LT(Lublin):Feliks,2Kajusie,Franio,Oskar, Michasia,3sierotki

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 10, 2009 19:52 Re: LT: Potrzebne DT! Do wzięcia: Mały, Szprotuś, Nieb. Gloria!!

cisza jak nie wiem...
evl się nie odzywa
pani z warszawy też... :roll:

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Czw wrz 10, 2009 20:09 Re: LT: Potrzebne DT! Do wzięcia: Mały, Szprotuś, Nieb. Gloria!!

kwiatkowa, po co Ci elv?
W zasadzie to Ty jestes osoba adoptującą, czyz nie? :mrgreen:
A Pani z Wwy na pewno zadzwoni, zobaczysz
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Czw wrz 10, 2009 22:09 Re: LT: Potrzebne DT! Do wzięcia: Mały, Szprotuś, Nieb. Gloria!!

no cóż, elv zawiozła kociaka do pani na śliwkową, i ona go miała przywieźć.
ja pani nie znam, nie wiem gdzie mieszka itd.
chciałabym mieć glorię na oku przez kilka dni.
pani się odezwała, chce przyjechać...:)
jutro, jak elv się nie odezwie, zadzwonię do agnieszki

kwiatkowa

Post » Pt wrz 11, 2009 13:42 Re: LT: Potrzebne DT! Do wzięcia: Mały, Szprotuś, Nieb. Gloria!!

Odzywam się.

Trochę mnie ruszyło, ale cóż. Koty miały wracać w środę, w środę nie było żadnego odzewu. Pani do mnie wydzwania od środy. Dzisiaj mamy piątek. Pojadę do niej i będę musiała ją przepraszać. No nic.

Ja kotów nie mam gdzie zabrać, do głowy sobie ich nie przyczepię, a tu się nagle okazuje, że ewentualnie do DT może wracać Gloria-Klementyna. Stefana też mam przywieźć? Pani skarży się, że Stefan bije Małego. Bo ja już w końcu nie wiem.

Mogę dziś przywieźć koty do Magdy tudzież kwiatkowej. Po południu, znaczy gdzieś w okolicach np. 17-18. Tudzież późniejszym wieczorem. W innym terminie nie mogę, mam milion spraw do załatwienia po urzędach, czyli latanie po całym mieście. Autobusami.

No to się wyżaliłam.

evl

Od: Pon mar 10, 2008 15:29

Post » Pt wrz 11, 2009 18:10 Re: LT: Potrzebne DT! Do wzięcia: Mały, Szprotuś, Nieb. Gloria!!

Sorry evl, a ja mam dwa etaty, kredyt i nie sypiam prawie wcale. Też mam wiele spraw do załatwienia i jakoś muszę dawać radę..., i się nie żalę... W środku nocy odwiedzam koty w DT, bo opiekuna tam nie ma - jest w terenie... Nic nie mówię...
Proszę Cię o allegro, to jest Twoje zadanie - po dwóch dniach zaglądam i ogłoszenia nadal nie ma. No bo przecież się nie spieszy..., kwiatkowa sobie może pojeździć do DT...

Dzisiaj zawiozłaś Magdzie kota bez żwirku i bez jednej saszetki za złamane 2 złote. No cóż, pomaganie pomaganiem, ale ona na sponsoring się nie umawiała. Przypominam Ci, że Magda brała Glorię na jedną noc, z powodu nawalenia koleżanki Agnieszki. A nie na wieczny DT. Zapomniałaś o tym? A potem, na drugi dzień okazało się, że ma już kot u niej zostać... Więc zanim, moja droga, upomnisz innych, popatrz na siebie.

No cóż, jeżeli ktoś bierze odpowiedzialność za kota, to nie może napisać, że jest "wyłączony"... Bo to żywe stworzenie jest i jego akurat Twoje obowiązki niewiele obchodzą... Więc żal się kobieto do woli, ale współpraca oznacza, że każdy ma jakieś obowiązki, bo obie za kota ponosimy odpowiedzialność. Ja DT, Ty allegro, dla przykładu. Zapytałaś czy może do weta pojechać? Czy coś im trzeba? NIE. Tyle ode mnie. O Stefanie porozmawiamy jak pojedzie Gloria. A jeżeli nie odpowiada Ci taki układ, to nie porozmawiamy.

kwiatkowa

Post » Pt wrz 11, 2009 19:10 Re: LT: Potrzebne DT! Do wzięcia: Mały, Szprotuś, Nieb. Gloria!!

Allegro zrobiła przecież pani Anda o ile się nie mylę. Ogłoszenia Glorii i Szprota wiszą tu i tam.

Ale Gloria jedzie do domu, z tego co zrozumiałam?
Poza tym, nie wiedziałam czy Magda ma jedzenie i żwirek, bo raz jest - raz nie ma. Żwirek gdzieś tam został przecież. I to nie chodzi o to, że upominam. Nie, nie upominam, zrobiło mi się po prostu głupio wobec kobiety. Środa minęła, ona wydzwania, a odzewu nie było i zaczęłam się zastanawiać co jest nie tak?

Ja wiem, że mam u Was ogromny dług, że te koty inaczej by pewnie zdechły, Szprota zeżarłyby większe kocury albo jakiś pies a Gloria po zmoknięciu i przemarznięciu długo by nie pociągnęła na ulicy. Wiem o tym.

Na początku było mówione, że weta bierzecie na siebie, czy raczej na Ciebie jak wolisz. Jeśli ze Stefanem też mają być jazdy, to chciałabym go wykastrować i go po prostu wypuszczę. Trudno.

Resztę pozwolę sobie zawrzeć w pw.

evl

Post » Pt wrz 11, 2009 19:12 Re: LT: Potrzebne DT! Do wzięcia: Mały, Szprotuś, Nieb. Gloria!!

Nic nie zawieraj na pw, ponieważ nie mam czasu na prywatne potyczki.
Jak Gloria pojedzie, to porozmawiamy o Stefanie.
Jest za mały na kastrację, mam nadzieję, że zdajesz sobie z tego sprawę.

kwiatkowa

Post » Pt wrz 11, 2009 19:22 Re: LT: Potrzebne DT! Do wzięcia: Mały, Szprotuś, Nieb. Gloria!!

Nie żadna potyczka, raczej słowo wyjaśnienia tego i owego, mam nadzieję, że jednak znajdziesz minutę, żeby przeczytać pw, bo są tam sprawy dość ważne, w tym rozwiązanie pewnych kwestii.

evl

Post » Pt wrz 11, 2009 19:35 Re: LT: Potrzebne DT! Do wzięcia: Mały, Szprotuś, Nieb. Gloria!!

przeczytałam, przyjmuję do wiadomości Twoje stanowisko o niewspółpracowaniu dalszym z nami.
jeżeli miałaś jakiekolwiek wątpliwości co do warunków współpracy, mogłaś zapytać mnie i ustalić.
i nie chodzi tu o kasę bynajmniej, ale o niewywiązanie się z obowiązku ogłoszenia Glorii, co było bardzo ważne i o co jasno poprosiłam, a Ty się zgodziłaś. ja decyduję się jeździć i pomagać oraz sponsorować, no to chociaż ogłoszenia kobieto powinnaś zrobić, bo to nie jest wielka robota, jak sądzę. anda zrobiła ogłoszenie, kiedy ja zaapelowałam na miau, bo po spotkaniu z tobą okazało się, że dalej allegro nie jest zrobione.
pozdrawiam

kwiatkowa

Post » Pt wrz 11, 2009 21:00 Re: LT: Potrzebne DT! Do wzięcia: Mały, Szprotuś, Nieb. Gloria!!

Słuchajcie, jest szansa na dobry dom dla Szprotka.
W niedzielę rano będzie wiadomo. Kobieta obejrzy zdjęcia.
Albo mały albo Szprotek.
Sytuacja jak widzę podbramkowa, więc dobrze się złożyło.
Evl prześlij mi adres tej kobiety ze Śliwkowej i twój numer telefonu na pw.

Jakby przetrzymała Szprotka do niedzieli, to być może ktoś go odbierze ( ja albo Tiger).

Anda

Post » Sob wrz 12, 2009 8:05 Re: LT: Potrzebne DT! Do wzięcia: Mały, Szprotuś, Nieb. Gloria!!

Szprotek może zostać do poniedziałku.

Wysłałam adres i telefony. Trzymam kciuki :ok:

evl

Post » Sob wrz 12, 2009 8:23 Re: LT: Potrzebne DT! Do wzięcia: Mały, Szprotuś, Nieb. Gloria!!

Wolałabym evl, żebyś ( jak ci ludzie się zdecydują) zadzwoniła do tej pani ze Śliwkowej jako właściciel Szprota i powiedziała, ze przyjedzie Tiger czy ja po kota i tyle..
Po co ja mam się pani tłumaczyć, że umowa, że kastracja. Ty wiesz, my wiemy i wystarczy.Umowe podpisze któraś z nas i przygotuje. Pani raczej nie odpowiada na ogłoszenia, nie rozmawia z domkami, kot tylko u niej pomieszkuje.
Zaraz napisze na PW

Anda

Post » Sob wrz 12, 2009 14:47 Re: LT: Potrzebne DT! Do wzięcia: Mały, Szprotuś, Nieb. Gloria!!

Jeśli jakimś cudem pani zdecydowała się na Małego, to ja mam jego książeczkę.
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Sob wrz 12, 2009 14:53 Re: LT: Potrzebne DT! Do wzięcia: Mały, Szprotuś, Nieb. Gloria!!

Anda pisze:Wolałabym evl, żebyś ( jak ci ludzie się zdecydują) zadzwoniła do tej pani ze Śliwkowej jako właściciel Szprota i powiedziała, ze przyjedzie Tiger czy ja po kota i tyle..
Po co ja mam się pani tłumaczyć, że umowa, że kastracja. Ty wiesz, my wiemy i wystarczy.Umowe podpisze któraś z nas i przygotuje. Pani raczej nie odpowiada na ogłoszenia, nie rozmawia z domkami, kot tylko u niej pomieszkuje.
Zaraz napisze na PW

Oczywiście.

evl

Post » Nie wrz 13, 2009 11:08 Re: LT: Potrzebne DT! Do wzięcia: Mały, Szprotuś, Nieb. Gloria!!

Niestety dopiero jutro będzie można skontaktować się z tą rodziną, która chce kotka :(

Anda

[poprzednia][następna]