Zajrzałam dziś na forum po 10dniowej przerwie i przeżyłam mały szok na wstępie

Trochę się gubię, bo bardziej jest teraz "choinkowo", mam początkowe wrażenie, że poprzedni układ był bardziej przejrzysty.
Ale poklikamy, zobaczymy - to kwestia przyzwyczajenia

Natomiast na pewno do jednej rzeczy trudno będzie mi się przyzwyczaić, jeśli taka zostanie - do czcionki, którą napisane są posty. Mam wrażenie, że ta jest nieco "węższa" i "wyższa" od poprzedniej, do tego miejscami jakby nieco się zlewa i nie jest taka wyraźna, jak poprzednia (wydaje mi się,jakby była mniej kontrastowa w porównaniu do tła, taka bardziej rozmyta). Wiem, Dużo gorzej mi się teraz czyta posty i po dłuższej chwili zaczyna mi się męczyć wzrok

Nie wiem, czy tego typu uwaga była zgłaszana i czy jest w planach jakaś drobna korekta fontu, bo nie mam siły przebić się przez te prawie 40 stron pisanych tym krojem, zwłaszcza że mam do doczytania inne wątki, które doczytać muszę.
Do tego nie wykluczam błędu mej własnej percepcji - może font jest taki sam, a ja mam tylko takie wrażenie?

Druga rzecz, która rzuciła mi się w oczy to to, że nick autora postu pisany jest malutkimi literkami, a informacja o tym, czy jest on czy offline jest bardzo duża. Osobiście wolałabym odwrotnie - wyraźniej zaznaczonego autora i drobniejszą informację o jego dostępności, bo teraz to główna rzecz, która rzuca mi się w oczy w poście. A do tego to "offline" nie zawsze jest zgodne ze stanem faktycznym

Ale generalnie jest fajnie