Argento czyli Argi ['] to już rok w kocim niebie...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 12, 2009 22:35 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

Georg-inia pisze:czyli standardowo :( póki kot w schronie to się trzyma, jak już mu się poszczęści, to zaraz chory :roll: współczuję aplikowania tabletek :roll: :ok:

Wiem jak to wygląda w Waszych oczach, ale... staram(y) się jej nieba przychylić to taki kochany miziaczek :oops: Niki już w schronie miała gila, Aneta zapytała się mnie nawet czy aby napewno chcę ją zabrać. Tym bardziej nie mogłam jej tam zostawić, z gilem do pasa... Oczko trochę lepiej, dzisiaj nie zauważyłam ani cienia ropki :D a mała jest bardzo dzielna przy kropieniu, wogóle się nie wyrywa 8O no anioł po prostu :aniolek: dzisiaj na moich oczach (sama!) wskoczyła na kanapę i zaczeła się tulić i miziać :1luvu: i już tak nie ucieka kiedy chcę do niej podejść :ok:

Dzisiaj zajadała się gotowanym indyczkiem, a mokre musiałam jej zmiksować (żeby podać tabletkę i rozkruszone suche kittena) bo zauważyłam że ona woli "paćkowane" jedzonko. Coś tam skubneła ale nie do końca (jak to zwykle robiła) chyba się zorientowała... :wink:

Sis pisze:Próbowałabym wciasnąć tabletkę (jak duża to po kawałku) w kabanoska edelcata - śmierdzą na tyle, a koty je lubią w większości tak bardzo, że powinny wszamać nie zauważając nadzienia.

Niki nie je suchego :( a te kabanoski to są chyba suche :oops: Nikisia najbardziej kocha mięsko (w każdej postaci) więc w tym staram się jej "przemycać" leki...

Senioor pisze:Dzisiaj nie było "niespodzianek" w kącie pokoju :P

I wykrakał... dzisiaj znalazłam jedną koopę, w innym miejscu sioośki. Może żwirek jej nie pasuje...? sama nie wiem :(
Ostatnio edytowano Nie sty 03, 2010 23:10 przez Cameo, łącznie edytowano 1 raz

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie wrz 13, 2009 7:24 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

myszka007

Od: Sob maja 09, 2009 18:21

Post » Nie wrz 13, 2009 7:34 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

Kamila,wszystkie koty zabrane ze dworu,lub ze schrony "odpuszczają" i wtedy wyłazi jakieś choróbsko-nikt Cie nie obwinia-wszyscy przez to przechodzimy,ale wiem,że dasz radę,Nikita wyzdrowieje!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie wrz 13, 2009 8:20 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

Kamila, tak to jest ze koty schronowe choruja, to jak u dzieci w przedszkolu, taka masa wirusow ze nie jest sie w stanie uchronic.

Kciuki za zdrowko Niki.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Nie wrz 13, 2009 8:23 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

Dzień dobry :)
Kciuki za zdrówko Nikuśki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

Post » Nie wrz 13, 2009 8:24 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

"Hej domku, słyszysz mnie? to Ja, Niki - zwana też Zajączkiem, Nikitą, Glutem, Burym Kurduplem. Wiesz o czym marzę? byłam w schronisku, ale tam nie mogłam znaleźć domu, ludzie zawsze woleli te ładne i miziasta - a ja byłam chudym, burym, małym wypłoszem i do tego brzydkim, a na co komu brzydki kot? Ale Ja nie jestem brzydka, tylko trochę zaniedbana. Mimo to, nikt nie chciał dać mi szansy, na lepsze życie... ale w końcu stał się CUD... i już nie spędzę reszty życia za kratami - w schronisku..."

Niki pozdrawia :lol: dzisiaj będą nowe fotki :lol:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Cameo

Post » Nie wrz 13, 2009 8:36 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

O, Zajączek! Jak Patunia :) :) :)
Śliczna mała. I jaka wyluzowana :)
Cameo, powiem wprost: olej to, co sobie jakaś "miła Pani" myśli. W duszę z tym. Niki dzięki Tobie jest teraz bezpieczna, szczęśliwa, dzięki Tobie ma szansę. Krytykować jest zawsze najłatwiej. Najtrudniej działać i walczyć z przeciwnościami.
Kciuki za Nikusię :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie wrz 13, 2009 8:41 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

kropkaXL pisze:Kamila,wszystkie koty zabrane ze dworu,lub ze schrony "odpuszczają" i wtedy wyłazi jakieś choróbsko-nikt Cie nie obwinia-wszyscy przez to przechodzimy,ale wiem,że dasz radę,Nikita wyzdrowieje!

Etka pisze:Kamila, tak to jest ze koty schronowe choruja, to jak u dzieci w przedszkolu, taka masa wirusow ze nie jest sie w stanie uchronic.

Doszła jeszcze podróż (4h), zmiana otoczenia, nowe koty, nowi ludzie... ale to wygląda trochę jakby Niki u mnie zachorowała... kot w schronie zdrowy, a u mnie choruje... :(

Niki dostaje antybiotyk + kropelki do jednego oczka, jest też na Scanomunne i Beta-Glukanie.

Cameo

Post » Nie wrz 13, 2009 8:58 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

Niki pięknieje w oczach dziewczyno :!: a wiesz dlaczego? bo dałaś jej szansę. Na lepsze życie, z dala od schroniskowego boksu :ok: :piwa:

myszka007

Post » Nie wrz 13, 2009 9:00 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

Cameo pisze:"Hej domku, słyszysz mnie? to Ja, Niki - zwana też Zajączkiem, Nikitą, Glutem, Burym Kurduplem. Wiesz o czym marzę? byłam w schronisku, ale tam nie mogłam znaleźć domu, ludzie zawsze woleli te ładne i miziasta - a ja byłam chudym, burym, małym wypłoszem i do tego brzydkim, a na co komu brzydki kot? Ale Ja nie jestem brzydka, tylko trochę zaniedbana. Mimo to, nikt nie chciał dać mi szansy, na lepsze życie... ale w końcu stał się CUD... i już nie spędzę reszty życia za kratami - w schronisku..."

Niki pozdrawia :lol: dzisiaj będą nowe fotki :lol:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Zajączek :?: :wink: :ryk: :lol: :lol: :lol:

myszka007

Post » Nie wrz 13, 2009 9:15 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

Zajączek :1luvu: :1luvu: :1luvu: i ten języczek różowiutki!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Nie wrz 13, 2009 9:29 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

O rany, jaka piękna!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cameo - pozdrawiam serdecznie, gorąco i z całego serca!!!
Bardzo mi było miło Cię poznać.
Głaski i uściski dla Nikusi ( ...Tobie na pewno się uda... :wink: )
Niki wygląda cudnie :1luvu:
Fantastyczne zdjęcia.
Wielkie dzięki Kamilko.
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie wrz 13, 2009 9:34 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

myszka007 pisze:(..) Zajączek :?: :wink: :ryk: :lol: :lol: :lol:

Bo chude toto, bure i małe-jak zając :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Senioor

Od: Nie sie 16, 2009 9:39

Post » Nie wrz 13, 2009 9:36 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

Ale wdzięczne i śliczne,a u Was jeszcze wypieknieje i poprawi się-!!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie wrz 13, 2009 10:16 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

Wszystkie piękne- ale ja jestem zakochana w tym zdjęciu,i muszę je zacytować :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Cameo pisze:Obrazek

Pozwólcie że sobie powzdycham......................................................................................

WZDEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEECH....................................................................................

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Moje kocie serduszko :) :) :) :) :) :)

Ira.

Od: Śro sie 05, 2009 9:34

[poprzednia][następna]