Whiskas Pedigree zła rzecz?

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw wrz 17, 2009 19:24 Whiskas Pedigree zła rzecz?

Zauważyłam, że wiele osób krytykuje karmy Whiskas i Pedigree.

Dlaczego? Jakoś nie wiem. W sumie pies nieczęsto to dostaje, jeśli już to DentaStix a koty też raczej rzadko - karmimy troszkę tańszą karmą. Jeśli whiskas to dość rzadko.

Ale czemu jest to zła karma? Jakoś nieobeznana jestem :wink:
"Kupują swym dzieciom króliczki i kotki
by je nauczyć miłości, litości
i nigdy, przenigdy im nie wytłumaczą,
że "zwierzę" i "rzeczy" to samo dla nich znaczą!!!"

Pomagajmy zwierzętom.

Karolina8

Od: Sob mar 17, 2007 15:59

Post » Czw wrz 17, 2009 20:51 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

bo ma zboża, gluteny, tłuszcz i mięso niewiadomego pochodzenia, farbowane chrupki, szkodliwe konserwanty... :roll:
to taki ludzki mcdonald

edit:
btw,
viewtopic.php?t=50450
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Pt wrz 18, 2009 19:08 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

spójrz na skład whyskacza i zadaj sobie pytanie czy mięsożerca bezwzględny,którym jest kot,naje się 4% mięsa.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Pt wrz 18, 2009 20:22 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

Aha.

Ale przecież kawałki mięsne...

No a co z pedigree?
"Kupują swym dzieciom króliczki i kotki
by je nauczyć miłości, litości
i nigdy, przenigdy im nie wytłumaczą,
że "zwierzę" i "rzeczy" to samo dla nich znaczą!!!"

Pomagajmy zwierzętom.

Karolina8

Od: Sob mar 17, 2007 15:59

Post » Pt wrz 18, 2009 20:32 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

ten sam syf.
chyba lepiej tyle samo wydać na mięcho zwykłe.
kot/pies żeby się najeść chrupkami z tak marną zawartością mięsa musi ich wpitolić naprawdę dużo.
i uzależnia się od tego.

[a "kawałki mięsne" to chwyt na potrzeby reklam]
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Sob wrz 19, 2009 18:31 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

To tak jakbyś żywiła zwierzaka fast foodem!!! Równie dobrze mogłabyś kupować "marketowe" karmy. Ten sam skład, tylko brzydsze opakowanie.

_kasia_

Od: Sob lip 28, 2007 11:15

Post » Nie wrz 27, 2009 20:52 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

...
Ostatnio edytowano Sob mar 31, 2012 21:35 przez Agatoniss, łącznie edytowano 1 raz
Agatoniss

Post » Sob paź 03, 2009 10:00 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

Pedigree, błeee :roll:
Jakby mój pies umiał mówić, powiedziałby: "gównien nie jadam!" :lol:
Przeczytajcie sobie skład tej karmy; 4% mięsa - a raczej produktów pochodzenia zwierzęcego, czyli zmielone pazury, zęby, sierść, etc. W ogóle cały skład do d... No, ale... pedigree jest kolorowe, i każdy szanujący się właściciel psa powinien wiedzieć, że to białe to to ryżyk jest, to zielone to sałatka, a czerwone to pewnie ta marcheweczka :ryk: I te kwałki mięsa... (soja czyli :lol:) I jest łatwo dotępna - bo nawet w kiosku można kupić! :lol: I niech nikt nie mówi, że nie stać go na lepszą karmę; bo biorąc psa bierze się odpowiedzialność za jego zdrowie. A jak ktoś chce karmić psa takim syfem, to niech lepiej robi to np. aro, bo jakość taka sama, a jest o wiele tańsze :lol:

Cekinka13*

Od: Pon lis 10, 2008 14:52

Post » Sob paź 03, 2009 18:09 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

Cekinka13* pisze:I niech nikt nie mówi, że nie stać go na lepszą karmę

To już jest głupia wymówka, bo karmy lepszych producentów nie są wiele droższe...nie mówię oczywiście o karmach takich jak RC czy Eukanuba, ale można znaleźć lepsze i wcale nie jakieś drogie karmy bez problemu... I przynajmniej bez jakichś konserwantów i wzmacniaczy smaku, od których pies czy kot się uzależnia ;)
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Sob paź 03, 2009 18:30 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

Draugia pisze:

To już jest głupia wymówka, bo karmy lepszych producentów nie są wiele droższe...nie mówię oczywiście o karmach takich jak RC czy Eukanuba, ale można znaleźć lepsze i wcale nie jakieś drogie karmy bez problemu... I przynajmniej bez jakichś konserwantów i wzmacniaczy smaku, od których pies czy kot się uzależnia ;)

a RC i E to dobre karmy?
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Post » Sob paź 03, 2009 19:21 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

Aniołek_ pisze:
Draugia pisze:

a RC i E to dobre karmy?

w porównaniu do whyskacza i kk?
owszem,są.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Sob paź 03, 2009 19:37 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

tak w porównaniu z nimi coś tam lepsze są (ale już bardziej E niż RC)
jednak dla mnie stwierdzenie, 'karmy lepszych producentów nie są wiele droższe... nie mówię oczywiście o karmach takich jak RC czy Eukanuba' wskazuje raczej, że są to lepsze (ale też i drogie karmy) ;) a obecny skład RC (przy obecnej cenie) pozostawia bardzo dużo do życzenia - w bytówkach często na pierwszym miejscu jest kukurydza - czyli jej jest najwięcej :roll: i dlatego się dziwię temu, że ciągle jest kult RC jako super-extra-hiper karmy (mój wet ciągle twierdzi, że powinnam kota na RC przestawić)... a skład np indoora chyba nie wiele różni się od składu whiskasa :roll:
zresztą, to pogorszenie jakości chyba zaczęło się wtedy gdy produkcją RC zajął się Mars Inc. (produkujący też Whiskasa).
Ja RC karmiłam przez pewien czas i nie mam do niego zamiaru wracać, po prostu skład mnie odstrasza.

Aniołek_

Post » Sob paź 03, 2009 22:36 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

hmm Hills wydaje się byc lepszy od RC...ale RC w porównaniu do pedigree/whiskasa jest duuużo lepszy...
Ja swoją orientkę karmię RC..ale z innych firm nie znajdę niestety karmy przeznaczonej dla orientów, którą nie dość, że Izunia będzie gryzła (a nie połykała w całości), to jeszcze nie będzie za bardzo ją to żarełko opasało :roll:
Akurat RC Siamese mogę polecić...po mojej Izie widać różnicę kiedy je RC a kiedy coś innego, na korzyść RC :wink:
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Nie paź 04, 2009 12:23 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

Ja osobiście mogę polecić Acanę i Ogijena. Mają świetny skład, nie ma tam żadnych zapychaczy. Z mokrych karm: Bozita:)

_kasia_

Od: Sob lip 28, 2007 11:15

Post » Pon paź 05, 2009 7:07 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

To mówicie, że karmy typu whiskas uzależniają? A co powiecie no to, że moje koty nie ruszą kit kata ani whiskasa? Wyjatkiem jest pers który uwielbia mokrego kit kata :evil:
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

[następna]