[Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 17, 2009 21:33 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Ale dziś się nam kotów namnożyło :twisted:

Rano radośnie kicia złapała Magdulka. Respekt. Było trochę po 7, więc boję się myśleć, o której tam poszła łowić 8O
Następnie kić zgubił się za szafą :twisted: następnie został spakowany do torby i przekazany mega uszczęśliwionej dorotak.
Wiadomo, co dwa wyjce to nie jeden :twisted:

Potem była gorąca linia - dzielni łowcy Bogusia i Kassja realizowali swoją pasję w Niewodnicy. Proste to nie było - "maluchy" okazały sie być większe i dziksze niż miały być :roll: Dzwoniłyśmy do siebie na zmianę - no bo tak - niby jak duże to raczej na sterylkę i do wypuszczenia. Ale to takie miejsce specyficzne - daleko od innych zabudowań, karmi jeden starszy pan... zimą nie zawsze dojeżdża. a skoro już siedza w klatce to co - wypuścić??
Dwa pojechały do Madziak, o dwa ubłagałam brata, kotka do cięcia. Zostały jeszcze 3 młodziaki :roll: jednego ma wziąc pani, która to wynalazła to miejsce.
Nietaktowne byłoby wspominać, że pozostały 4 na Ryskiej i 3 na Stołecznej no i mama pingwin i pingwinek u MałgorzataJ???
potem Kassja i Bogusia sobie powoziły - pierwszy pakiet do brata (mój dzielny mąz w międzyczasie wyszarpał klatkę z piwnicy p.Danusi i zawiózł żeby miały gdzie mieszkać). Potem jeszcze drugi pakiet do Madziak...
wieczorem byłam u pakietu 1. Okresliłabym je jako Żelki - siedzą i panikują. Bratu dostał się śliczny biało rudy Galaretek i drugi nieco mniej Galaretowaty czarnulek. Tak 3,5 mca. Oby to się szybko cywilizowało, bo kolejka chętnych nie maleje....
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Czw wrz 17, 2009 22:37 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

niki_01 pisze:
Luspa pisze:
Gdzie dokładnie są te kotki?

Były przy bloku Sienkiewicza 83. Dzisiaj idąc do pracy zajrzałam do tego ogródka i stały tam różne pojemniczki. Chyba ktoś dokarmia tam koty, tylko nie mam pojęcia gdzie one mogą spać bo wszystkie okienka piwniczne są osiatkowane. Jeśli jest tam piwniczna kotka to chyba najlepiej byłoby ją ciachnąć.

A kicia oswojona czy dzika dzicz?
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Pt wrz 18, 2009 6:42 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Moje dwa aniołeczki :twisted: siedzą cichutko w klatce w mieszkaniu mojej Mamy.
Jeden odpchlony a po drugim skacze stado pcheł.
Jeden oswojony a drugi dzikus, wystraszony niemiłosiernie, trzęsie się jak wanna galarety,oczy jak pięciozłotówki.
Głaszczę go w grubych rękawicach i chyba mu dobrze bo oczy mruży 8)
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Pt wrz 18, 2009 6:46 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

ależ miałyście dziewczyny łowy, zastanawiałam sie właśnie na co polujecie... na koty czy na chronione prawem wyjce :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Pt wrz 18, 2009 7:45 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

no widzę, że mój biały ryskowy Pucuś robi jakieś postępy :) A pchły to ma, oj ma... wczoraj jedną zatłukłam na dywanie, bo już zdążyła przeleźć z niego :evil:
Obrazek

Magdulka

Od: Wto wrz 08, 2009 12:40

Post » Pt wrz 18, 2009 8:00 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Gratuluję tak obfitych łowów kotek do sterylki!
Jesteście NIESAMOWITE!!!
Brawo!

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Pt wrz 18, 2009 8:11 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Ale mój kiciuś jest śliczny i towarzyski, zdrowiutki , wspaniale szaleje po pokoju, noc już była w miarę, załatwia sie do kuwety.Powoli wyrusza na podbój mieszkania , tylko dwie rezydentki z głosnym sykiem nie umilają mu życia, ale powoli... :1luvu: Tylko jeszcze ten drugi, który sie wczoraj nie pokazał zaprząata mi mysli.
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Pt wrz 18, 2009 8:13 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Kiciuś z Zagórnej to sobowtórek Moni Ryski tylko w mniejszym wydaniu-identyczny :D
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Pt wrz 18, 2009 12:33 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Luspa pisze:A kicia oswojona czy dzika dzicz?

Kicia wyglądała na oswojoną, nie uciekała przed ludźmi. Łaziła po podwórku w ciągu dnia. Jednak od pewnego czasu jej nie widuję. Tych kociaków też nie widziałam ani wczoraj ani dzisiaj. W sumie to już nie wiem czy są bezdomne czy czyjeś. Jednak ktoś w tym ogródku dokarmia koty bo stoją tam plastikowe pojemniczki.

niki_01

Od: Pon sie 21, 2006 18:21

Post » Pt wrz 18, 2009 13:54 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

aga&2 pisze:pozostały 4 na Ryskiej

O które cztery Ci chodzi? :D
Obrazek

Magdulka

Od: Wto wrz 08, 2009 12:40

Post » Pt wrz 18, 2009 14:10 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

aga&2 jakie kicie ze Stołecznej?

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Pt wrz 18, 2009 17:56 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Agata proszę o wklejenie mojej czarnuli na kotkowo. Ja nie wiem czy to kot, pies czy wiewiórka 8O
Rozpaczliwie płacze kocim głosem kiedy czuje się samotna, gryzie jak szczeniak i wspina się jak wiewióra :twisted:
Jest bardzo ruchliwa, na tyle bardzo że o artystycznych zdjęciach to ja mogę pomarzyć

Obrazek

Pilnuje mojej komórki hihihi
Obrazek

Wreszcie zasnęła
Obrazek
Jestem za usypianiem ślepych miotów i sterylkami aborcyjnymi.

janna019

Od: Pt lip 17, 2009 17:05

Post » Pt wrz 18, 2009 18:03 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Dzień dobry :) Bogowie, ile czasu tu nie zaglądałam :oops:
Kobity, mam pilny biznes: pożyczałam komuś transporter i za Chiny Ludowe nie pamiętam komu :?
Jest mi potrzebny, bo muszę przywieźć 4 kociaki z działki za Augustowem (zalęgły się koło działki Ciotki, niedługo wszyscy się wyprowadzają, kociaki pozamarzają...)

Proszę więc o info na pw kto ma to zakazane pudło? Pilne.

EDIT: Już załatwione :) Panie Tomaszu - w mieszkaniu nie mam praktycznie zasięgu, więc dlatego przerwało połączenie :? Dzięki wielkie za propozycję pomocy, ale sprawa już ok :)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt wrz 18, 2009 20:06 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

niki_01 pisze:
Luspa pisze:A kicia oswojona czy dzika dzicz?

Kicia wyglądała na oswojoną, nie uciekała przed ludźmi. Łaziła po podwórku w ciągu dnia. Jednak od pewnego czasu jej nie widuję. Tych kociaków też nie widziałam ani wczoraj ani dzisiaj. W sumie to już nie wiem czy są bezdomne czy czyjeś. Jednak ktoś w tym ogródku dokarmia koty bo stoją tam plastikowe pojemniczki.

Właśnie, żeby komuś kota nie capnąć 8O Pożyjemy zobaczymy.

U mnie pod sklepem "Miki" jest podobno kotka, która rodziła juz po raz enty i próbuję ja dorwać, ale kiedy przychodzę to nigdzie jej nie ma :|
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Pt wrz 18, 2009 20:13 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Magdulka pisze:
aga&2 pisze:pozostały 4 na Ryskiej

O które cztery Ci chodzi? :D

Hm.. no cóż. A ile zostało? Wolałabym usłyszeć (ujrzeć) cyfrę mniejszą od 4 :roll:
Te dane były szacunkowe- na podstawie relacji dzielnych łapaczy, głównie Bogusi :)

AniHili- nie żebym szpanowała że wszystko wiem 8) Ale przez przypadek wiem. Jest u Uli1969ak.

joanna019- może przy okazji wrzucić ją na wiewiórkowo?? :D

XMOnikaX pisze: aga&2 jakie kicie ze Stołecznej?

No więc kicie sobie się tam gdzieś wypasają. Wynalazł je pan Mirek (kiedyś łapał dzielnie kilkanaście kotek za Zieloną Kamienicą) Ponoć mają ok 8 tyg (ale to bym traktowała z dystansem - kicia która siedzi u niego miała mieć 3 tygodnie a ma 6 :roll:)

Małgorzata J - niezły z Ciebie treser :D

Dziś rano był przegląd Krecików. 3 zdrowe jak rybki, Krecik - pingwinek niestety oczko nadal takie sobie. Wygląda to paskudnie, choć ponoć się goi. A ten Krecik najkochańszy z całej bandy.
Taki biduś:
Obrazek
Kreciki w drodze powrotnej wstąpiły do mnie na sesję foto. Szczotucha nie wiedziała, co ze sobą zrobić ze szczęścia. Wlazła do transportera, gruchała, mruczała, myła. Jakby mogła to i cyca by dała. Niniejszym dostała znowu rui :roll:
Ostatni Krecik który został do w transporterze podczas sesji reszty w końcu ją osyczał - ileż miłości można przyjąć w ciągu 5 minut?? Nokia miała krańcowo odmienne zdanie na temat odwiedzin. Niby zamknęłam ją w innym pokoju, żeby za dużo nie widziała. Ale wiadomo - Nokia wie wszystko :roll: Profilaktycznie spuściła bęcki chłopakom a patrząc na Szczotuchę znacząco popukała się w czółko. 8)
Zagadka - która to Szczota?
Obrazek

Po południu byłam na sesji u kocików p.Jadwigi (tych od pp)
Śliczne maluszki, dobrze wyglądają. Myślę, że niebezpieczeńśtwo minęło.
Ich mama to piękna kotka tygrysek - długowłosa, mrucząca, przemiła.
Maluch biało szary będzie długowłosy, czarny - trudno powiedzieć.
Takie śliczne:
Obrazek;Obrazek
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

[poprzednia][następna]