Powrót dramatu kostrzyńskich kotów....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 17, 2009 7:30 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Dzień dobry wszystkim :)
I mam nadzieję, że naprawdę okaże się dobry...
... że maleńka jeżynka jest pomimo wszystko twardzielem ...
... i że zaraz zaczną spływać zgłoszenia od potencjalnych domków dla kotów...
Amen.

No to teraz kawka i do boju marsz (lubelskie).
bromba
(która wskutek fatalnej pomyłki utraciła swą poprzednią tożsamość i zmuszona była przyjąć nowe wcielenie)

bromba1

Od: Wto wrz 15, 2009 20:54

Post » Czw wrz 17, 2009 8:15 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Dzień dobry i powodzenia :ok:
Ja jadę z jeżykiem do Ratajszczaka do zoo, to jego ostatnia szansa. Sama nie dam rady, on chyba umiera.
Trzymajcie się, będę potem.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Czw wrz 17, 2009 8:28 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Przeniosę listę na aktualną stronę.

Zostały już wysłane maile do gospodarstw w następujących województwach:
zachodnio-pomorskie
pomorskie
warmińsko-mazurskie
podlaskie
lubuskie
wielkopolskie
kujawsko-pomorskie
łódzkie
lubelskie
świętokrzyskie
opolskie
małopolskie
dolnośląskie

W zasadzie prościej podać, które są jeszcze do zrobienia. Tak więc:
mazowieckie
śląskie
podkarpackie

Edit: Ze śląskiego nie ma żadnych adresów (co mnie nie dziwi, bo region mało agroturystyczny).
Podkarpackie na drugim końcu Polski, zostało zatem tylko mazowieckie do zrobienia.
Wstępnie deklarowała się ASK@, że zrobi w weekend - może ktoś dałby radę szybciej?
bromba
(która wskutek fatalnej pomyłki utraciła swą poprzednią tożsamość i zmuszona była przyjąć nowe wcielenie)

bromba1

Post » Czw wrz 17, 2009 10:40 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Ehhh, wezmę to mazowieckie :)
ObrazekObrazek

fresto

Od: Sob maja 12, 2007 16:13

Post » Czw wrz 17, 2009 12:14 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Super :ok: :ok:
Czyli listy poszły w Polskę całą, teraz tylko skrzynki trzeba regularnie sprawdzać, bo a nuż ktoś się już namyślił???
Dyżurna modląca się (ruru) proszona jest o zdwojenie wysiłków :!: :wink:
bromba

bromba1

Post » Czw wrz 17, 2009 12:19 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Mazowieckie odfajkowane a opolskie robiłam z tej strony http://www.eintegracja.com/agro/ bo tam był tylko jeden adres mailowy :) Trzymamy kciuki za odzew :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

fresto

Post » Czw wrz 17, 2009 12:33 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Kciuki, modły, szamańskie rytuały - w czym tam kto się pewniej czuje :)
A poza wsparciem duchowym prosimy,
czitka pisze:Niech każdy robi, co może. Jak ktoś w pracy, niech się zapyta trzech osób, czy nie znają kogoś. Jak przechodzi koło sklepu zoologicznego, niech pogada przez 10 minut, jak może wykonać jeden telefon, niech zadzwoni....
...Kto co może? Proszę zgłaszać!
bromba

bromba1

Post » Czw wrz 17, 2009 12:59 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Jestem cały czas i doskakuję do komputera w przerwach jeżykowych. Teraz modlę się podwójnie, mam iskierkę nadziei.
I transport, pilny transport Toruń-Wrocław potrzebny, to tak przy okazji 8)
Obrazek

czitka

Post » Czw wrz 17, 2009 14:45 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Jedną odpowiedź dostałam, niestety negatywną, bo Pan ma już 10 swoich kotów, w tym 4 małe znalezione niedawno w lesie. Czekamy zatem dalej i kciuki dalej trzymamy :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

fresto

Post » Czw wrz 17, 2009 14:55 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Znalazałm wątek-dzb
E
Ostatnio edytowano Czw wrz 17, 2009 15:25 przez Elżbieta, łącznie edytowano 1 raz
Elżbieta

Post » Czw wrz 17, 2009 15:17 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Czekamy na tę jedną, dobrą wiadomość :ok:
A z drugiej strony to tak sobie myślę, że jeżeli ta koronkowa robota naszych kochanych dziewczyn nie przyniesie spodziewanego efektu, to też dobrze, to znaczy źle, ale na przyszłość wiadomo będzie, że nie tędy droga :(
Ale ufajmy, że jednak tędy!
Obrazek

czitka

Post » Czw wrz 17, 2009 15:25 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Jeżyk umarł :(
Obrazek

czitka

Post » Czw wrz 17, 2009 15:32 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

czitka pisze:Jeżyk umarł :(

Przykro mi bardzo bardzo, że się nie odało maluszka uratować:( zrobilaś dla niego wszystko, co mogłaś...

Prócz wczorajszego odmownego maila nikt nie odpisał z wielkopolski.

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Czw wrz 17, 2009 15:49 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Strasznie mi przykro z powodu jeżyka :cry:
Zrobiłaś dla niego, co tylko się dało; niestety, czasem nawet największe starania nie dają spodziewanego efektu.
No, ale mimo to próbować trzeba zawsze.
bromba

bromba1

Post » Czw wrz 17, 2009 23:01

trochę nam się pokopało z transportem do Wrocławia, ostatecznie w razie takiej konieczności, same zawieziemy kicię, póki co Lidiya rozmawiała z przyszłym domkiem, nie mogła niestety podać żadnych konkretów, ale jest w kontakcie

a sama zainteresowana :mrgreen: ok, jest bardzo spokojna, mieszka w fundacyjnej izolatce z grupką 5 innych kotów, nikogo nie zaczepia, ale też się nie daje, przychodzi do nas się przywitać i łasić

robicie dobrą robotę z tymi mailami, widać też po tej akcji jak ciężko trzeba się napracować, ile czasu i starań włożyć, żeby cokolwiek się udało w kocich sprawach, takie przedsięwzięcie to też ważna informacja dla całego forum, chyba jeszcze nie było tak intensywnie prowadzonej próby przesiedlenia dzikusków, Wasze zaangażowanie jest ogromne

zbliża się ku końcowi trzeci tydzień siedzenia dzikusków w klatce, w niedzielę powinny opuścić fundację, przez 2 dni może się jeszcze dużo wydarzyć

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

[poprzednia][następna]