GaGoFiTooŚni i Przyjaciele - Śnieżka już śpi:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto wrz 08, 2009 20:08 Re: GaGoFiTooŚni, Przyjaciele i Sąsiedzi

Poduchy to najzwyklejsze resztki kanapy, którą porąbaliśmy na kawałki. O takie:
Obrazek
Na poduchach Mamelka z dziećmi 8) Poduchy są do adopcji razem z Mamelami :lol:

Dzisiaj próbowałam zrobić nowe zdjęcia piwniczniaczkom. Niestety nasz aparat za nimi nie nadąża, ale mam 2 ostre zdjęcia:

Obrazek
- Irenka zajęta lekturą ;)

Obrazek
- Irek robi sztuczkę, której nauczyłam go klikerowo, kiedy próbowaliśmy się oswoić

Są ludzie zainteresowani Irenką, niestety po moim mailu ze wskazówkami co do przygotowań adopcyjnych zamilkli (może robią zakupy? ;) ).
Bardzo bym chciała oddać chociaż część kotów tymczasowych, a posucha domkowa jest straszliwa. I o ile w przypadku Spoksa czy Dzidki jest to o tyle zrozumiałe, że są bardzo nieufni wobec obcych, a Mamelkowej diety trzeba pilnować, to np. maluszki powinny przecież znajdować domy po krótkim czasie.

Czuję się naprawdę dobrze, dzięki. Narzekam tylko na brak czasu i na to, że już jesień...
Suwaczka nie ma, bo się razem z bannerkiem CK nie mieścił. 8)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto wrz 08, 2009 20:28 Re: GaGoFiTooŚni, Przyjaciele i Sąsiedzi

ryśka pisze:Poduchy są do adopcji razem z Mamelami :lol:

auc, to nie przejdzie :lol:
u mnie zreszta, ze wzgledu na alergie i astme, zadne poslanka na podlodze nie wchodza w gre, chociaz koci cierpia z tego powodu bardzo :wink:

ryśka pisze:Obrazek
- Irek robi sztuczkę, której nauczyłam go klikerowo, kiedy próbowaliśmy się oswoić

to jest super :)
bozszzz, chcialabym swoje koty nauczyc zachowywac sie wedlug klikow :roll: sa jakies fora? strony na ten temat? wiem, ze to glownie metoda uzywana w stosunku do psow a nie kotow, ale widac, ze i u kotow dziala :)
ryśka pisze:Czuję się naprawdę dobrze, dzięki. Narzekam tylko na brak czasu i na to, że już jesień...
Suwaczka nie ma, bo się razem z bannerkiem CK nie mieścił. 8)

no to ciesze sie :) i oczekuje stalych wiadomosci w tym temacie :P :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Wto wrz 08, 2009 21:05 Re: GaGoFiTooŚni, Przyjaciele i Sąsiedzi

Beata pisze:
ryśka pisze:Obrazek

to jest super :)
bozszzz, chcialabym swoje koty nauczyc zachowywac sie wedlug klikow :roll: sa jakies fora? strony na ten temat? wiem, ze to glownie metoda uzywana w stosunku do psow a nie kotow, ale widac, ze i u kotow dziala :)

To jest metoda szkolenia delfinów, ale równie dobrze korzystają z niej psy i koty. Nie znam żadnych stron kocich na ten temat, może sama coś napiszę na ten temat :) Założenia są bardzo proste, nawet bez klikera można je stosować. Trzeba po prostu wzmacniać zachowania pożądane - w jakikolwiek sposób.
Obrazek

ryśka

Post » Pon wrz 14, 2009 19:56 Re: GaGoFiTooŚni, Przyjaciele i Sąsiedzi

Co u Mamelci? :D
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon wrz 14, 2009 20:28 Re: GaGoFiTooŚni, Przyjaciele i Sąsiedzi

U Mamelci wszystko w porządku, za to zamorduję zaraz Irenkę :twisted: przed chwilą przegryzła mi kabel od myszki :(
Obrazek

ryśka

Post » Nie wrz 27, 2009 11:48 Re: GaGoFiTooŚni, Przyjaciele i Sąsiedzi

Może jestem nudna z tym gadaniem w kółko o Mamelci, ale ona jest tak słodka, tak słodka... :1luvu: Ma tak rozkoszny wyraz pyszczka...

Srebrny dziękuje za kropelki, które grzecznie pobiera. :D
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie wrz 27, 2009 14:36 Re: GaGoFiTooŚni, Przyjaciele i Sąsiedzi

Chodzi Ci ot ten wzrok? ;)

Obrazek

Pan Filemon poszedł dziś do lekarza i otrzymał antybiotyk. Na szczęście wygląda, że ropień na mordce to tylko efekt po dziabnięciu jakimś... W każdy razie był dzielny i kłapał szczęką jak trzeba nie zostawiając złudzeń co do swego męstwa i bezkompromisowej natury...;)

Obrazek

Bardzo dziękujemy za wczorajsze odwiedziny i prezenty:D:D:D Ryśka by coś napisała, ale ma paluchy z dżemu;)

janykiel

Od: Wto lip 05, 2005 19:54
Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

Post » Nie wrz 27, 2009 14:45 Re: GaGoFiTooŚni, Przyjaciele i Sąsiedzi, Fil -ropień na pycholu

za wygojenie ropnia :ok: co sie tak za szybko zrobił jakby dziabniecie bylo jakims nadspotykanym wydarzeniem
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie wrz 27, 2009 19:11 Re: GaGoFiTooŚni, Przyjaciele i Sąsiedzi, Fil -ropień na pycholu

Ten wzrok - :love: :love:

Filemon, za Twoje zdrówko, śliczny kocie, :ok:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon paź 05, 2009 7:50 Re: GaGoFiTooŚni, Przyjaciele i Sąsiedzi, Fil -ropień na pycholu

Fil dostawał antybiotyk przez tydzień, pięknie się wszystko wygoiło, a przynajmniej tak to wyglądało. Niestety zauważyliśmy, że ropień (niewielki) znów się pojawił, w tym samym miejscu. Spróbuję mu go oczyścić, niestety całkiem możliwe, że trzeba będzie go znów faszerować antybiotykiem.

Filet faszerowany antybiotykiem ;) ktoś reflektuje?

A nasza Irenka pojedzie w sobotę do Bełchatowa :D :D :D
Obrazek

ryśka

Post » Pon paź 05, 2009 9:30 Re: GaGoFiTooŚni, Przyjaciele i Sąsiedzi, Fil -ropień na pycholu

ryśka pisze:A nasza Irenka pojedzie w sobotę do Bełchatowa :D :D :D

Super!!! :dance2: :ok:

I kciuki za Fila! :ok:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pon paź 05, 2009 11:46 Re: GaGoFiTooŚni, Przyjaciele i Sąsiedzi, Fil -ropień na pycholu

ryśka pisze:A nasza Irenka pojedzie w sobotę do Bełchatowa :D :D :D

:dance: :dance2: Cudnie :D
Obrazek

naya

Od: Pon lis 07, 2005 10:36

Post » Śro paź 07, 2009 9:05 Re: GaGoFiTooŚni, Przyjaciele i Sąsiedzi, Fil -ropień na pycholu

Wszystko już omówione i ustalone. Pani, która ma adoptować Irenkę ma już 4 koty, więc Irenka będzie miała się z kim bawić :lol: Dom wygląda na idealny i przyznam, że już się nie mogę doczekać soboty i naszego spotkania.
Obrazek

ryśka

Post » Śro paź 07, 2009 17:26 Re: GaGoFiTooŚni, Przyjaciele i Sąsiedzi, Fil -ropień na pycholu

:ok: za bezpieczna przeprowadzke

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Śro paź 07, 2009 18:28 Re: GaGoFiTooŚni, Przyjaciele i Sąsiedzi, Fil -ropień na pycholu

Wspaniałe wieści - mocne kciuki za więcej takich domków!! :ok:

A my właśnie wróciliśmy z Kichocią od weta. Zapalenie pęcherza. :( Ehh, bidusia... :( Zastosowane leki: No-spa 1amp, Convenia 0,4ml i Vecort 0,5ml. Plus dieta - RC urinary lub Hills c/d.
Od rana szykowałam się na łapanie moczu, niestety od 10 do 17 jak na złość spała sobie w najlepsze i nie chciała nic zrobić (a wcześniej latała do kuwety jak z piórem, w nocy znowu załatwiła posłanko). Miałam nadzieję, że uda się przynajmniej donieść do weta materiał do badań bezpośrednio w kocie, jednak i to się nie powiodło i nieźle nasmrodziliśmy w autobusie. Na szczęście, udało się co nieco zebrać z dna transportera i miejmy nadzieję, że taka próbka wystarczy.

Już wesoło sobie chrupie hillsa, wygląda na to, że nie będzie kręcić nosem na dietę.

Dostaliśmy też przy okazji zielone światło na kurację oczek maścią Cusiviral. Dr S. co prawda nie ma jakiś spektakularnych doświadczeń z tym lekiem, ale nie ma też żadnych przeciwwskazań - więc warto spróbować.
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

[poprzednia][następna]