OBDARLI MNIE ZE SKÓRY- JUŻ ZDROWA I MAM D/S

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 12, 2009 16:37 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

Biedactwo :cry: :cry: :cry:

W sprawie fotek, jak obiecasz, będziem czekać nawet rok, jak tylko obiecasz, że będą :lol: :lol: .
I przepraszam, że tak w imieniu wszystkich ogłosiłam czekanie na foty... I wyznaczyłam odległy termin :lol: Moim zdaniem warto :lol: :lol: :lol:

Kciuki dla Myszeńki za zdrówko :ok: :ok: :ok: :ok:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Sob wrz 12, 2009 17:09 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

Andzelika powinna pojawić się wieczorkiem i na pewno Wam obieca, a może nawet dostarczy nowe fotki. :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Temida75

Od: Śro sie 19, 2009 14:48

Post » Sob wrz 12, 2009 21:08 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

Obrazek

Obrazek

Myszka izoluje się od innych kotów / już nie syczy/, ale za to kocha się przytulać , mruczeć, wchodzić na kolana i dawać całuski . Jest to zadziwiające po tym co ją spotkało. Dzisiaj po raz pierwszy zareagowała na zabawy kotów i sama zaczęła podbiegać na przykurczonych nóżkach do zabawki. Niestety próby zrobienia zdjęć kończą się zazwyczaj na tym ,że ja pstrykam a buźka Myszki dotyka już aparatu.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Sob wrz 12, 2009 21:11 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

kochane słoneczko! zasługuje na najlepszy dom na świecie! gdy tylko wyzdrowieje, chętnie zrobię jej ogłoszenia :ok:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Sob wrz 12, 2009 21:25 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

Bieduleńka kochana...
Andzeliko, ona Ci dziękuje za uratowanie i okazuje swoją wdzięczność. Takie uratowane koty potrafią w niesamowity sposób okazywać miłość. Wydobrzeje, zobaczysz jak szybko, tak jak moja Lili. Bo ja zawsze powtarzam, że miłość czyni cuda Obrazek

Smarujesz ją już tym olejkiem od Amiki?
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Sob wrz 12, 2009 21:46 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

kochaniutka jest
żeby się wszystko udało

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

Post » Sob wrz 12, 2009 21:46 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

Sama zadecydowałam ,że będę ją smarowała tym olejkiem , chociaż wet podszedł do tego sceptycznie. Zobaczymy jaki da rezultat po kilku dniach smarowania. Strupków z pupci nie zrywamy , ani nie odmaczamy lepiej niech same odpadną.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Sob wrz 12, 2009 22:06 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

andzelika1952 pisze:Sama zadecydowałam ,że będę ją smarowała tym olejkiem , chociaż wet podszedł do tego sceptycznie. Zobaczymy jaki da rezultat po kilku dniach smarowania. Strupków z pupci nie zrywamy , ani nie odmaczamy lepiej niech same odpadną.

Ja mojej wetce nawet nie mówiłam czym smaruję, bo też bardzo sceptycznie nastawiona, kazała smarować Rivanolem. Jak miałam iść do niej, to maźnęłam troszkę Rivanolem, żeby nie widziała, że różowe :lol:
Ten olejek jest naprawdę rewelacyjny, zobaczysz. Mojej Lili łapka zagoiła się w expresowym tempie.

Kciuki za Myszeńkę :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Nie wrz 13, 2009 1:47 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

andzelika1952 pisze:Obrazek

Słodziutki pycholek :love: :love: :love:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Nie wrz 13, 2009 7:30 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

andzelika1952 pisze:Sama zadecydowałam ,że będę ją smarowała tym olejkiem , chociaż wet podszedł do tego sceptycznie. Zobaczymy jaki da rezultat po kilku dniach smarowania. Strupków z pupci nie zrywamy , ani nie odmaczamy lepiej niech same odpadną.

Andzelika postaraj się jednak odmoczyć te strupki i je zdjąć. To ważne, bo one ciągną, skóra pod nimi nie oddycha i nie ziarninuje, rany wolniej się goją i zostają potem głębsze blizny (przekonałam się o tym po zastosowaniu się do rad pielęgniarki pracującej na chirurgii). Poza tym przez strupki olejek nie przesiąka, a wtedy tych miejsc nie leczy.

Lekarze niestety różni są.
Mama milenap znalazła kotkę po jakimś wcześniejszm zabiegu chirurgicznym, ze strasznie zainfekowaną raną i martwicą (prawdopodobnie nieudolnie usuwany guz poszczepienny na kręgosłupie). Po zoperowaniu kotka miała szew ok 20 cm, z uwagi na stan dlugo była w szpitaliku. Rana była podobno straszna i weci postanowili spróbowaći leczenia tym olejkiem (jedynie rany wokół załozonego dreniu nie smarowali). Byli tak zaskoczeni szybkimi efektami, że poprosili o przepis na ten olejek.
U mojej wnuczki (wtedy 16 m-cznej) chirurg też nie miał nic przeciwko leczeniu ran po oparzeniu.

Kciuki za koteńkę
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie wrz 13, 2009 7:47 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

Amiko , ja także jestem prac. służby zdrowia i orientuję się jak powinna być przygotowana rana do ziarninowania , tylko wiesz już jeden strupek z wetem odmoczyliśmy i na naszych oczach puścił szew i paskudnie się rozeszło pokazując koniec amputowanego ogonka z jednej strony. Chcielibyśmy tego uniknąć powtórnie. Ja lekko podważam strupek i nasączam to miejsce. Niestety nie ruszam już na samym szwie po drugiej stronie.Myszce po usunięciu martwicy brakowało dużo skóry , wet musiał ją solidnie naciągnąć i musi trochę potrwać aby ta skóra trochę się rozciągnęła i przyrosła.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Nie wrz 13, 2009 7:48 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

Sliczny pysio i smutne oczka...
Za szybkie wyzdrowienie :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie wrz 13, 2009 8:19 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

Malutka, zdrowiej szybko! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie wrz 13, 2009 9:05 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

śliczny ma pysiek.cudeńko uratowałaś, i do tego jest taka kochana mimo tego zła co ją spotkało...
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Nie wrz 13, 2009 9:21 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

andzelika1952 pisze:Amiko , ja także jestem prac. służby zdrowia i orientuję się jak powinna być przygotowana rana do ziarninowania , tylko wiesz już jeden strupek z wetem odmoczyliśmy i na naszych oczach puścił szew i paskudnie się rozeszło pokazując koniec amputowanego ogonka z jednej strony. Chcielibyśmy tego uniknąć powtórnie. Ja lekko podważam strupek i nasączam to miejsce. Niestety nie ruszam już na samym szwie po drugiej stronie.Myszce po usunięciu martwicy brakowało dużo skóry , wet musiał ją solidnie naciągnąć i musi trochę potrwać aby ta skóra trochę się rozciągnęła i przyrosła.

To faktycznie na razie musi tylko podważanie wystarczyć.

Miała szczęście, że trafiła w fachowe ręce. Przepraszam za pouczanie, nie chciałam się wymądrzać :oops: ale wcześniej nie czytałam Twoich wątków, a do Myszki skierowały mnie dziewczyny z wątki Llili. Dość często spotykam się z opinią, ze strupów nie należy usuwać, bo to niby ma być oznaką szbkiego gojenia się.
Ostatnio edytowano Nie wrz 13, 2009 13:05 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

[poprzednia][następna]