50 kotów Joli Dworcowej - pilnie pomoc str. 73!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 17, 2009 16:50 Re: Łódź Retkinia, koty głodują, potrzeba zastępców do karmienia

Zostawiłam w pracy komórkę, nie pamiętam telefonu do elfika - gdzie zostawisz te drzwiczki i półprodukty?
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw wrz 17, 2009 17:23 Re: Łódź Retkinia, koty głodują, potrzeba zastępców do karmienia

Jolu, przekaze je dzisiaj wieczorem Asi i powiem, co i jak.

elfrida

Od: Pt gru 15, 2006 22:15

Post » Czw wrz 17, 2009 17:33 Re: Łódź Retkinia, koty głodują, potrzeba zastępców do karmienia

Uff, to dobrze.... :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt wrz 18, 2009 8:21 Re: Łódź Retkinia, koty głodują, potrzeba zastępców do karmienia

Pani Jola martwi się o koty z Kaliskiego. Co z nimi będzie. Czy dadzą radę wypuszczone na terenie szpitala.
Bardzo się martwi :(
Mimo ciężkiego stanu zdrowia nie opuszcza jej jednak humor, byłam u niej wczoraj z młodym, który zakochał się we wszystkich footrach :lol: i nie chciał wyjść :roll: Słuchaliśmy opowieści o Zulusie, Szpilce, Myszce, Frytku i całej reszcie, obiecaliśmy wpadać, młody ma tam koleżankę ;)

Gdyby nie ta choroba ........ :|
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt wrz 18, 2009 8:37 Re: Łódź Retkinia, koty głodują, potrzeba zastępców do karmienia

Myszeńk@ pisze:Pani Jola martwi się o koty z Kaliskiego. Co z nimi będzie. Czy dadzą radę wypuszczone na terenie szpitala.
Bardzo się martwi :(
Mimo ciężkiego stanu zdrowia nie opuszcza jej jednak humor, byłam u niej wczoraj z młodym, który zakochał się we wszystkich footrach :lol: i nie chciał wyjść :roll: Słuchaliśmy opowieści o Zulusie, Szpilce, Myszce, Frytku i całej reszcie, obiecaliśmy wpadać, młody ma tam koleżankę ;)

Gdyby nie ta choroba ........ :|

Myszeńka skromnie nie wspomniała, ze po raz kolejny zawiozła karmę. Pani Jola strasznie się ucieszyła, bo koty już nie bardzo miały co jeść.Dziękuję w jej imieniu :1luvu: :oops:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt wrz 18, 2009 9:05 Re: Łódź Retkinia, koty głodują, potrzeba zastępców do karmienia

A na Kaliskim kotow coraz mniej... bo wczoraj zlapalysmy dwa kolejne :) Sa juz w Sowie i czekaja na zabieg :) Latwo nie bylo, bo jako nieobeznane z zyciem Lodzi, zupelnie nie pomyslalysmy, ze moze byc mecz LKS - a byl. Kiboli zatrzesienie, oswietlenie maksymalne - slowem warunki antylapankowe :( Poczekalysmy jednak, az impreza sie skonczy, rozstawilysmy 3 klatki (Aniu - wielkie dzieki za pozyczenie), ja z wrazenia wylalam chyba pol butelki waleriany... i udalo sie.

Poniewaz dzis lapac na pewno nie bedziemy wczoraj zostawilysmy jedzenia na zapas - mokre i suche. Powinno im spokojnie wystarcyc na dwa dni - tym bardziej ze stado aktualnie jest mniejsze o 6 sztuk 8)

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Pt wrz 18, 2009 13:32 Re: Łódź Retkinia, koty głodują, potrzeba zastępców do karmienia

Kolejna udna akcja. Super.

Kombinuję jak tu "napaść" panią Jolę z aparatem, a jeszcze lepiej z dobrym fotografem i obfocić te jej cudności :roll: A potem poprosić o instrukcję wstawiania ogłoszeń w necie, te koty muszą mieć szansę ... :|

Wczoraj dowiedziałam się, że Myszka, piękna, czarna, wychodząca kocica jest bita przez jednego z kocurów i że ona najbardziej teraz potrzebuje własnego Dużego i spokoju ... :roll: :?
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Post » Pt wrz 18, 2009 13:35 Re: Łódź Retkinia, koty głodują, potrzeba zastępców do karmienia

rany, ale ja mam tylko 4 numerki w Kasie kastracyjnej - i 2 kotki do sterylki poza dworcowymi, jedna w ciąży, do łapania w sobotę i jedna u mnie w szpitalu - też może być w ciąży - do łapania w przyszłym tygodniu. To znaczy, że mamy 8 kotek/kotów do sterylki (albo po sterylce) i 4 numerki w kasie. :twisted: Czy ktoś coś słyszał, czy będą talony miejskie?!!!!!!!!!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie wrz 20, 2009 10:43 Re: Łódź Retkinia, koty głodują, potrzeba zastępców do karmienia

Wszystkie szesc palacowych (bo dworzec brzmi prawie jak rosyjski 'dworiec' a to slowo znaczy przeciez palac 8) ) futerek jest juz w mnie :) Niestety - w ostatnim polowie byly dwa kocurki, czyli lacznie zlapalysmy 2 kotki i 4 kocurki :( Zadna z kotek, nie jest ta na ktora polowalysmy... Dwie kotki - rodzace - nadal do zlapania :(

Mala kicia u mnie jest chora. Oddycha bardzo ciezko, ma zatkane zatoki i ropna wydzielina z nosa. Mam dla niej antybiotyk, ale pierwsza proba podania zakonczyla sie porazka. Chyba poczekam na mojego TZ i sprobujemy razem :wink:

Dziewczyny, ja mam juz takie zaleglosci w pracy, ze nie ma mowy, zebym w najblizszym tygodniu mogla podjechac na lapanke... Raczej bede siedziala w firmie od rana do nocy :( a moje dzieci beda chodzic samopas... :cry:
Czy ktoras z Was moglaby poczatowac na Kaliskim?

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Nie wrz 20, 2009 21:43 Re: Łódź Retkinia, koty głodują, potrzeba zastępców do karmienia

W okolicy Wysokiej/Wodnej był jakiś duzy pożar w pustostanie, koty które tam dokarmiała pani Jola (w tym ciężarna kotka, która miała być złapana) rozbiegły się, na karmienie przyszedł tylko jeden kocurek, chociaz pani Jola parę razy wychodziła. Tak więc polowanie z klatką łapką nieudane. Może jutro koty wrócą.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon wrz 21, 2009 8:30 Re: Łódź Retkinia, koty głodują, potrzeba zastępców do karmienia

Podniosę poniedziałkowo ... :roll:

Myszeńk@

Post » Pon wrz 21, 2009 18:11 Re: Łódź Retkinia, koty głodują, potrzeba zastępców do karmienia

Nie wiem, czy Pani Jola coś złapała - koty się pochowały po pożarze.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto wrz 22, 2009 9:44 Re: Łódź Retkinia, koty głodują, potrzeba zastępców do karmienia

jolabuk5 pisze:Nie wiem, czy Pani Jola coś złapała - koty się pochowały po pożarze.

Niedobrze, tam jest kotka w ciąży, pilna do łapania...
Klatkę p.Jola ma, na razie ta klatka może zostać.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto wrz 22, 2009 9:48 Re: Łódź Retkinia, koty głodują, potrzeba zastępców do karmienia

annskr pisze:
jolabuk5 pisze:Nie wiem, czy Pani Jola coś złapała - koty się pochowały po pożarze.

Niedobrze, tam jest kotka w ciąży, pilna do łapania...
Klatkę p.Jola ma, na razie ta klatka może zostać.

Nie wiem jak ze zdrowiem pani Joli ... czy w ogóle da radę ... jak u niej byłam przed weekendem ledwo chodziła :roll: :(

Myszeńk@

Post » Wto wrz 22, 2009 21:20 Re: Łódź Retkinia, koty głodują, potrzeba zastępców do karmienia

Pani Jola próbuje łapać, chociaz teraz dopadło ją przeziębienie. Ale kotki nie ma od 3 dni. :(
Pani Jola była u Pani na Wodnej, której pomagała sterylizowac koty. Przy okazji zobaczyła, że na zapleczu domków siedziało tam ok. 12 dziczków, niektóre bardzo piękne, tri, rude, rudo-białe... Tam też trzeba będzie kiedyś ruszyć ze sterylkami...
Drugie skupisko kotów Pani Jola zobaczyła, jak pojechała przedpołudniem do lekarza i - ponieważ to było blisko - zajrzała na dworzec. Poszła wiaduktem na drugą stronę dworca, tam sa jakies zakłady - i z 10 kotów się kręciło. Myślę, ze niektóre z nich przychodzą na karmienie, ale mieszkają po drugiej stronie wiaduktu. To okropne, tyle wszędzie tych biednych, dzikich kotów, mimo sterylek... :(
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

[poprzednia][następna]