Młody rudzielec szuka domu-Kraków

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 13, 2009 14:33 Re: Młody rudzielec szuka domu-Kraków

Kiziuniek jest już po kastracji, został przy okazji też zabezpieczony fiprexem przeciw pasożytom zewnętrznym. Został też bardzo dokładnie zbadany - ma awitaminozę, więc dostał zastrzyk witaminowy, który zostanie też powtórzony w przyszłym tygodniu. Teraz będzie już regularnie dostawał dobrą karmę (karmimy koty royalem, pro planem i profilum), więc szybko powinien dojść do siebie. Poza tym jeden ząb do usunięcia, ale nie ryzykowaliśmy zrobienia tego za jednym znieczuleniem, bo kot wczoraj był na prochach, żeby przeżyć drogę i baliśmy się, że się jedna chemia nałoży na drugą.

Przespał z nami całą noc, rano zerwał się mruczny i gotowy do zabawy. Cały czas zaczepiał nasze koty, chce się bawić, poluje na kłębuszki i kulki z papieru. Jest bardzo inteligentny, od razu załapał, do czego jest kuweta i drapak. Bardzo się wyrywał na zewnątrz (nasze koty wychodzą do ogródka, mieszkamy w bardzo zielonej i bezpiecznej okolicy - niska zabudowa i daleko do głównej drogi, ogródek styka się ogrodami naszych sąsiadów), strasznie więc pilnujemy, żeby nam nie zwiał, najwcześniej wypuścimy go za tydzień i to pewnie w szeleczkach, tak na wszelki wypadek. Teraz siedzi pijany w przenosce, dopiero jutro lub w nocy poczuje się lepiej. Szkoda nam go strasznie, ale kastracja i sterylizacja to podstawa. Na szczęście kocurki wychodzą z tego szybciej niż kotki.

joanna77

Od: Wto wrz 08, 2009 19:05

Post » Nie wrz 13, 2009 18:00 Re: Młody rudzielec szuka domu-Kraków

Bardzo fajnie. Powinien szybciutko dojść do siebie :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Temida75

Od: Śro sie 19, 2009 14:48

Post » Pon wrz 14, 2009 15:32 Re: Młody rudzielec szuka domu-Kraków

Komu cudny, rudy Kizio, komu?

joanna77

Post » Pon wrz 14, 2009 21:27 Re: Młody rudzielec szuka domu-Kraków

Hop do góry.
Obrazek Obrazek Obrazek

Temida75

Post » Wto wrz 15, 2009 19:00 Re: Młody rudzielec szuka domu-Kraków

hops
Obrazek Obrazek Obrazek

Temida75

Post » Wto wrz 15, 2009 22:33 Re: Młody rudzielec szuka domu-Kraków

Kizio pięknieje z dnia na dzień. Błyskawicznie doszedł do siebie po kastracji, pięknie je, zaczynają mu błyszczeć oczka i futerko. Dużo śpi, odsypia chyba zmęczenie życiem na ulicy. Cudnie się myje i bawi, pachnie czyściutkim, najedzonym kotem, a nie śmietnikiem, strachem i brudem, jak jeszcze kilka dni temu... Teraz leży wtulony w mojego męża i obaj czytają. Jutro nowe, aktualne zdjęcia Kizia :-).

Patrzę na niego i myślę o tych kotach, które zostały w Międzywodziu. Tuż przed wyjazdem widzieliśmy w Międzyzdrojach rudego, dzikiego kocura - zostawiłam mu kocie chrupki, a kiedy wstał, zobaczyłam, że niemal nie ma ogona, a to co zostało, to krwawy kikut... Dzikusek nie dał się złapać, nie dał sobie pomóc, a my musieliśmy już wracać. Zabralibyśmy go ze sobą, jak Kizia. Zjadł na szczęście chrupki, więc jakoś walczy, ale i tak ciągle mam przed oczami jego obraz. Może ktoś bywa w Międzyzdrojach? Kot był na placu za nowymi blokami, ulica równoległa do ul. Zwycięstwa. Tam podobno żyje kilka dzikusków, ale ten rudy bezogonek jest bardzo charakterystyczny.

Założę osobny wątek, może ktoś do niego dotrze i da się kotu pomóc. Pomogę zdalnie, jak mogę.

joanna77

Post » Śro wrz 16, 2009 7:19 Re: Młody rudzielec szuka domu-Kraków

Fajnie, że Kizu doszedł do siebie. Teraz musi dużo odpoczywać.
Na nowe zdjęcia czekamy.
Jakby byłe jakieś problemy z ich umieszczeniem służę pomocą :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Temida75

Post » Śro wrz 16, 2009 9:39 Re: Młody rudzielec szuka domu-Kraków

Kciuki za domek :ok: :ok: :ok:

Dziw mnie bierze,że tak cudne koty tak długo szukają domków. Kiedyś ludzie się bili o rudaski,a teraz..... :?
Obrazek

Maniana*

Od: Śro sie 19, 2009 18:04

Post » Śro wrz 16, 2009 19:55 Re: Młody rudzielec szuka domu-Kraków

Świat stanął na głowie :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Temida75

[poprzednia]