i Fredzi, bo one indywidualistki :D Koniecznie muszę odgrzebać fotele, lutra wspominała o radiu i będzie można spokojne popołudnia spędzać z kotami :D

Koty dostały od Pani Marty prezenty -posłanka i OGROMNĄ sizalową mychę! Jest wielkości Fumika, a może nawet większa :lol: Koty obserwują ją uważnie, chyba na razie nie skumały, że jest martwa :lol: Prosiły, żeby podziękować na forum :wink:

Na Wlp była taka fajowa wielka rękawica, spawalnicza, czy jakaś inna. Przydałaby się podczas odrobaczania, wie ktoś gdzie ona jest?
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Pt wrz 18, 2009 20:15 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

mjs pisze:
edit_f pisze:jeśli chodzi o dyzuru na wielopolu, wpiszę sie na nd lub pon wieczorem, ale jeszcze nie wiem.. potwierdze wieczorkiem..

Wielopolanie za moment będą rozpuszczeni jak dziadowski bicz :lol: Na kolację dostali saszetki Miamor i gotowane udka kurze, że o Royal Exigent na przekąską nie wspomnę. Za to Gluś Jagular rozmruczał się na kolanach Joli, a na moich nogach zasnęła Milka. Tak sobie siedzieliśmy wszyscy w kupie, nie licząc Basi i Fredzi, bo one indywidualistki :D Koniecznie muszę odgrzebać fotele, lutra wspominała o radiu i będzie można spokojne popołudnia spędzać z kotami :D

Koty dostały od Pani Marty prezenty -posłanka i OGROMNĄ sizalową mychę! Jest wielkości Fumika, a może nawet większa :lol: Koty obserwują ją uważnie, chyba na razie nie skumały, że jest martwa :lol: Prosiły, żeby podziękować na forum :wink:

Na Wlp była taka fajowa wielka rękawica, spawalnicza, czy jakaś inna. Przydałaby się podczas odrobaczania, wie ktoś gdzie ona jest?

widziałam na chocismkiej
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pt wrz 18, 2009 20:32 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

O kurczę, Gdyby ktoś z Kocimujących był do poniedziałkowego wieczoru w okolicach Wielopola i mógł podrzucić rękawicę byłabym dozgonnie wdzięczna. Myszeńka jest bardzo agresywna podczas odrobaczania, byłoby łatwiej ją przytrzymać.
Obrazek

mjs

Post » Pt wrz 18, 2009 21:06 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

mjs pisze:

Ale ja wczoraj widziałam taką inną, mniejszą koło klatki leżała

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Pt wrz 18, 2009 21:14 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Bolek w swoim domku
będzie miał towarzyszkę i jak z pierwszych chwil wynika
opiekunkę cały czas za nim chodziła nawet się ocierali
Obrazek
Bolek pokazał że potrafi korzystać z drapaka
A nowa niania cały czas chodziła za nim i oprowadzała gościa
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Pt wrz 18, 2009 21:31 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

mjs pisze:O kurczę, Gdyby ktoś z Kocimujących był do poniedziałkowego wieczoru w okolicach Wielopola i mógł podrzucić rękawicę byłabym dozgonnie wdzięczna. Myszeńka jest bardzo agresywna podczas odrobaczania, byłoby łatwiej ją przytrzymać.

Na Chocimskiej są wielkie rękawice po pachy, skórzane, do łapania kotów. To nie te, o które chodzi, bo ja je osobiście przyniosłam od Tweety jak jechałam ze Sreberkami do weta. Na Wielopolu - za moich czasów - była rękawica z baardzo grubego płótna, ale normalych rozmiarów.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt wrz 18, 2009 21:34 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

kastapra pisze:
mjs pisze:

Ale ja wczoraj widziałam taką inną, mniejszą koło klatki leżała

Takie mniejsze są dwie, ale one sięgają jedynie do nadgarstka :wink:
Obrazek

mjs

Post » Pt wrz 18, 2009 21:36 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

miszelina pisze:Na Chocimskiej są wielkie rękawice po pachy, skórzane, do łapania kotów. To nie te, o które chodzi, bo ja je osobiście przyniosłam od Tweety jak jechałam ze Sreberkami do weta. Na Wielopolu - za moich czasów - była rękawica z baardzo grubego płótna, ale normalych rozmiarów.

Ja pamiętam z czerwca, czy początków lipca jedną rękawicę, taką do łokcia, skórzaną bodajże. Leżała na Wlp.
Obrazek

mjs

Post » Pt wrz 18, 2009 22:33 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

mjs pisze:
miszelina pisze:Na Chocimskiej są wielkie rękawice po pachy, skórzane, do łapania kotów. To nie te, o które chodzi, bo ja je osobiście przyniosłam od Tweety jak jechałam ze Sreberkami do weta. Na Wielopolu - za moich czasów - była rękawica z baardzo grubego płótna, ale normalych rozmiarów.

Ja pamiętam z czerwca, czy początków lipca jedną rękawicę, taką do łokcia, skórzaną bodajże. Leżała na Wlp.

jedne są na Kocimskiej a druga para jest u szewca, podlega wzmocnieniu, na poniedziałek chyba będą gotowe. A te czerwone spawalnicze też powinny gdzieś być.
Kocimiaki zakochały si e w myszy na wędce, szczególnie nowy Felek ale i Śnieżek wyskakiwał równie wysoko, podobnie jak i gang Kredek. Zaczęło się niewinnie tzn Felek skakał z prawej na lewą i odwrotnie a widownia, ze 7 sztuk, siedziała pod fotelem i, jak to widzowie tenisa, kręcili tylko łepkami :D Potem część dołączyła a Fionka uznała, że sama się pobawi myszką bez sznurka. Panna R wymiziana, Shrek również. Felek sam się pchał, on to ze szczęścia, że jednak został wypuszczony z radości w ogóle nie wiedział czym się bawić najpierw, ganiał po drapaczku, zaprzyjaźniał się z każdym. Nie da się go trzymać w klatce, beczał tak, że ściągnąłby straż miejską :twisted:

U mnie dzień wielkiego ciacha: Czupa z Czupsem i Daisy. Jutro przychodzą zapoznać się z Majeczką, która z nudów chyba powiesiła się gdzieś za nogę albo coś sobie na nią zrzuciła, bo okulała ale w badaniu wyszło tylko stłuczenie. Mam nadzieję, że wszyscy przypadną sobie do gustu i mała pojedzie za chwilę do domu.
W przyszłym tygodniu ciachnę Penelopkę i u mnie to by byli wszyscy.

Przyłączam się do prośby Miszeliny, zwłaszcza, że ona jest tam najczęściej, potrzebny jest ktoś kto wesprze, przynajmniej ze dwa razy popołudniową/wieczorną porą koty na Kocimskiej a tym samym wyręczy Miszelinę, bo ona ma 6 dyżurów w tygodniu. A co do października to mnie też nie będzie na pewno od 13.10 przez kilka dni.

Aha, kto szczepił koty fundacyjne u dr Szpeyera (oprócz Miszeliny)??

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob wrz 19, 2009 9:27 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Tweety pisze:
mjs pisze:

jedne są na Kocimskiej a druga para jest u szewca, podlega wzmocnieniu, na poniedziałek chyba będą gotowe. A te czerwone spawalnicze też powinny gdzieś być.
Kocimiaki zakochały si e w myszy na wędce, szczególnie nowy Felek ale i Śnieżek wyskakiwał równie wysoko, podobnie jak i gang Kredek. Zaczęło się niewinnie tzn Felek skakał z prawej na lewą i odwrotnie a widownia, ze 7 sztuk, siedziała pod fotelem i, jak to widzowie tenisa, kręcili tylko łepkami :D Potem część dołączyła a Fionka uznała, że sama się pobawi myszką bez sznurka. Panna R wymiziana, Shrek również. Felek sam się pchał, on to ze szczęścia, że jednak został wypuszczony z radości w ogóle nie wiedział czym się bawić najpierw, ganiał po drapaczku, zaprzyjaźniał się z każdym. Nie da się go trzymać w klatce, beczał tak, że ściągnąłby straż miejską :twisted:

U mnie dzień wielkiego ciacha: Czupa z Czupsem i Daisy. Jutro przychodzą zapoznać się z Majeczką, która z nudów chyba powiesiła się gdzieś za nogę albo coś sobie na nią zrzuciła, bo okulała ale w badaniu wyszło tylko stłuczenie. Mam nadzieję, że wszyscy przypadną sobie do gustu i mała pojedzie za chwilę do domu.
W przyszłym tygodniu ciachnę Penelopkę i u mnie to by byli wszyscy.

Przyłączam się do prośby Miszeliny, zwłaszcza, że ona jest tam najczęściej, potrzebny jest ktoś kto wesprze, przynajmniej ze dwa razy popołudniową/wieczorną porą koty na Kocimskiej a tym samym wyręczy Miszelinę, bo ona ma 6 dyżurów w tygodniu. A co do października to mnie też nie będzie na pewno od 13.10 przez kilka dni.

Aha, kto szczepił koty fundacyjne u dr Szpeyera (oprócz Miszeliny)??

ja powolywalam sie na afn ale placilam
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Sob wrz 19, 2009 11:49 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Kicia Lucynka od Pani aptekarki Aliny odeszła dziś rano... :cry:

maja215

Od: Nie lip 19, 2009 19:29

Post » Sob wrz 19, 2009 12:20 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Na Wielopolu byłam bladym switem, zaraz po siódmej. Posprzatałam, zmyłam podłogi woda z domestosem, potem sama wodą. na czas chlorowania kotów nie było w pomieszczeniu, wpuszczałam po wyschnieciu podłogi po zmyciu czysta woda. Rozparcelowałam jedna puszke, miski po serku umyłam, bonusem była dzis karma Sanabelle która przyniosłam. Zjadły wszystkie a Myszka podeszła do sanabelowej reki bez problemu, nawet Joasia jej srednio przeszkadzała. Glusie latały jak w kreskówkach, Bercik chciał mnie zaznaczyc ale zabrałam polar to zaznaczył szafę ;) Basia nie wychodziła, dałam jej sanabelke do pudełka wtedy zjadła, podobnie Oczko. Nie wiem ile puszek daje się na raz.
Tak sobie pomyslałam ze przydałby sie tam taki ogrodowy zestaw- plastikowe fotele i stolik- łatwo zmyc w razie czego. Moznaby z kotami na kolanach posiedziec. Brakuje mi tam tez wieszaka na ścianie, nawet jakies proste haczyki wystarczyłyby bo dziś polar zwisający z klamki był szczególnym celem ataków Berta.
Myszka ostrzy pazury na sasiednim pudle. Wogóle jakas bitka tam była chyba bo rozlana była woda i kłaczki jasnej siersci.
To na razie tyle z meldunku- jak cos zrobilam źle to prosze o instrukcje.
Bert trzepie uszami.

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

[poprzednia][następna]