Zmiany zmiany zmiany:)

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 10, 2009 10:29 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Dodaj do zakładek, wtedy nie zgubisz wątku.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw wrz 10, 2009 11:01 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

ja tez mam UPC i nie mam problemow z nowym miau. Wiec mysle, ze to nie zalezy od dostawcy, ale na wszelki wypadek mozesz zadzwonic na biuro obslugi UPC i sie zapytac. :) Co do powiadomien, dzis dla odmiany mnie zasypaly :evil: po kazdej odpowiedzi na obserwowany przeze mnie temzt - powiadomienie. Patrzylam na godzine odpowiedzi w jednym. Pierwsze powiadomienie o odpowiedzi napisanej o 1:10 w nocy drugie o 1:11. No, bez przesady! To zdecydowanie za czesto!

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw wrz 10, 2009 11:12 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

W UPC jestem już drugi rok. Jeszcze dłużej jestem na róznych forum i całkowicie nie działa mi jedynie nowe miau :cry:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt wrz 11, 2009 2:09 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Zajrzałam dziś na forum po 10dniowej przerwie i przeżyłam mały szok na wstępie :lol:
Trochę się gubię, bo bardziej jest teraz "choinkowo", mam początkowe wrażenie, że poprzedni układ był bardziej przejrzysty.
Ale poklikamy, zobaczymy - to kwestia przyzwyczajenia ;)

Natomiast na pewno do jednej rzeczy trudno będzie mi się przyzwyczaić, jeśli taka zostanie - do czcionki, którą napisane są posty. Mam wrażenie, że ta jest nieco "węższa" i "wyższa" od poprzedniej, do tego miejscami jakby nieco się zlewa i nie jest taka wyraźna, jak poprzednia (wydaje mi się,jakby była mniej kontrastowa w porównaniu do tła, taka bardziej rozmyta). Wiem, Dużo gorzej mi się teraz czyta posty i po dłuższej chwili zaczyna mi się męczyć wzrok :(
Nie wiem, czy tego typu uwaga była zgłaszana i czy jest w planach jakaś drobna korekta fontu, bo nie mam siły przebić się przez te prawie 40 stron pisanych tym krojem, zwłaszcza że mam do doczytania inne wątki, które doczytać muszę.
Do tego nie wykluczam błędu mej własnej percepcji - może font jest taki sam, a ja mam tylko takie wrażenie? :roll:

Druga rzecz, która rzuciła mi się w oczy to to, że nick autora postu pisany jest malutkimi literkami, a informacja o tym, czy jest on czy offline jest bardzo duża. Osobiście wolałabym odwrotnie - wyraźniej zaznaczonego autora i drobniejszą informację o jego dostępności, bo teraz to główna rzecz, która rzuca mi się w oczy w poście. A do tego to "offline" nie zawsze jest zgodne ze stanem faktycznym ;)

Ale generalnie jest fajnie :D
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Pt wrz 11, 2009 8:12 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Galla, jest inny font. Też nie mogłam tego czytać :wink: . Jeśli używasz FF lub Opery, to siriwan podał sposób zmiany wyglądu forum, w tym czcionki - strony 14, 16 i 24 tego wątku.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pt wrz 11, 2009 12:51 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Monostra pisze:Galla, jest inny font. Też nie mogłam tego czytać :wink: . Jeśli używasz FF lub Opery, to siriwan podał sposób zmiany wyglądu forum, w tym czcionki - strony 14, 16 i 24 tego wątku.

Dzięki za podpowiedź, zaraz sobie zerknę na te strony :D

EDIT: Zastosowałam porady, zmieniłam czcionkę i teraz wszystko jest super 8) I linki do wiadomości, profilu i wyszukiwania mam znowu na środku, fajnie - bo mnie myliło to, że jest to z boku i cały czas szukałam tych linków, choć to akurat to pewnie totalnie kwestia przyzwyczajenia. Ale cóż, jak mam to po staremu, to mi i tak lepiej. Mieszanka starego z nowym jest dla mnie idealna ;)
A teraz mogę spokojnie cieszyć się zmianami :D
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Pon wrz 14, 2009 18:35 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

własnie pisałam na "hodowcy kotów" i nie pokazał się w poście podpis,czy zrobiłam coś nie tak?

Salami

Od: Sob lis 25, 2006 22:43

Post » Wto wrz 15, 2009 8:17 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Mam sytuację bez zmian - Wieczorem znowu próbowałam włączyć forum na różnych wyszukiwarkach IE Google FF i na komputerach w różnych systemach operacyjnych Windows2007 WindowsXP i lipa... Reinstalacja systemu też nie pomogła...wcale w domu nie daję rady włączyć forum nowego miau...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto wrz 15, 2009 9:28 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

A może wina leży po stronie waszego dostawcy internetu lub jakiegoś firewalla? Spróbuj wejść na forum przez stronę proxify.net (wpisujesz adres do forum w polu i klikasz proxify)? Jest to sposób na ominięcie różnych firewalli itp. (szczególnie przydatne w pracy ;) ).

scyth

Od: Pon sie 10, 2009 9:42

Post » Wto wrz 15, 2009 10:38 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Dziękuję spróbuję to podpowiedzieć synowi gdy się z nim zobaczę... Już od ponad 2 lat mamy UPC i nigdy nie było żadnych problemów. Co ciekawsze w pracy używam tą samą wyszukiwarkę, też gmail też google i wszystko normalnie działa!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto wrz 15, 2009 11:04 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Najpierw sprawdź czy działa, a później znajdziemy przyczynę.

scyth

Post » Czw wrz 17, 2009 19:42 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Hura! hura! hura! wreszcie wylogowuje po zamknięciu przeglądarki!

Czy będą linki do adopcji pod nickiem danej osoby tak jak poprzednio?
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt wrz 18, 2009 9:19 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

pytanie
czy jest gdzieś opcja ( bo szukam i nie widzę )
odznacz na danym forum wszystkie teamty jako przeczytane
jestem z nią zżyta i bardzo ją lubię ;)
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Pt wrz 18, 2009 9:21 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Na danym subforum (np. Forum Miau.PL) u góry nad polem "Ostatni post" jest ten guziczek.

scyth

Post » Pt wrz 18, 2009 9:25 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

dzięki :D
wiedziałam że patrzę na to i nie widzę :oops: :oops: :oops: :oops:
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

[poprzednia][następna]