pilna pomoc dla kota Wierzbica za Serockiem na Zalewem Zegrz

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 14, 2009 9:07 pilna pomoc dla kota Wierzbica za Serockiem na Zalewem Zegrz

Zanim zdecydowałam się o tym napisać , mam za sobą piątek wypełniony telefonami do róznych lekarzy, straży miejskiej i innych instytucji.
Mam działkę w Wierzbicy za Serockiem ( nad Zalewem Zegrzyńskim ).
Od dtrzech lat dokarmiam tam różne zwierzęta m.in koty.
Będąc w miniony weekend na działce zobaczyłam jedną z kotek idącą tylko na dwóch przednich łapach i ciągnącą za sobą pozostałą część ciała...
Ponieważ jest to kotka dzika ( podchodzę do niej maksymalnie na odległość ok 1,5 metra - poczym ucieka ) nie mogę jej złapać i zawieść do lekarza czy szpitala dla zwierząt. Kotka przychodzi, zjada i człapie do lasu.
Nie wiem jak mogę jej pomóc NIKT do dziś niechce ( nie może ??) tego zrobić . Jedyne co mogę zrobić to dokarmiać ją , ale zdaję sobie sprawę, że ten kot może nie przeżyć zimy lub konać w cierpieniach.
Zaapłacę za jej leczenie, i co tylko trzeba będzie ale błagam o POMOC w jej złapaniu. Być może kotka pomimo przetrącenia może jeszcze żyć !
pozdrawiam
wiga138
Ostatnio edytowano Pon wrz 14, 2009 9:34 przez wiga138, łącznie edytowano 1 raz
------------------------
Wiga138, Mila, Kropka, Alf, Gama

wiga138

Od: Pon wrz 14, 2009 8:59

Post » Pon wrz 14, 2009 9:14 Re: pilna pomoc dla kota

dodaj miejscowość do tematu, wtedy na pewno ktoś się zgłosi
edit: doczytałam
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Pon wrz 14, 2009 9:20 Re: pilna pomoc dla kota

Jest to Wierzbica za Serockiem nad Zalewem Zegrzyńskim
wiga138
------------------------

wiga138

Post » Pon wrz 14, 2009 9:29 Re: pilna pomoc dla kota

wiga, edytuj tytuł wątku - u góry jak włączysz edycję pierwszego postu masz okienko temat, tam wpisz miejscowość

makrejsza

Post » Pon wrz 14, 2009 9:35 Re: pilna pomoc dla kota Wierzbica za Serockiem na Zalewem Zegrz

Dzięki za pomoc ! Jestem nowym uzytkownikiem.
------------------------

wiga138

Post » Pon wrz 14, 2009 9:37 Re: pilna pomoc dla kota Wierzbica za Serockiem na Zalewem Zegrz

nie ma sprawy, trzymam kciuki za małą :ok:

makrejsza

Post » Pon wrz 14, 2009 9:38 Re: pilna pomoc dla kota

Jak często ja karmisz, tzn. czy przychodzi codziennie? Od tego zależy metoda łapania. Kiedy tam jedziesz w najblizszym czasie? masz samochód, jak rozumiem? Mogę pożyczyc dobrą klatkę- łapkę, ale pytanie czy do niej wejdzie. Z klatką dałabyś radę złapać ją sama. Piszesz ze ucieka kiedy ktos się zbliża, więc łapanie na podbierak odpada.
AnielkaG

Post » Pon wrz 14, 2009 10:03 Re: pilna pomoc dla kota Wierzbica za Serockiem na Zalewem Zegrz

Jestem tam w każdy weekend i zostawiam jedzenia b. dużo. Kotka więc napewno głodna nie jest. Zrobiłam dziurę w ogrodzeniu, żeby mogła sie przeczołgać. O skakaniu przecież nie ma mowy.
Przychodzą tam jednak inne koty i obawiam sie, że mogą jej coś zrobić ( nie ma tez jednego oka , ale tak już jest odkąd ją pamiętam ). Przychodzi zazwyczaj dwa razy dziennie.
W akcie rozpaczy zadzwoniłam do Pani dr. Sumińskiej. Powiedziała mi , że koty mają ogromne możliwości przeżycia i być może ta kotka mogłaby jesze szczęśliwie żyć .
Klatka łapka byłaby chyba ok. Jeżeli jednak złapię ją i zawiozę do lekarza będę miała poważny problem - co dalej ?
Mam w domu dwa dorosłe koty, psa.
------------------------

wiga138

Post » Pon wrz 14, 2009 10:22 Re: pilna pomoc dla kota Wierzbica za Serockiem na Zalewem Zegrz

Wiga, a skąd Ty jesteś?
Mam łapkę w Łodzi
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon wrz 14, 2009 10:27 Re: pilna pomoc dla kota Wierzbica za Serockiem na Zalewem Zegrz

.....z Warszawy
------------------------

wiga138

Post » Pon wrz 14, 2009 11:40 Re: pilna pomoc dla kota Wierzbica za Serockiem na Zalewem Zegrz

wiga138 pisze:Klatka łapka byłaby chyba ok. Jeżeli jednak złapię ją i zawiozę do lekarza będę miała poważny problem - co dalej ?
Mam w domu dwa dorosłe koty, psa.

Nie martw się tym co będzie dalej. Wszyscy mamy na głowie jakieś zwierzęta, nierzadko te właśnie uratowane. Kotkę trzeba jak najszybciej złapać, jeśli nie chcesz mieć jej na sumieniu. Dasz radę z łapaniem w klatkę sama, nie wiem w końcu: masz samochód? Do której lecznicy chciałabyś ją zawieźć? Mogłabym pomóc w weekend
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pon wrz 14, 2009 11:51 Re: pilna pomoc dla kota Wierzbica za Serockiem na Zalewem Zegrz

Ogromne dzięki !!!!!!!!
Mam samochód i cudnego lekarza - dr Dominika Borkowska - Białołęka. ( ja też tam mieszkam ) Jadę dzisiaj do niej do lecznicy, porozmawiać.
Może sobie poradzę sama...ale w razie niepowodzenia
jeżeli będziesz mogła pomóc to byłoby super....
------------------------

wiga138

Post » Pon wrz 14, 2009 12:06 Re: pilna pomoc dla kota Wierzbica za Serockiem na Zalewem Zegrz

Słuchajcie,
Jestem z Warszawy. Kto może mi pomóc i pożyczyć klatkę - łapkę ?
------------------------

wiga138

Post » Pon wrz 14, 2009 13:02 Re: pilna pomoc dla kota Wierzbica za Serockiem na Zalewem Zegrz

Skontaktuj się z osobami z Koterii. http://www.koteria.org.pl/
Może będą mogli pomóc z klatką.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pon wrz 14, 2009 13:05 Re: pilna pomoc dla kota Wierzbica za Serockiem na Zalewem Zegrz

Ja mogę pożyczyć, ale musiałabyś ją ode mnie odebrać i odkazić (łapałyśmy do niej koty zagrożone panleukopenią).

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

[następna]