Argento czyli Argi ['] to już rok w kocim niebie...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 17, 2009 18:44 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem w rozmiarze XS:)

Początki...

Sis 28.03.2009 pisze:Wymiziałam dziś niedotykalskie: Niki, Denis 1 i Denis 2, czarne coś z 2, Piotrusia !, i - Etko - trzy razy udało mi się dotknąć Amidalę. Niestety kicia prycha i ogólnie jest agresywna :(
Nad Niki warto popracować. Mogą jeszcze z niej być ludize.

pisiokot 09.04.2009 pisze:W dwójce wygłaskałam jakimś cudem Niki, reszta konsekwentnie spylała.

pisiokot 05.05.2009 pisze:Jędrek, Denis, Niki i kilka naszych innych innych - są tylko wystraszone, nie atakują, tylko usiłują się schować. Były w szpitaliku, każdy z nich, Jędrek i Denis w boksach, Niki w osobnej klatce - niestety te pobyty nie spowodowały oswojenia. Podtrzymuję swoje zdanie, że nie oswaja izolatka tylko kontakt z człowiekiem. Długotrwały, cierpliwy, serdeczny.

Choćby wspomniana wyżej trójca - Denis, Jędrek i Niki. Też wystraszone, niepewne, lękliwe. Nie atakują, nie syczą, ale podczas próby zbliżenia się robią uniki, chowają, biegną do mysiej dziury.

ruru pisze:ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek

pisiokot pisze:Wierzę, że niedługo będzie można tak napisać o Niki. Ona i bura kotunia z urwanym ogonkiem o roboczym imieniu Zajączek (nadanym kiedyś przez Georg_inię) to kicie, z którymi od kilku miesięcy próbuję się zaprzyjaźnić. Z jako takim skutkiem :wink: Kiedyś obiecałam Niki, że nie spędzi życia w schronisku, chciałabym dotrzymać tej obietnicy. Wiem, że mało kto je kojarzy, Niki pewnie tylko ja i Sis, która jej robiła opis

http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index ... oty&nr=789.

Kotunia siedzi w schronisku od 15 miesięcy :( ... Moim zdanie w dobrym domu rozkwitnie, jest delikatna i nieśmiała i pewnie nie zaznała w życiu wiele czułości od człowieka. A może było to tak dawno, że już zapomniała ... Ma mądre oczy, i to "coś", co mnie dawno temu bardzo ujęło mimo, że na pozór Niki to tylko niepozorny nieładny wypłoszkowaty burek.
Z weekendu na weekend jest lepiej, na początku były tylko głaski przy jedzeniu, kiedy dziewczyny zajęte michą niechętnie tolerowały delikatne mizianko, odskakując co i rusz. Ale kiedy wczoraj po skończonym jedzonku Niki stała koło mnie i pozwalała się głaskać, a ja w pewnym momencie zauważyłam, że trzymam ją mocno jedną ręka pod paszkami, a drugą głaszczę od czubka głowy po chudy ogonek - jak każdego normalnego milaka-miziaka to prawie mi się łezka zakręciła ...
Zaczynam ją lansować na całego - może akurat ktoś ... Potrzeba jej spokojnego domu, najlepiej bez małych dzieci, ciszy, spokoju, miłości i troski. I będzie dobrze :D

To fotki Niki sprzed tygodnia.
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw wrz 17, 2009 19:20 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem w rozmiarze XS:)

Niki :1luvu: piękna Niki :1luvu: ech............................
Obrazek
Moje kocie serduszko :) :) :) :) :) :)

Ira.

Od: Śro sie 05, 2009 9:34

Post » Czw wrz 17, 2009 19:42 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem w rozmiarze XS:)

ależ ta Niki słodka :1luvu: :1luvu: :1luvu: no jak moja Myśka tyle ze szczuplejsza na szczęście :wink:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Czw wrz 17, 2009 19:50 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem w rozmiarze XS:)

Obrazek[/quote]

NO TO MNIE POWALIŁO :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

lara1974-34

Od: Czw maja 14, 2009 20:41

Post » Czw wrz 17, 2009 20:07 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem w rozmiarze XS:)

Ale te nasze łódzko - schroniskowe kociaki mają podobne historie i zachowania...............
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw wrz 17, 2009 20:34 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) NOWE fotki s.12

tillibulek pisze:
Etka pisze:no cos jakby Benek ( oni tam maja taki inny gorszy ale taki Benkowaty)
Benek bedzie ok!

ja uzywam Pigwy - jest niedroga (8L - 9 zł) i bardzo dobra - stosowalam ja dla swinek, chomikow, kotow... zawsze sie sprawdza :) polecam...

co z tym brzuszkiem? czy Niki juz sie go pozbyla?

to siusianie po kątach zle mi sie kojarzy.... miala robione badania?

a moze to po prostu objaw checi zaznaczenia terenu wlasnym zapachem....

Mamy tylko drewniane... albo CBE+, albo Pigwę (takie "bobki")

Brzusio już ok...

Dziękujemy za pamięć i kciuki... ja narazie "znikam" z forum...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw wrz 17, 2009 21:05 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem w rozmiarze XS:)

:( :( :( :( :( :( :(

Wypocznij i wracaj do nas szybciutko :1luvu: no i oczywiście,kciuki za zdrówko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

Ira.

Post » Czw wrz 17, 2009 21:18 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem w rozmiarze XS:)

lara1974-34 pisze:Obrazek

NO TO MNIE POWALIŁO :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Mnie też............... Cameo to dobry koci fotograf ot co !! :D :D :D :D :D :D :D
Obrazek

Ira.

Post » Pt wrz 18, 2009 7:22 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem w rozmiarze XS:)

co u burego zajaczka?
ja tam sie nie dopominam ale jakis filmik toby sie przydal ;)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt wrz 18, 2009 7:24 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem w rozmiarze XS:)

piekne te opisy... wzruszylam sie.... :))) trzymam kciuki za Domek - zeby byl super!! :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt wrz 18, 2009 7:29 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem w rozmiarze XS:)

Ja cały czas trzymam :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt wrz 18, 2009 8:11 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem w rozmiarze XS:)

alus1 pisze:ależ ta Niki słodka :1luvu: :1luvu: :1luvu: no jak moja Myśka tyle ze szczuplejsza na szczęście :wink:

Chyba nawet sporo szczuplejsza ;-)
Ale masz coś przeciwko "dużym kobietom" ;-)

Gohag

Od: Śro sty 16, 2008 8:16

Post » Pt wrz 18, 2009 8:16 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem w rozmiarze XS:)

:1luvu: :1luvu: trzymajcie się dziewczyny :ok: :ok: trzymam kciuki za Was! :ok: :ok:

myszka007

Od: Sob maja 09, 2009 18:21

Post » Pt wrz 18, 2009 10:40 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem w rozmiarze XS:)

Hoooooooooooooooooooooooooooooooooop !!
Obrazek

Ira.

Post » Pt wrz 18, 2009 12:32 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem w rozmiarze XS:)

Cameo chwilowo niedyspozycyjna więc.. UPnę wątek do góry :).

Senioor

Od: Nie sie 16, 2009 9:39

[poprzednia][następna]