KoCIAkiSOPOTprzyścież.row. Klemens też ma DS - smutno :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 10, 2009 17:06 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

super wieści!
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Czw wrz 10, 2009 22:23 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

mpacz78 pisze:Szymcio chyba jeszcze u Łukucia nie był, ale to chyba dobrze że nie ma powodu.
Za to Nikuś był dziś, wet mu fachowo wyczyścił uszy (straszna kopalnia świerzba była), zapuścił maść w uszy i dostał advocate na kark na tą okoliczność, poza tym zdrowy chłopak, kupki robi ładne bez robali, apetyt dopisuje i już się oswoił z sytacją jest już całkiem kontaktowy i towarzyski, aż mi go szkoda bo znów go zostawiłam samego na cały dzień ale jutro przyjedzie siostrzyczka to sobie poszaleją.

No to dzisiejszej nocy posiedzi z mamusią :piwa:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Pt wrz 11, 2009 5:20 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

Szymuś z Niuńkiem już po wizycie u weta. Odrobaczone. Za 10 dni szczepienie. Chłopaki grzeczne, szaleją, Szymuś uczy Niuńka (Kaprala) różnych "sztuczek" Niuniuś jest pojętnym uczniem :wink: Duzi się z nimi nie nudzą :D
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt wrz 11, 2009 8:59 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

Kocica - mama Szymka, Nikiego, Maksia i Migotki nie jest dzikuską, owszem była zestresowana, całą noc przesiedziała na parapecie okna, ale zero agresji: można ją głaskać, nawet czyściłam, jej uszy też ma świerzba, teraz jest na zabiegu sterylizacji w Sopocie u dr Zdrojewskiego, poprosiłam go aby korzystając z narkozy wyczyscił jej fachowo uszy i zapuścił maść i dał stronghold.
Niki poznał mamusię, był bardzo szczęśliwy, ale ona trochę zestresowana mało się nim zajmowała.
Ja wczoraj ten rower tam przypięłam do słupka na podwórku E.Plater 10, bo te kamicielki nie odbierały domofonu, tym samochodem co jechałam dziś rano też bym roweru nie zabrała, więc wczoraj późnym wieczorem pojechaliśmy z Wojtkiem po ten rower, głodni byliśmy więc stwierdziłam ze postawie mojemu facetowi jakąś kolacje w Tawernie za to jeżdżenie, a tam koło Tawerny maleńki kociak 4-5 tyg. biega po chodniku, po ścieżce rowerowej podbiega do wszystkich napotkanych ludzi (oczywiście wszyscy ohy, ahy jaki słodki kociak i idą dalej :evil: ), kociak podbiegł do mnie, wzięłam na ręce, poszukałam jego mamy (to jest ta kotka z jednym oczkiem - ta pani kucharka co karmiła koty wczoraj mówiła że ona chodzi z jednym kociakiem), ale kociak nie chciał do mamy tylko do mnie na ręce, no to go wzięłam, martwiłam się czy nie za mały jest czy będzie sam jadł, ale na szczęście je samodzielnie, zresztą okazało się ze to malutka dziewczynka - czarno-biała, w efekcie na kolację nie poszliśmy, poszliśmy spać głodni bo nic w domu nie mieliśmy a sklepy były pozamykane.
Całe szczęście że malutka kicia jest samodzielna bo inaczej nie wiem co bym zrobiła, musiałabym ją odwieźć do mamy i tylko się modlić żeby jej rowery nie rozjechały, dałam malutką do Nikiego bo sama płakała, Niki co prawda jest prawie dwa razy większy od niej i jak chce się bawić to ona się boi, ale jakoś sobie radzi, jak ma go dosyć to wchodzi do transporterka i on daje jej spokój, zostawiłam ich tam razem w pokoju teraz jestem w pracy, mam nadzieje że krzywda się malutkiej nie stanie. Dałam jej na imię Mimi.
Czyli kotka którą sterylizowałam poprzednio nie straciła oka, to jest inna.
Na pewno do sterylki są tam dwie kotki:
- ta z Baru Przystań co Gisha wzieła maluchy
- ta z jednym oczkiem mama Mimi
nie wiem co stało się z matką tych starszych kociąt, co dwójkę z nich ma Karolina, nie widuje jej tam w ogóle.

Trzeba pomysleć jak te kotki posterylizować bo inaczej wszystko na nic, że bierzemy kociaki a zaraz będą kolejne...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt wrz 11, 2009 10:39 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

Witam,

bardzo dawno mnie nie było na tym forum. Z racji obowiązków nie mam czasu specjalnie zajmować się kociskami. Dziś zajżałam przypadkiem ...
Mam małą propozycję. Idzie jesień, zaraz zacznie się robić zimno ... Może potrzebowałybyście jakieś poduszki, koce itp.? Odgruzowuję mieszkanie i na ten moment mam na zbyciu wyeksploatowany, ale gruby koc, kilka poduszek, materacyk gąbkowy (120x60x5cm). Pewnie jeszcze się coś znajdzie. Może jakieś stare ręczniki.
Mam też dość regularnie na zbyciu zabawki i ubranka dziecięce - można wystawić na aukcji, żeby dozbierać coś dla kotów.
Sama naprawdę nie mam czasu się tym zająć, ale chętnie odstąpię zbędne graty.
Rzeczy mogę podrzucić w Gdyni, najchętniej dzielnice Obłuże, Oksywie, Pogórze i okolice.
Dziś do 16ej, weekend odpada, od poniedziałku możemy się jakoś umówić. Żeby nie zaśmiecać forum,to proponuję kontakt mailowy suonko@wp.pl albo przez GG. Tel. mogę podać na priv albo mailem.

Suonko

Od: Wto lip 27, 2004 9:19

Post » Nie wrz 13, 2009 14:19 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

koteczki czują się dobrze; nie szaleją specjalnie, są raczej bardzo spokojne...
ale coraz lepiej oswojone; Gryjoy już wskakuje do mnie na kolana, a kiedy stoję trzymając Klemensa próbuje wspinać się po nogach :lol:
Klemens jeszcze nie, jest mimo wszystko bardziej zdystansowany :roll:
w piątek po raz drugi zostały odrobaczone, w przyszłym tygodniu prawdopodobnie będą szczepione
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pon wrz 14, 2009 17:43 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

podrzucam! może ktoś wypatrzy...
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Wto wrz 15, 2009 12:09 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

dzisiaj zaczynam szukać domków; Greyjoy już jak najbardziej do oddania, Klemens niestety bardzo niesmiały jeszcze; w tym tygodniu albo na początku przyszłego będę szczepić

Obrazek

KarolinaS

Post » Wto wrz 15, 2009 13:28 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

na pierwszych mają oczka w maści i średnio wyszły; w realu są śliczne, poza tym ten kolor łazienki nie służy :?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

KarolinaS

Post » Wto wrz 15, 2009 18:39 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

Śliczne pingwinki! Kciuki za szybkie adopcje.
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Wto wrz 15, 2009 19:07 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

One bardzo podobne do moich tymczaskow Mambo i Bambo , które tez szukaja domków:)

Kciuki za domki !

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Wto wrz 15, 2009 20:10 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

gisha pisze:One bardzo podobne do moich tymczaskow Mambo i Bambo , które tez szukaja domków:)

Kciuki za domki !

gisha, wiem zaglądam na wątek :wink:
i kibicuję kociakom :ok:

Obrazek

KarolinaS

Post » Wto wrz 15, 2009 20:50 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej 2 SZUKAJĄ DS- chętni ??

Koteczki do domeczków :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Temida75

Od: Śro sie 19, 2009 14:48

Post » Wto wrz 15, 2009 21:00 Re: KoCIAkiSOPOTprzyścież.row.2 SZUKAJĄ DS- chętni ?? foty13 14

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

KarolinaS

Post » Wto wrz 15, 2009 21:04 Re: KoCIAkiSOPOTprzyścież.row.2 SZUKAJĄ DS- chętni ?? foty13 14

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

KarolinaS

[poprzednia][następna]