^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 16, 2009 19:46 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Przykro mi Rudolfrudy, trzymam kciuki za poprawę....
Nic wcześniej nie pisałam ale my z Rudolfemrudym walczymy o Maćka. Kocur którego mi wskazała szefowa żebym podkarmiła bo chyba stracił karmicielkę i chudnie. Okazało się że to właśnie żółtaczka i ogromne wychudzenie, karmiłam parę dni jak przestał jeść to go zawiozłam do Tozu i tak przez kolejnych10 dni codziennie na bolesne kroplówki, antybiotyki a Rudolfrudy mi dzielnie towarzyszy :D Maciek jest wolnożyjącym starszym kotem na kolankowym, był domowy ludzi uwielbia i jest wykastrowany, niestety z chorą wątrobą, teraz jezdze co drugi dzień ,Maciek chyba stracil cierpliwość i ucieka przede mną, Podaje mu antybiotyk dopyszcznie a Andrzej zakupił mu hill'sa l/d puszki, dużo puszek!!!!! Ten kot jest cudny i był w bardzo opłakany stanie, miał większą głowę niż reszta ciała, wystający kręgosłup i kości jak u wychudzonego konika takie obrazy widzialam tylko na zdjęciach i animal planet! Gdyby nie Rudolfrudy to już by nie żył. Teraz ta lepsza część: Maciek przytyl ok kg, waży teraz 3,9. Nadal widać kosteczki ale już nie tak mocno, sierść się blyszczy ,caly czas dostaje dużą dawkę witamin, wcina i wciąż jest glodny :D
Niestety nadal nie wyplukalismy mu żółci z organizmu i mały śpi pod gołym niebem :( a dokladnie pod warzywniakiem w skrzynce nie wiem ile tak przeżyje. Nie chce zimy w tym roku!!!!! Kot jest idealny dla starszej osoby ale niestety jego zdrowie trzeba caly czas monitorować, duży problem- mały kotek..... :cry:

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Śro wrz 16, 2009 19:55 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Maciuś jest na prawdę kochany i szukamy mu też jakiegoś lepszego miejsca do życia, w którym można by także monitorować jego stan zdrowia. Na razie jednak nie udało się jeszcze nic znaleźć, ale będziemy próbować.
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Od: Śro sie 23, 2006 22:00

Post » Śro wrz 16, 2009 21:20 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Chciałam zapytać, czy ktoś z tu obecnych wybiera się na kurs inspektora TOZ w połowie października?
Obrazek
"Nie miłosierdzie a sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom"

ania c

Od: Czw lis 24, 2005 12:56

Post » Czw wrz 17, 2009 6:10 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

ania c pisze:Chciałam zapytać, czy ktoś z tu obecnych wybiera się na kurs inspektora TOZ w połowie października?

ja bym chciała jeśli czas pozwoli
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Czw wrz 17, 2009 6:11 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

NOT pisze:Trudno będzie odnaleźć Panterkę skoro ma popularne, czarne umaszczenie bez charakterystycznych znaków.
Czy chociaż jest miziasta, garnąca się do człowieka?
Czy ociera się o nogi, bądź w inny sposób okazuje, że jest kotem domowym?
Czy boi się obcych i stroni od ludzi?
Czy jest podrostkiem, czy dorosłą kocicą?
Czy jest wysterylizowana?

odpowiedź:
W warunkach domowych kicia jest odważna, nie boi się ludzi, uwielbia się miziać, ocierać (choć wyjątkowo cicho mruczy), bardzo lubi głaskanie po głowie, pyszczku, wąsach. Nigdy nie stroniła od ludzi, jest bardzo ciekawska (w przeciwieństwie do siostry, która na widok obcego ucieka pod łóżko). Nie wiem jak reaguje w środowisku otwartym, bo nigdy wcześniej w nim nie przebywała. Ma już ponad rok, jest sterylizowana. Po zabiegu trochę przytyła i jest grubsza niż na zdjęciu, ale z natury ma smukłą sylwetkę. Jest nieduża, czarna, troszkę egzotycznie wygląda. W okolicach mojego domu nikt jej nie widział, sprawdzałam też wszystkie dostępne piwnice. I ważna informacja: moja koteczka ma ogon (niedaleko mieszka czarna kotka bez ogona i w odpowiedzi na moje ogłoszenie, ludzie dzwonią z pytaniem czy to nie moja, ta bez ogona).
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Czw wrz 17, 2009 13:20 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

reddie można zdjąć Mikiego z adopcji bardzo fajnie zaklimatyzował sie w nowym domku ma kumpla yorka ganiają razem po całej chałpie :lol:
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Czw wrz 17, 2009 15:28 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Zsypek ma mocznice :cry: wyniki od wczoraj bardzo sie pogorszyly :cry: testy wyszły ujemne
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Czw wrz 17, 2009 18:53 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Cholercia! :( Przykro mi Monika trzymam kciuki aby się pozbierał :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Kya kota nie ma. Właściwie żadnych kotów tam nie ma, bardzo dziwne...

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Czw wrz 17, 2009 19:09 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Czy mam rozumiec ,ze telepatycznie wuczul ,ze tam bede i przyszedl zeby sie najesc? Niedlugo zaczne wierzyc chyba w cuda;) Dominika a jedzenie znika?

Prawdopodobnie mam chetna kobiete na rudego kicia ( ciotka mojej uczennicy).Mamy cos takiego w zanadrzu?
Monika jak Zsypowiec sie czuje? Wet daje mu jakas szanse czy tylko wyciaga kasiore?

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Czw wrz 17, 2009 19:20 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

wet mówi ze najbliższe 48godzin będzie decydujące jeśli nie nastąpi poprawa......
ja już padam na pysk sandałki jezuska były mniej zajechane niz ja pełnimy dyzury na zmiane z cypiskiem
sąsiedzi pomyślą (zresztą pewno już tak myślą -oooo to ta szurnięta od kotów) ze mi odwalilo bo w zsypie przesiaduje godzinami
zawsze moge powiedzieć ze chłop mnie bije i z domu uciekam
dobrze ze dzisiaj Clio już lepiej sie czuje to przynajmniej jej juz nie musze tak dogladać
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Czw wrz 17, 2009 21:06 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Monika olej sąsiadow . Dla wiekszosci ludzi i tak jestesmy nienormalni ,ze wywalamy kase na koty zamiast wydac to na "pozyteczne" zakupy,poswiecamy czas kotom zamiast isc sie nachlac wódy .

kya

Post » Czw wrz 17, 2009 21:13 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

kya pisze:...
Prawdopodobnie mam chetna kobiete na rudego kicia ( ciotka mojej uczennicy).Mamy cos takiego w zanadrzu?
...

Mamy, mamy.
* mlody, wykastrowany został wyrzucony na ulicę, nie umie się odnaleźć wśród dzikusów
* 2 rudzielce urodzone w domu w dniu 12 lipca czekają na nowe domy (są przy matce)
* 2 trikolorki 4-mies. (80% białego, a reszta to rude i szare łaty) są w kojcu na tymczasie u bezdomnego

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Czw wrz 17, 2009 21:21 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

NOT a masz moze jakies foteczki tego wyrzuconego? Probowalabym jego wyadoptowac bo maluchy i tak szybciej znajda dom jak on.Jaki ma charakter? Miziasty? Mruczasty? On dalej jest wsrod tych bezdomniakow?

kya

Post » Czw wrz 17, 2009 21:36 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Ja ma również rudego kicia jakby co :D Kocurek, ok 2 miesięcy, biło-rudy z niebieskimi slepkami, już prawie osowjony, nadal ma lekki dystans
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Czw wrz 17, 2009 23:02 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

kya pisze:NOT a masz moze jakies foteczki tego wyrzuconego? Probowalabym jego wyadoptowac bo maluchy i tak szybciej znajda dom jak on.Jaki ma charakter? Miziasty? Mruczasty? On dalej jest wsrod tych bezdomniakow?

Nie widziałam go. Słyszałam, że kot mieszka w krzakach od niedawna.
Jest biało-rudy, młody, wykastrowany, miziasty, zdesperowany szuka ratunku u przechodniów, płaczliwy.
Jutro AA spróbuje go odłowić na blokowisku na Przyjaciół Żołnierza.
Kya, dam znać na pw, jak będzie złapany.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

[poprzednia][następna]