Moderator: Moderatorzy
PcimOlki pisze:Prążek pisze:...
proszę, pomóżcie w jakim kierunku powinnam pójść?
Skaczecie z jednego antybiotyku na inny, a żadnego nie utrzymujecie dostatecznioe długo, żeby zadziałał.
Brak diagnostyki bakteriologicznej - na co te antybiotyki mają być.
Takie tłuczenie maczugą w ciemności - może się trafi wroga w łep.
Ja bym przerwał podawanie antybiotyków i po tygodniu badanie bakteriologiczne moczu.
Jeśli neg. - powtórka.
WBC ciągle wskazuje na infekcję. Reszta uprawdopodobnia infekcję nerek.
Niepokojące są leukocyty w moczu i PLT. Nie wiem czy nie należałoby też wykluczyć FeLV.
Najlepiej skonsultować sprawę z innym, dobrym wetem.
Prążek pisze:aha przyznał, że się tak zastanawiał czy nie za krótko na tych antybiotykach, będzie to wszystko konsultował z innymi
PcimOlki pisze:Prążek pisze:aha przyznał, że się tak zastanawiał czy nie za krótko na tych antybiotykach, będzie to wszystko konsultował z innymi
Świat zmierza ku katastrofie.
Ja się kompletnie nie znam na medycynie i czuję się durnowato w roli pouczjącego lekarza, jak powinien leczyć.
Powiem ci, że osobiście poszedł bym do innego weta, dlatego, że płacę mu za to, żeby to on mnie pouczał, jak mam skutecznie wyleczyc futrzaka.
W przeciwnym wypadku jest mi on potrzebny najwyżej do pobrania krwi.
Na przykład nie mam pojęcia co mogą oznaczać leukocyty w moczu i tak niska liczba płytek krwi.
Nie mam pojęcia, bo mój Olek ma te wartości ok, ale lekarz powinien to wiedzieć, a zdaje mi się, że to niedobrze jest.
koconek pisze:Jednoczesny spadek leulocytów i PLT może świadczyć o uszkodzeniu szpiku kostnego. pojawia się również przy podawaniu m.in. sulfonamidów, w przypadku chorób zakaźnych i schorzeniach narządów krwiotwórczych.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości