Moja gromadka-Lola, Pimpuś, ślepaczki w domkach:), nowe małe

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 14, 2009 15:15 Re: Moja gromadka - Pusia [']; Srebrny tatusiuje :)

Rzeczywiście słodkie malenstwo... :D
też nie mam ostatnio z adużo czasu... :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon wrz 14, 2009 19:45 Re: Moja gromadka - Pusia [']; Srebrny tatusiuje :)

Tak, czasu wciąż brak.
Dziękuję za pozdrowienia, kciuki, ciepłe myśli i w ogóle.

Wczoraj jedliśmy kolację w pokoju Andrzejka - bo tam tylko dwa żebrzące pyszczki... :x Do tego już doszło.

Balkon jest okupowany calutki dzień, ale jak zapadnie zmrok, wszystkie kotki grzecznie wracają do domu. Wczoraj spały na mnie po kolei, zaczynając od obszarów szyjnych: Lola, Adaś, Tymek i Mirek. Rewelka.
Srebro jest przekochany, cudowny. Dzieciaczki niekoniecznie go słuchają, ale on też w środkach perswazji nie przebiera... :wink: Niestety, biedne Sreberko musi poczekać na operację oczka jeszcze czas jakiś, bo, krótko mówiąc, jesteśmy bez kasy. Proza, ot co.

Ale - no właśnie! Chciałam bardzo serdecznie podziękować Cioci Mahob za objęcie Adasia opieką wirtualną i wplatę 50 zł na niego. :1luvu:

Mam sporo podziękowań jeszcze w zanadrzu za pomoc i muszę wpisać rozliczenie bazarków i wpłat za sierpień, tylko jakoś mi nie idzie przepisanie tego z zeszytu... :oops:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto wrz 15, 2009 15:19 Re: Moja gromadka - Pusia [']; Srebrny tatusiuje :)

Głaski dla całej gromadki, a tym razem szczególnie dla Srebrnego, który mnie tym tatusiowaniem bardzo wzruszył. :D :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto wrz 15, 2009 18:04 Re: Moja gromadka - Pusia [']; Srebrny tatusiuje :)

Dzięki za głaski. :D

Srebro był dziś na szczepieniu, ponoć grzeczny. Ogólnie jest grzeczny. Teraz znowu obrabia malutkiego Jasia, biedne kocięcie.

Dzisiaj mnie tak podkusiło, w rozmowie z pewnym znajomym, żeby mu szczerze odpowiedzieć na pytanie, dlaczego nie byłam nigdzie na wakacjach. No mówię, że koty, że chore, że trzeba bylo niektore odkarmiać, że do weta... A on na to: Ja p...
A potem padło pytanie, czy jakaś organizacja mi daje na to kasę.
No i tu to już wyszłam na kompletną kretynkę, bo ani wakacji, ani kasy z tego, ani w ogóle nic.
Chciałam mu powiedzieć, że ja już pojeździłam dużo po świecie i w sumie to nawet mnie nigdzie daleko nie ciągnie, wolę teraz polskie klimaty, i że w sumie to się nie skarżę, tylko wyjaśniłam, dlaczego wtymrokuniebyłamnigdzie nawakacjach! :twisted:
Zamiast tego powiedziałam tylko: Każdy ma swoje hobby. :P

Ludzie mnie nieraz rozczarowują. :smokin:

Nic to, skupmy się raczej na tym, co ważne. Na przykład, jak to zrobić, żeby 5 kotów mogło się na mnie wyspać wygodnie? Bo 4 już dają radę. :piwa:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto wrz 15, 2009 18:27 Re: Moja gromadka - Pusia [']; Srebrny tatusiuje :)

Heroina (w sensie że bohaterka ;) )!
Ja się nawet nie przyznaję (w pracy i znajomym, którzy do mnie nie wpadają), ile mam kotów :mrgreen:

Podejrzewam, że Jaś ( :1luvu:) sobie poradzi - Srebro go wymęczy i mały będzie spał jak złoto :mrgreen:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Wto wrz 15, 2009 21:31 Re: Moja gromadka - Pusia [']; Srebrny tatusiuje :)

U mnie tak samo, że sześć kotów mam to się pukają w głowę, a g..... ich to obchodzi. Ja je obsługuję i utrzymuję i nic nikomu do tego. I jak nas o wakacje pytają to też nikt nie rozumie tego że nie chcę ich zostawić. Ale w sumie to kiedyś bym sobie gdzieś pojechała bo ja to tylko w Czechach byłam za granicą :oops: . Może kiedyś do tego dojrzeję... Dzieci muszę sobie zrobić, poczekać aż dorosną i może wtedy... :mrgreen:

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

Post » Wto wrz 15, 2009 21:55 Re: Moja gromadka - Pusia [']; Srebrny tatusiuje :)

anita5 pisze:
Ludzie mnie nieraz rozczarowują. :smokin:

Nic to, skupmy się raczej na tym, co ważne. Na przykład, jak to zrobić, żeby 5 kotów mogło się na mnie wyspać wygodnie? Bo 4 już dają radę. :piwa:

nawet zbyt czesto rozczarowuja

ale masz racje, skupmy sie na tym co wazne :ryk:
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Śro wrz 16, 2009 6:12 Re: Moja gromadka - Pusia [']; Srebrny tatusiuje :)

ja w pracy w ogóle się nie przyznaję, ile mam kotów w domu, bo reakcja byłaby 8O :strach:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro wrz 16, 2009 7:13 Re: Moja gromadka - Pusia [']; Srebrny tatusiuje :)

Ja mam tylko dwa koty, a niektórzy znajomi się dziwią, po co mi AŻ DWA! 8O

Bazyliszkowa

Post » Śro wrz 16, 2009 7:14 Re: Moja gromadka - Pusia [']; Srebrny tatusiuje :)

anita5 pisze:.... Chciałam bardzo serdecznie podziękować Cioci Mahob za objęcie Adasia opieką wirtualną i wplatę 50 zł na niego. :1luvu:

....

Cała przyjemność po mojej stronie :wink: :D

....Dzisiaj mnie tak podkusiło, w rozmowie z pewnym znajomym, żeby mu szczerze odpowiedzieć na pytanie, dlaczego nie byłam nigdzie na wakacjach. No mówię, że koty, że chore, że trzeba bylo niektore odkarmiać, że do weta... A on na to: Ja p...

Taaak...no właśnie...
Kiedyś też komuś powiedziałam, że nie jadę na narty, bo nie chcę zostawiać kotów - reakcja była podobna.
A jak coś wspominam, że się martwię o koty, kiedy wyjeżdżamy gdzieś na kilka dni, to słyszę - no przecież to tylko koty... :?
A po powrocie tekst ( w zdecydowanie kpiącym tonie) - no i co? przeżyły koty?
Już przestałam wdawać się w dyskusje na ten temat. Jakiekolwiek...

Nic to, skupmy się raczej na tym, co ważne. Na przykład, jak to zrobić, żeby 5 kotów mogło się na mnie wyspać wygodnie? Bo 4 już dają radę.

I nie czujesz się odrobinę przytłoczona? :mrgreen:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro wrz 16, 2009 9:39 Re: Moja gromadka - Pusia [']; Srebrny tatusiuje :)

4 koty NA się mieszczą ? 8O :mrgreen: Znaczy na klacie, brzuchu, szyji, głowie ? Bo z nóg to chyba spadaja :mrgreen: .
Ja uwielbiam mój najmłodszy ciężar, który bezpardonowo wspina się na mnie i kładzie środkowoklatkowo :1luvu: .

Przytłaczająca więszość ludzi robi oczy jak pięc złotych słysząc, że mamy w domu cztery zwierza. A mnie to g.... na patyczku obchodzi. Dlatego wiedza o tym tylko Ci, którzy sobie na to zapracują :D . U nas być i koty głaskac to przywilej. Nie podoba się, to nie.

Futra me pozdrawiają futra Twe :D .
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro wrz 16, 2009 16:43 Re: Moja gromadka - Pusia [']; Srebrny tatusiuje :)

Oj 4 koty i spanie ???
też tak można, ale u mnie zwiewają jak się ruszę,
bo chyba robię to za energicznie... :lol: :lol:

kristinbb

Post » Śro wrz 16, 2009 16:48 Re: Moja gromadka - Pusia [']; Srebrny tatusiuje :)

mahob pisze:I nie czujesz się odrobinę przytłoczona? :mrgreen:
- nadmiarem miłości, ofkors :mrgreen:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Czw wrz 17, 2009 6:06 Re: Moja gromadka - Pusia [']; Srebrny tatusiuje :)

Dzieńdoberek ... :D

Obrazek

kristinbb

Post » Czw wrz 17, 2009 12:23 Re: Moja gromadka - Pusia [']; Srebrny tatusiuje :)

anita5 pisze: Niestety, biedne Sreberko musi poczekać na operację oczka jeszcze czas jakiś, bo, krótko mówiąc, jesteśmy bez kasy. Proza, ot co.

Żeby chociaż troszkę przyspieszyć termin operacji i pomóc w uzbieraniu kasy na ten cel, wystawiłam bazarek. Serdecznie zapraszam do licytacji :D

viewtopic.php?f=20&t=100212

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]