Powrót dramatu kostrzyńskich kotów....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 16, 2009 9:35 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Wczoraj, o tej samej godzinie nasz licznik wynosił 4211 wejść.
Dzisiaj 4397.
Czyli 186 wizyt. Załóżmy, że 50 to stali bywalcy.
136 to inni, którym los kostrzyńskich kotów leży na sercu.
Gdyby 136 osób wysłało tylko w jedno miejsce naszą prośbę, szanse kotów rosną i to jak! A jak w dwa miejsca, to już ho!ho!
Proszę Was, proszę tylko o 10 minut z dzisiejszego dnia. Wchodzimy na agroturystykę w naszym regionie i wysyłamy skopiowany ten tekst:

"Szanowni Państwo,

Pozwalam sobie napisać do Państwa w imieniu Fundacji KOT z Torunia, która wraz z członkami społeczności miłośników kotów "miau.pl" poszukuje bezpiecznego miejsca do zamieszkania dla pięciu bezdomnych kotów.
Koty te zostały przywiezione do Fundacji aż z Kostrzyna nad Odrą, gdzie – mimo dokarmiania przez pewną starszą panią – żyły w dramatycznych warunkach i były narażone na śmierć z rąk złych ludzi. Fundacja wyleczyła je i wysterylizowała – nie będą się więc rozmnażać. Koty są młode, zdrowe i jedyne, czego im potrzeba do normalnej egzystencji, to kawałek dachu nad głową w postaci stajni lub stodoły i miseczki jedzenia.
Jeśli macie Państwo po temu warunki, zwracamy się z gorącą prośbą o przyjęcie choć jednego z tych kotów. To dla nich jedyna szansa na życie, bo powrót na kostrzyńskie ulice oznacza dla nich rychłą śmierć.
Gdybyście chcieli Państwo dowiedzieć się więcej o kotach, podaje link do wątku im poświęconemu:
viewtopic.php?f=1&t=94896&start=165

Jeśli zgodzicie się Państwo na przygarnięcie któregokolwiek z nich, bardzo proszę o kontakt mailowy na adres zwrotny lub telefon bezpośrednio do Fundacji: 698 175 160
Zapewniamy dowóz kotów na miejsce wraz z zapasem karmy.

Bardzo prosimy o życzliwość dla "naszych braci mniejszych".

Z poważaniem,
(imię, nazwisko)

Doba ma 1440 minut.
Dzisiejsza Wasza będzie miała 1430.
Tylko 10 minut...., plizzzzzzz :roll:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Śro wrz 16, 2009 10:11 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Popatrzcie, zajęło mi to z wyszukaniem włącznie 46 seknd...
http://www.podjesionami.eu/kontakt.html
Kto następny?
Obrazek

czitka

Post » Śro wrz 16, 2009 10:14 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Znalazłam wyszukiwarkę gospodarstw agroturystycznych z podziałem na województwa.
http://www.agroturystyka.pl/
Baza zawiera adresy ponad 500 gospodarstw...
Kto może poświęcić chwilę czasu, niech przeczesze jedno województwo (*) i wyśle wspomniany tekst na adresy wyszukanych gospodarstw.
Na początek biorę lubuskie.

(*) proponuję zacząć od najbliższych Torunia bądź Kostrzyna; podkarpackie zostawmy może na koniec :wink:
bromba
(która wskutek fatalnej pomyłki utraciła swą poprzednią tożsamość i zmuszona była przyjąć nowe wcielenie)

bromba1

Od: Wto wrz 15, 2009 20:54

Post » Śro wrz 16, 2009 10:34 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Bromba, to się nazywa dobra robota! :ok:
Już do podkarpackich nie wysyłam, poszło sporo...
Za chwilę biorę się do kolejnych.
Czy ktoś z nami współpracuje 8) ?
Przyznać się, kto?????? :twisted:
Obrazek

czitka

Post » Śro wrz 16, 2009 10:37 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

No, i lubuskie załatwione. Ok.12 adresów. Ile mi to zajęło? 15 min.?
To teraz na tapecie kujawsko-pomorskie.
bromba
(która wskutek fatalnej pomyłki utraciła swą poprzednią tożsamość i zmuszona była przyjąć nowe wcielenie)

bromba1

Post » Śro wrz 16, 2009 10:43 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Zajmę się Wielkopolską z agroturystyka.pl, ale dopiero po 17 - w tej chwili jestem w pracy, wykorzystuję przerwę śniadaniową, ale nie wiem ile zdołam podczas niej zrobić.
Czy stosować jakiś klucz, czy wysyłam wszystkim jak leci?

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Śro wrz 16, 2009 10:43 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

czitka pisze:Czy ktoś z nami współpracuje 8) ?
Przyznać się, kto?????? :twisted:

No właśnie, czy ktoś jeszcze chciałby dołączyć do wyborowego grona :mrgreen: spamerów ?
Zapraszamy!
bromba

bromba1

Post » Śro wrz 16, 2009 10:45 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

April Rain, wysyłaj jak leci po wstępnym oglądzie, czy tam szosa blisko na fotkach nie jest. Idziemy na ilość, selekcja potem. Oby :ok:
I wielkie dzięki!!!!!!
Kto następny????
I nie myślcie, że to nie ma sensu. Dajmy tym kotom szansę, a czy ma sens, czy nie, zobaczymy na końcu. To jak z totolotkiem, żeby ewentualnie wygrać, trzeba wypełnić kupon 8)
Ostatnio edytowano Śro wrz 16, 2009 10:51 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

Post » Śro wrz 16, 2009 10:50 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

AprilRain pisze:Zajmę się Wielkopolską z agroturystyka.pl, ale dopiero po 17 - w tej chwili jestem w pracy, wykorzystuję przerwę śniadaniową, ale nie wiem ile zdołam podczas niej zrobić.
Czy stosować jakiś klucz, czy wysyłam wszystkim jak leci?

Super! Kolejne województwo z głowy.

Bez klucza. Na żywioł. Na każdy adres, jaki Ci tylko wyszukiwarka wypluje.
Z początku wczytywałam się w opisy, czy mają własne zwierzęta, bo jak są kurczęta i kaczuszki, to pewnie nie będą kotów chcieli itd., po kilkunastu stronach zmieniłam taktykę. Działam metodycznie i mechanicznie 8)
W jednym oknie otwarty mail z tekstem, w drugim wyszukiwarka, kopiuję adres z wyszukiwarki, klikam w mailu "przekaż dalej", usuwam dodane informacje o forwardzie, wklejam nowy adres i fruuuu!
I następny...
bromba

bromba1

Post » Śro wrz 16, 2009 10:52 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Bromba, jesteś Taśmowym Przodownikiem Pracy :ryk:
I o to chodzi!!!!
Niech każdy robi, co może. Jak ktoś w pracy, niech się zapyta trzech osób, czy nie znają kogoś. Jak przechodzi koło sklepu zoologicznego, niech pogada przez 10 minut, jak może wykonać jeden telefon, niech zadzwoni.
Jak ktoś nie może nic, a potrafi się modlić, niech się modli, tylko nie wiem, do jakiego świętego, to do Franciszka chyba?
Mnie kiepsko idzie to wklejanie i miotanie się po okienkach, tuman komputerowy jestem, ale coś jeszcze powysyłam i będę pilnować wątku.
A koty w klatkach.... :(
Kto co może? Proszę zgłaszać!
Obrazek

czitka

Post » Śro wrz 16, 2009 11:06 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Melduję brygadzistce :smiech3: , że kujawsko-pomorskie odfajkowane
Teraz mała przerwa na kawę, a potem :pisanie:
bromba

bromba1

Post » Śro wrz 16, 2009 11:11 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

W międzyczasie nadeszły 3 odpowiedzi - negatywne, niestety, bo własne koty w inwentarzu, ale jednak ludziska nie spuszczają listu od razu w kanał :ok:
bromba

bromba1

Post » Śro wrz 16, 2009 11:27 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

A niech sobie będą negatywne, ważne, że jest odzew, że tak całkiem w nosie nie mają.
Szukamy dalej!
Kto się modli?
Obrazek

czitka

Post » Śro wrz 16, 2009 12:02 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Warmińsko-mazurskie obrabiam...
bromba

bromba1

Post » Śro wrz 16, 2009 12:23 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Ja muszę opuścić włości na parę godzin, czy ktoś ruszy do współzawodnictwa pracy z Brombą?
Mam nadzieję, że tak.
W wolnej chwili, jak już inny ktoś ma chwilę, to proszę chociaż o podrzucenie tekstu naszego listu i linku Bromby do wszystkich agroturystyk w Polsce, tam można sobie wybrać region i pracujemy! :ok: Tak, żeby nie trzeba było szukać po wątku.
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]